.Αντιπαράθεση χωρίς... εμβέλεια

*Πολύ*... καθυστερημένα, είναι αλήθεια, σκέφτηκε ο κ. Παπανδρέου να ζητήσει διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και εκλογή νέας ηγεσίας από την κομματική βάση! Τόσο καιρό που συζητούνταν το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και ο τρόπος συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τι έκανε; 

*Το εύλογο*, όμως, ερώτημα είναι προς τι αυτή η «καθυστερημένη» πολιτικά κίνηση; Οπως φαίνεται, δεν επιδιώκει την αποσταθεροποίηση ή την πτώση της κυβέρνησης, όπως από ορισμένες πλευρές, αδίκως, αποδίδεται στον κ. Παπανδρέου. Κάνει όμως κάτι άλλο: αφενός αρνείται το «τέλος του ΠΑΣΟΚ» μέσω της διάχυσής του ... περισσότερα »

.Έκκληση ΟΟΣΑ προς ΕΚΤ για τη λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης

Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στη διάρκεια της επομένης διετίας, αλλά η οικονομία της Ιαπωνίας να αναπτυχθεί με ρυθμό μικρότερο του έως τώρα προβλεπόμενου, ενώ η ευρωζώνη θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την οικονομική στασιμότητα και τον αυξημένο κίνδυνο αποπληθωρισμού, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με έκθεση που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών του διεθνούς οργανισμών, τόσο σε όρους ανάπτυξης και νομισματικής πολιτικής, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σαφείς διακυμάνσεις στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα εμφανίσουν ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας και μεταξύ των αναπτυσσομένων κρατών, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότιος Αφρική είναι εκείνες που θα ανακάμψουν σταδιακά και σταθερά. 

Η οικονομία της Ρωσίας αναμένεται να παρουσιάσει στασιμότητα στην διάρκεια του επομένου έτους ενώ η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας θα υποχωρήσει ελαφρά την ίδια περίοδο, σημειώνει στην έκθεσή του, που εκδίδει ανά διετία, ο διεθνής Οργανισμός. 

Συνολικά, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,3% εφέτος, 3,7% το 2015 και 3,9% το 2016, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο των κρατών μελών της G-20 στην Αυστραλία.

.«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις»

«Το υπουργείο των Εξωτερικών έχει ανάγκη από μία πολύ ψύχραιμη και επιστημονική μελέτη της Ιστορίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας που διοργάνωσε σήμερα η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων.

«Ο πατριωτισμός βασίζεται στη βαθιά γνώση και στη σωστή εκτίμηση των συσχετισμών των δυνάμεων και έχει παρά πολύ μεγάλη σημασία το διπλωματικό μας προσωπικό, τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας, να αναζωπυρώνουν την ευρεία γνώση που, ούτως ή άλλως, έχουν για την ιστορία του τόπου, τις περιπέτειες του, την αυτογνωσία που απαιτείται» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. 

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί συγκεντρώνει χαρακτηριστικά σπάνιας πυκνότητας, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλεια του τόπου, αλλά φυσικά και στην οικονομική πολιτική» πρόσθεσε.

.Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Το δίλημμα «σταθερότητα στη βάση του δημοσιονομικού κεκτημένου ή θετικό σοκ σε Ελλάδα και Ευρωζώνη», με φόντο την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και Τρόικα και την προεδρική εκλογή, αναδείχθηκε ως κυρίαρχο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του Προϋπολογισμού του 2015, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. 

Στη σημερινή, πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2015, ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε πως η συζήτηση του Προϋπολογισμού εξελίσσεται «σε περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας και κοινωνικής ομαλότητας», με την Ελλάδα να έ... περισσότερα »

.Το απόλυτο χάος στις ΗΠΑ

Πυροβολισμοί, φωτιές και λεηλασίες πυροδότησε αμέσως η απόφαση τω ενόρκων να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα, έξι φορές, τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.

Με την υπόσχεση στη μητέρα του 18χρονου, ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεκρό γιο της, εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον, ενώ χρειάστηκε ελάχιστη ώρα για να ξεσπάσει ένταση. Η κατάσταση βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα εκτός ελέγχου ενώ εκτεταμένα επεισόδια έχουν ξεσπάσει σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

.Χαρδούβελης: Στόχος η σύγκλιση με την τρόικα

Την άποψη πως το βασικό ζητούμενο είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμόζοντας όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εξέφρασε πριν λίγο προσερχόμενος στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως στόχος της διήμερης διαπραγμάτευσης είναι να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση. «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε, ενώ ερωτηθείς για τα ανοικτά μέτωπα είπε πως αυτά ποικίλουν.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Αναστασάτο και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλη Μαματζάκη. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

.«Σιωπηλό πραξικόπημα στις χώρες της κρίσης»

«Σιωπηλό πραξικόπημα» αποκαλεί την παρέμβαση της τρόικας στις χώρες της κρίσης ο γερμανός δημοσιογράφος Γιούργκεν Ροτ στο ομώνυμο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε τέταρτη έκδοση. Ο γερμανός δημοσιογράφος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και αντιπάλους. Μέχρι σήμερα έχει ερευνήσει υποθέσεις διαφθοράς στη Γερμανία, αλλά και στην ανατολική Ευρώπη. 

Πολλοί θεωρούν τα ρεπορτάζ του ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, άλλοι τον κατηγορούν ότι παραθέτει απλώς μαρτυρίες τρίτων, χωρίς απτές αποδείξεις. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του Ροτ μπαίνει η τρόικα στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες τ... περισσότερα »

.Έξι mail-βόμβα της τρόικας για τα εργασιακά

Σύμφωνα με την εφημερίδα *«Ελεύθερος Τύπος»*η ατζέντα συζητήθηκε μυστικά όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εργασίας και δόθηκαν απαντήσεις που αφήνουν περιθώρια για πρόσθετες αλλαγές. 

Η ατζέντα-φωτιά περιλαμβάνεται στα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι και ορισμένα από τα σημεία που ζητούν οι δανειστές είναι πιθανό να δοθούν ως ανταλλάγματα για να κλείσει η συμφωνία. 

Συγκεκριμένα η τρόικα ζητά: 1. Επανεξέταση του 40% της αποζημίωσης που παίρνουν όσοι αποχωρούν με σύνταξη και 35ετία χωρίς όριο ηλικίας από ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και όσοι φεύγουν με τις προϋ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.