.ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωγράφου 02/12/2013 κ.Δήμαρχε Σήμερα 02/12/2013 , μου ζήτησες να σου υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του άμισθου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής .Όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά η σύγκρουση των «πρέπει» με τα «θέλω» μου ,λειτουργούσε αποτρεπτικά πάντα με γνώμονα την «προστασία-συνοχή» της παράταξής μας.Η ενασχόλησή μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1986 έως και σήμερα, έχουν δώσει επαρκή αδιαπραγμάτευτα δείγματα ... περισσότερα »

.Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !
Τραινάκια, μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά ,πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν από 29 Νοεμβρίου 2013 έως 12 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια).
Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο! 
Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνονται στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια.
Γιατί ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος νωρίς, φορτωμένος με «δώρα» για μικρούς και μεγάλους.
Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Γαρδένια:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, με
χορευτικά, τραγούδι, θέατρο και πολλές εκπλήξεις....

.Αποκαλυπτικοί έλεγχοι

Οπωσδήποτε θα ανέμεναν οι διενεργούντες τους ελέγχους για τα «πόθεν έσχες» των στελεχών του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ότι δεν θα έβρισκαν τα πάντα τέλεια και ιδανικά. Αλλά επίσης δεν θα πρέπει να ανέμεναν ότι εξετάζοντας τις πρώτες 100 περίπου περιπτώσεις θα ανακάλυπταν δεκάδες διάτρητες και εικονικές δηλώσεις, που οι συντάκτες τους χρειάστηκε να καταφύγουν σε συμπληρωματικές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ασφαλώς το πρόβλημα είναι σοβαρό και ?το κυριότερο? θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό. Αμεσα, αν γίνεται. Αλλά δεν γίνεται. Για φέτος ήταν προγραμματισμένο να ελεγχθούν 240 περιπτώσεις και ελέγχθηκαν μόλις 93. Που σημαίνει ότι με τον ρυθμό αυτόν είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός έλεγχος που καθυστερεί. Ισως μάλιστα ο συγκεκριμένος να προχωρεί και με ταχύτερο ρυθμό από άλλους. Γι' αυτό και κάποια στιγμή θα πρέπει οι κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα το πρόβλημα.

Αν πραγματικά είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, δεν αρκούν η αυστηρή νομοθεσία, η άρση των εμποδίων για εντοπισμό και τεκμηρίωση παραβάσεων και η παροχή κινήτρων για καταγγελία περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Χρειάζεται και επαρκής αριθμός εφοριακών, έτσι ώστε οι υποθέσεις να διεκπεραιώνονται τάχιστα.

Είμαστε μια χώρα όπου η φοροδιαφυγή κινείται επί δεκαετίες σε ανεξέλεγκτα ύψη. Για να περιοριστεί θα πρέπει ο μηχανισμός που θα αναλάβει αυτό το έργο να είναι αντικειμενικά σε θέση να το φέρει σε πέρας. Και το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του μηχανισμού μοιραία θα είναι το έμψυχο δυναμικό του.

Αξιοκρατικά επιλεγμένοι πτυχιούχοι οικονομικών σχολών, ικανοί να συγκροτήσουν έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Τίποτα λιγότερο.

."Αγκάλιασε" την πρόκριση ο Ατρόμητος

Την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας "αγκάλιασε" ο Ατρόμητος που νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στο πρώτο ματς της φάσης των "16". Ο Φάμπιο στο 15΄ και ο Καραμάνος στο 18΄ πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, που πλέον καλούνται να διαφυλάξουν αυτό το προβάδισμα στη ρεβάνς της 15ης Ιανουαρίου, στο Περιστέρι. 

ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 Ένα γκολ του Καζάκη, στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Καλλονή έναντι του ΟΦΗ, καθώς επέτρεψε στην ομάδα της Λέσβου να φύγει με τη νίκη (1-0) από το «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας.

.Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τους αστέγους λόγω κρύου

 Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενοι χώροι του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.
Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35), τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449) και το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. 

