.Αποχαιρέτισε τη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της


Με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και της Κέρκυρας και τους πανηγυρισμούς στο Καραϊσκάκη για την απόκτηση του 40ου πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε  η κανονική διάρκεια της  Σούπερ Λίγκα. 

Στο Περιστέρι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της. H Κέρκυρα,  που είχε ήδη  υποβιβαστεί στη Β' Εθνικη, ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανθρακικό.
Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η αρχική βαθμολογία των πλέι-οφ, όπου ήταν ήδη γνωστό ότι θα συμμετάσχουν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα. Η βαθμολογία αυτή θα είναι:
ΠΑΟΚ             4
Αστέρας Τρίπολης 2
Ατρόμητος        0
ΠΑΣ Γιάννινα     0
 
Οι αγώνες των πλέι-οφ είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 15 Μαϊου και να ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, στις αναμετρήσεις για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ξάνθη-Άρης               0-0
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ     2-1
Ατρόμητος-ΑΕΚ            1-0 
Ολυμπιακός-Πανιώνιος     2-1
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα        2-0
Παναθηναϊκός-Βέροια      3-2
Πανθρακικός-Κέρκυρα      2-1
Πλατανιάς-Λεβαδειακός    2-0

.Σύσκεψη αρχηγών για την ανεργία και την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης, ζητεί το ΠΑΣΟΚ


Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στην ανάσχεση και αντιμετώπιση της ανεργίας και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, ζητεί, επίσης, να περιληφθούν και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ ζητεί, επιπλέον, να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μιλήσει για το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το προηγούμενο 48ωρο.

Το πόσο σημαντικό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το σχετικό νομοσχέδιο διαπιστώνεται και από το ότι το θεωρεί ως «αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ, που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε αναγκαία, ει δυνατόν, πριν το Πάσχα, όπως και θα γίνει». 

Στηδιαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία,ως θετικές.

Η Ιπποκράτους, επίσης, θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών.

 Όχι τόσο διότι αυτό έγινε ερήμην του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν οι πηγές του Κινήματος, αλλά διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα».

Και προσθέτουν ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».

.Το παιχνίδι των λυγμών...

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ είχε διαφανεί από την περασμένη εβδομάδα, αλλά η οριστική συνειδητοποίησή του κατέβαλε ψυχολογικά τους παίκτες. Με τη λήξη του αγώνα στο Περιστέρι και με τη συνειδητοποίηση ότι η ΑΕΚ αποχαιρετά την κατηγορία πολλοί δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε λυγμούς. 

Ο Τραϊανός Δέλλας ανέλαβε να συμπαρασταθεί σε όλους. Στην πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.



www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.