.Οι δημοσιογράφοι είναι αθώοι;

Τα πήρε λοιπόν ο Στρατηγός, τα πήρε και ο Ναύαρχος, τα πήρε ο «γραμματέας», τα πήραν οι «μεσάζοντες». Εκείνο που μένει να μάθουμε είναι πόσα πήρε ο ίδιος ο υπουργός. «Αυτός» αλλά και ο «προηγούμενος» και ο «επόμενος». Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ρίξαμε δίκτυα στον υπόνομο με τις πολεμικές δαπάνες, πιάσαμε τυχαία ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα και αυτό ήταν το μόνο που είχε πάνω του... μίζες. 
Τα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, των άλλων εταιρειών και των άλλων κυβερνήσεων, δεν είχαν μίζες; Και οι υπουργοί Αμύνης ήταν μονοφαγάδες; Δεν δίνανε στους συναδέλφους τους (που συνυπέγρ... περισσότερα »

.Αγονες... αντιπαραθέσεις

Φοβούμεθα ότι όσο έρχονται πιο κοντά οι εκλογές τόσο οι στείρες αντιπαραθέσεις, που υπόκεινται στις πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυρίας, θα καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο χώρο στην τρέχουσα επικαιρότητα. Σ' αυτό συμβάλλει κι ένας... «σωτηριολογικός διπολισμός», που δεν διευκολύνει ούτε καν ένα ελάχιστο πεδίο μιας αναγκαίας συνεννόησης. *Στην «προκρούστεια* κλίνη» αυτού του προεκλογικού «διπολισμού» μπήκε η «τρομοκρατία» με αφορμή την «απόδραση» Ξηρού και η «τελετή έναρξης» της Ελληνικής Προεδρίας. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «φλερτάρει» με την τρομοκρατία, όπως υποστηρίζει η ΝΔ. Ακό... περισσότερα »

.Τριγμοί στο τραπεζικό σύστημα από την υπόθεση του ΤΤ

Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων, ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης, ενώ αίσθηση προκαλούν και οι νέες αποκαλύψεις του εισαγγελικού πορίσματος 129 σελίδων για τα επισφαλή δάνεια.

Από τους κατηγορούμενους, ήδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης καθώς και ένα ακόμα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας. 

Εντάλματα έχουν εκδοθεί για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, που έχει εκτελεστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο και τον πρώην διοικητή του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η δίωξη που ασκήθηκε κατά των 25 προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση. 

Το τελευταίο αδίκημα αφορά κυρίως υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς από στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι από τα χρήματα των δανείων έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους.
Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007-2012.

Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Για την υπόθεση  πορίσματα έχει καταρτίσει και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος. Τα πορίσματα της κεντρικής τράπεζας, πάντως, δεν εντοπίζουν τις επισφάλειες, οι οποίες αναδεικνύονται από τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που έχουν δώσεις εγγυήσεις με την προσωπική τους περιουσία.

.Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Η επιστολή Τατσόπουλου σε Τσίπρα

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τιμή, Πέτρος Τατσόπουλος», αναφέρει στην επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρας.

.Το εισαγγελικό πόρισμα για το Τ.Τ.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το εισαγγελικό πόρισμα με νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το πόρισμα επισημαίνεται ότι «από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του Τ.Τ….» ενώ παρατίθεται μία σειρά από στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών, 

από τον οποίο, όπως επισημαίνεται, «προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι το 2012 αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)».

Παράλληλα, στο πόρισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περί του ότι ο προαναφερόμενος πρώην πρόεδρος του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης, διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και με μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς όπως προκύπτει από την φορολογική του δήλωση για το έτος 2011 και εξής διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η ανωτέρω υποδομή του εν λόγω προσώπου στην αλλοδαπή, το εύρος της οποίας- λόγω της φύσεως των επίμαχων ευρημάτων αλλά και των εγγενών αδυναμιών του συστήματος αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής με τις αλλοδαπές δικαστικές αρχές- δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του, συνιστούν παράλληλα, κατά την άποψή μας, και προπαρασκευή για τη διαφυγή αυτού στο εξωτερικό σε οποιοδήποτε χρόνο κρίνει ο ίδιος αναγκαίο…»

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια "σχιζοφρενική" προσέγγιση για το ευρώ»

«Βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη «σχιζοφρενική προσέγγιση» που έχει υιοθετήσει αναφορικά με παραμονή ή έξοδο από το ευρώ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλο-ευρωπαϊκών» δυνάμεων και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια “σχιζοφρενική” προσέγγιση. Άλλα λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου, προσθέτοντας πως η Κουμουνδούρου είναι «κατ´ εξοχήν αντιευρωπαϊκή δύναμη».

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «θα πάνε πολύ καλά όλες οι φίλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις». «Και το κόμμα μου θα πάει πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εξτρεμιστική οργάνωση» και τόνισε ότι «για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν». Προσέθεσε ότι η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με την οικονομία, είπε ότι περιμένουμε την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, αναφορικά με διευκολύνσεις σχετικά με το χρέος.

Και είπε πως η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο, και αφού οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat.

.Τσίπρας: Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης

Την αισιοδοξία του ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μαΐου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του στα γραφεία του κόμματος, με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών ΜΜΕ, διαπιστευμένους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο "ευρωπαϊστές'' από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο- δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει».

Σχετικά με την άρνησή του να παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι: «δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης, που διοργανώνονται με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου είναι καταστροφικά, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία. Δεν προσφέρονται για φιέστες- προσφέρονται μόνο για αυτοκριτική και αλλαγή πολιτικής. 

Η χώρα αντιμετωπίζει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία αποτελεί στίγμα για την Ευρώπη, ενώ το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει γίνει μη βιώσιμο εξαιτίας της μνημονιακής λιτότητας και της βαθιάς ύφεσης που έχει προκαλέσει για έξι συνεχόμενα χρόνια. 

Δεν θα ξαναγίνει βιώσιμο χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης Χρέους του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, η οποία θα ρυθμίσει οριστικά το συνολικό πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.