Στο Υπνωτήριο, εκτός από διανυκτέρευση παρέχονται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατροί και χρήση λουτρού. Στους χώρους θα βρίσκονται κοινωνικοί επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι), φύλακες, εθελοντές και θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Επίσης, στα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνεται η 24ωρη λειτουργία της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

.«Βαριά καμπάνα» σε Ολυμπιακό, Μπέγκιτς, Πρίντεζη από την Ευρωλίγκα

«Βαριά καμπάνα» επεφύλασαν τα αρμόδια όργανα της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, στην αναμέτρηση της προηγούμενης Πέμπτης, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Πιό συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (θα υποδεχτούν χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ τη Σιένα) και με πρόστιμο 39.000 ευρώ, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς με τέσσερις και ο Γιώργος Πρίντεζης με τρεις αγωνιστικές, όπως και ο Ποπς Μενσά-Μπονσού. 
Ο Σλοβένος σέντερ χάνει τα εναπομείναντα τρία ματς της πρώτης φάσης και το πρώτο του Top 16, ενώ θα πληρώσει και 15.000 ευρώ, ο δε Πρίντεζης θα επιστρέψει πλέον στην πρεμιέρα του Top 16 και θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ, όπως και ο Βρετανός άσος της Γαλατάσαραϊ. Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες.

.Έρχονται νέα πρόστιμα για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους


Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας με εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας.Επιπρόσθετα, το υπουργείο επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Στη νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.
 

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στα μαγειρεία, εστιατόρια, κυλικεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, σε χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων.

.Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. 

Στην Αθήνα, από αργά χθές το απόγευμα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Λόγω χιονοπτώσεων με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει και στην Ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα. Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα,Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

.«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων»

«Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στα δημοσιεύματα των ημερών για επικείμενες αυξήσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, «διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα». «Και όπου ακόμα δεν... περισσότερα »

.Σαμαράς: Κλείνει εντός του Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση με τρόικα

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο. «Έχουμε πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Μπορεί να μη έχουμε ευθυγραμμιστεί με όλες τις δεσμεύσεις, αλλά αυτό θα λυθεί τις επόμενες μέρες. Έχουμε ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, πιθανόν με μια εξαίρεση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει εντός του έτους η διαπραγμάτευση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι τόσο η έκθεση του ΟΟΣΑ, όσο και αυτή του Lisbon Council που παρουσιάστηκε εχθές στις Βρυξέλλες δείχνουν την εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας. 

«Δεν θα μιλούσα για μεταρρυθμιστική κόπωση. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε σε ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν υπήρχε τρόικα και κρίση, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Λύνοντας τα προβλήματα, δημιουργούμε μια καλύτερη Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

.«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο»

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί σύντομα λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα ανέφερε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Α. Σαμαρά. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο» και εκτίμησε ότι θα βγει από την ύφεση το 2014. Παράλληλα ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε το τεράστιο βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός. 

Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα σε τομείς όπως η φορολογία και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Όπως είπε η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους πόρους από το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ώστε να αντιμετωπίσει την ανεργία, ενώ θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία μέσω των προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη χώρα μας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ώρα να χαλαρώσουν οι προσπάθειες.

Η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ ερωτηθείς για την καθυστέρηση με την τρόικα, απάντησε ότι ο ίδιος δε βλέπει αδιέξοδο και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.

.Δραγασάκης: Αδικούμε τον Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

"Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ!"

Δήλωση - έκπληξη και άνοιγμα στον Γιώργο Παπανδρέου από τον βουλευτή και τομεάρχη Οικονομιών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος αναφέρεται στην περίφημη φράση του πρώην πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Left.gr, «αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ! 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, και 3 με 4 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά».

Όσον αφορά τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερον, θέλουμε να διαγραφεί ή γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης.» 

Ο βουλευτής εξηγεί ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο τα λεφτά μπορούν να βρεθούν από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ σε μικροοικονομικό επίπεδο μπορούν να εξοικονομηθούν μεγάλα ποσά από τον εξορθολογισμό των δαπανών και της αξιοποίησης των πόρων, τον περιορισμό της σπατάλης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην οποία είναι εθισμένοι οι πλούσιοι Έλληνες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.