.Μήνυμα για πολιτική ενότητα από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Έκκληση για ενότητα με πολλούς αποδέκτες, απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, κατά την προσφώνησή του στη σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη.

«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μεταξύ μας σχέσεις. Διότι κατά το παρελθόν εκκλησιαστικές έριδες συνετέλεσαν στο να επανακολουθήσουν εθνικές καταστροφές. Επιτρέψτε μου να διατυπώσω τη γνώμη ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο τόπος δεν αντέχει επιπρόσθετους ταλανισμούς.

 Έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τουλάχιστον για τα έτη, που ακολουθούν. Απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα χρόνια εν μέσω των συνθηκών που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε:

«Ο ρόλος μας και η θέση μας δεν είναι ασφαλώς να πολιτικολογούμε. Δεν νοείται Εκκλησία ως θεσμός προσόμοιος των πολιτικών. 

Δεν γνωρίζει κομματικές παρατάξεις, ούτε αναμειγνύεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται ωστόσο και να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα. Αντιθέτως, έχει την αποστολή να μαρτυρά στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών, όταν αυτές ενεργούν εις βάρος του λαού ερήμην του. 

Χωρίς λοιπόν την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών, οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, να πέσουν στο κενό, γεγονός το οποίο θα οξύνει έτι περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας μας».

.«Να δημιουργήσουμε τη τρίτη δύναμη απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

Τα πρακτικά βήματα για την πορεία από εδώ και πέρα καθοδόν προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ήταν το κεντρικό ζήτημα στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροσωπείας του Κινήματος με αντιπροσωπείες κινήσεων και δυνάμεων που συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής παράταξης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαρ. Τρικούπη, κοινή πεποίθηση όσων έλαβαν τον λόγο αποτέλεσε ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στις προγραμματικές θέσεις, οι οποίες και θα συνδιαμορφωθούν μέσα από ανοικτές διαδικασίες. Στο ίδιο πλαίσιο, εκτιμήθηκε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα γι... περισσότερα »

.«Η κυβέρνηση Σαμαρά θα φύγει σύντομα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ζήτησε τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών οργανώσεων για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Παρουσιάζοντας την κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η τετραετία των μνημονίων έφτασε την οικονομία σε κατάσταση οριακή», για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και την ε... περισσότερα »

.«Όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν»

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την κυβέρνηση, εκφράζει την ενότητα του έθνους, είναι ένα σημείο σύνθεσης και ισορροπίας. Ως εκ τούτου, δεν ζητούμε προκαταβολή της προεδρικής πλειοψηφίας, αλλά αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες δείχνουν πόσο θνησιγενείς είναι οι τεχνητές εντυπώσεις, που με ευκολία καλλιεργούνται στον τόπο μας» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας πως «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι πρόκριμα για την προεκλογική εκλογή, γιατί είναι άλλη η ...περισσότερα »

. Τρεις νεκροί από έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στον Βόλο

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. 

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

.«Ορατότης μηδέν» για το ελληνικό πρόγραμμα από τις Βρυξέλλες

Αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος φέρεται να εκτίμησε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ελλάδα μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014. 

Όπως ανέφερε σε αυτό το στάδιο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει βέβαιη ότι μπορεί να βγει από τα προγράμματα βοήθειας, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2014, το σχέδιο του προϋπολογισμού το 2... περισσότερα »

.Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά τα «βροντάει» η τρόικα

Αναχωρεί η τρόικα μετά και τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσαν οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια, το ασφαλιστικό αλλά και τα εργασιακά, δίχως ωστόσο να κλειδώσει κάποια σχετική συμφωνία. 

Το μόνο σημείο που φάνηκε να κλειδώνει ήταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς ενδέχεται ορισμένα σημεία να αναθεωρηθούν, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμ...περισσότερα »

.Ο Παπανδρέου παίρνει το... όπλο του ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό Σαμαρά – Βενιζέλου, δεδομένης της στάσης που φαίνεται να κρατά ο πρώτος τον τελευταίο καιρό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα απευθύνει τα βέλη του τόσο στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το πόσο σκληρή θα είναι η επίθεση και μέχρι που είναι διατεθειμένος να «τραβήξει» το σχοινί, δεδομένων και των πολύ λεπτών ισορροπιών στο εσωτερικό του κυβερνητικού σ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.