.Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Απορρίφθηκε το αίτημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες και τη σύνοδο του Eurogroup, μετά την παρουσίαση ενός νέου, «σκληρού» κειμένου από τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση και αντέδρασε ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, η Γαλλία και η Ιταλία πήραν ξεκάθαρη θέση αντίθετη στο Ντάισελμπλουμ, θεωρώντας πως το περιεχόμενο του κειμένου αποτελεί πρόταση ρήξης.

 H ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Ντάισελμπλουμ στο σημερινό Eurogroup, καθώς όπως υποστηρίζει, εκπορεύεται από το Βερολίνο. Κατά... περισσότερα »

.Τελεσίγραφο-εκβιασμός από το Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να αποφασίσετε μέχρι την Παρασκευή τη συνέχιση του Μνημονίου - Δεν αποδέχεται η Ελλάδα τη νέα, σκληρή πρόταση και ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - 

Διαβάστε το κείμενο που απέρριψε η κυβέρνηση Τελεσίγραφο στην Ελλάδα έστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, με τον ωμό εκβιασμό ότι η χώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς ο χρόνος τελειώνει. 

Η «διορία» που έδωσε είναι μέχρι την Παρασκευή. Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από... περισσότερα »

.Ωμός εκβιασμός και τελεσίγραφο από τον Ντάισελμπλουμ

Τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή αν θα συνεχίσει στο δρόμο του μνημονίου έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ ο οποίος εμφανίστηκε απογοητευμένος και υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς ο χρόνος τελειώνει.

«Μίλησα πριν από μερικές ημέρες με τον κ. Τσίπρα και συμφωνήσαμε από κοινού για να βρούμε ένα τρόπο τεχνικής αξιολόγησης για το τρέχων πρόγραμμα και που αλλού θα μπορούσαμε να τα βρούμε. Υπήρχε μια σύγκλιση στο 60% με 70% του προγράμματος.

Σήμερα από τα θεσμικά όργανα μάθαμε ότι η αντίδραση των οικονομικών επιτελείων ήταν διαφορετική. Υπάρχει μια απογοήτευση. Δεν βρήκαμε ακόμα κοινό σημείο συνεννόησης. Τις τελευταίες ημέρες και μέχρι την αρχή αυτής της συνάντησής προσπαθήσαμε μήπως και τα βρούμε αλλά δεν τα καταφέραμε. 

Η βέλτιστη λύση θα ήταν μια παράταση του ελληνικού προγράμματος, χρειάζεται χρόνος και ο καλύτερος τρόπος είναι η παράταση. Τέτοιου είδους επέκταση θα έπρεπε στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν την ευελιξία (π.χ. αντικατάσταση μέτρων με κάποια άλλα κλπ) 

Όχι μέσα από μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις πως θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Εκείνοι θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα για νέες συζητήσεις μέχρι να φτάσουμε στην Παρασκευή και ένα νέο eurogroup. Αλλά δεν έχουμε άλλο χρόνο. Αυτό ήταν. Πάει και τελείωσε» τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου.

,Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η Ελλάδα... πρόταση Ντάισελμπλουμ που ζητά συνέχιση του Μνημονίου

Το νέο, «σκληρό» κείμενο του Γερούν Ντάισελμπλουμ διέρρευσε σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου η Ελλάδα το είχε απορρίψει, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη στάση και «επιμονή» να εφαρμοστεί το μνημόνιο. 

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το κείμενο ουδεμία σχέση έχει με τα όσα είχαν συμφωνηθεί τις προηγούμενες μέρες και πως εκπορεύεται από το Βερολίνο. 

Στο κείμενο που κατατέθηκε στο Eurogroup και απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, καθώς καταγράφονται οι σκληρές θέσεις του Βερολίνου, ζητείται από την Αθήνα: *Να δηλώσει ότι:* - Αποδέχεται την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμμα... περισσότερα »

.«Η ρήξη δεν είναι λύση»... Α. Σαμαράς: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

«Η ρήξη δεν είναι λύση» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις αποψινές εξελίξεις στο Eurogroup.

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. 

Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

.Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη συνέχιση του προγράμματος

«Εναπόκειται στην πλευρά της Ελλάδας να κάνει το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας σημείωσε ότι «δεν επετεύχθη συμφωνία, αν και ήταν δυνατόν» και πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του, «η συμφωνία ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί».

Όπως σημείωσε, «η συζήτηση συνεχίζεται», ενώ χαρακτήρισε την κουβέντα στο Eurogroup «χρήσιμη και εποικοδομητική». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από το αίτημα για συνέχιση του προγράμματος, είναι μια αναγκαιότητα» και κάλεσε να «αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες». 

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί όλη τη βδομάδα προκειμένου να βρεθεί λύση που «να συνδυάζει τη θέληση του ελληνικού λαού και τους κανόνες της Ευρωζώνης».

.Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει χρήματα αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Τελεσίγραφο στην Αθήνα έδωσε και η Κριστίν Λαγκάρντ, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η κα Λαγκάρντ, που συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη διακοπή του σημερινού Eurogroup, δήλωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα που του αναλογούν.

«Η εκταμίευση της δόσης προκύπτει μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.