.Δωρεάν χρήση της Δημοτικής πισίνας


 Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνου Καλλίρη και σε συνεργασία με το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, αποφασίστηκε η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για ολόκληρο το μήνα Αύγουστο, για το κοινό του Δήμου μας.
Έτσι, από 01.08.2012 έως 31.08.2012 οι Δημότες μας θα μπορούν Δωρεάν να χρησιμοποιούν την πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητήριου για τις ώρες  09:00-18:00.


.26οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.«Πάω Ελλάδα» για... καλό σκοπό


Η ελληνική κοινότητα του Λονδίνου δράττεται της ευκαιρίας των Ολυμπιακών Αγώνων για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.
Με τη βοήθεια της διαφημιστικής εταιρίας Mother, οι Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο οργάνωσαν μία εκστρατεία που διαφημίζει τη χώρα μας και, ταυτόχρονα, συγκεντρώνει χρήματα για τους Γιατρούς του Κόσμου.
Η καμπάνια έχει τον εύγλωττο τίτλο «Fuck this. I’m off to Greece» - που μεταφράζεται χονδρικά σε «Σας γράφω και πάω Ελλάδα» - και «τρέχει» στη σελίδα https://www.facebook.com/ftiotg στο Facebook.

Όσοι επισκεφθούν τη σελίδα έχουν τρεις επιλογές: να κάνουν share, να κάνουν Like και να μπουν στην κλήρωση για ένα πλούσιο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα και να παραγγείλουν, έναντι 15 λιρών, το μπλουζάκι της καμπάνιας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου.

Το γκρουπ καλεί όσους αγοράσουν το μπλουζάκι, να το φορέσουν και να ποζάρουν με φόντο κάποιο χαρακτηριστικό σημείο του Λονδίνου: το Μπιγκ Μπεν, ένα κατάμεστο βαγόνι του μετρό ή τον κλασικά συννεφιασμένο ουρανό. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο Facebook και στο Twitter.

Η καμπάνια δεν απευθύνεται, βεβαίως, μόνο σε Βρετανούς, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και να «βγάλουν τη γλώσσα» στους αμετανόητους επικριτές της!

.Ανακαλούνται 1,5 εκατομμύριο οχήματα Toyota


Η Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, Toyota, πρόκειται να ανακαλέσει για απόσυρση περίπου 1,5 εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως, καθώς φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί πρόβλημα στο σύστημα των πίσω αναρτήσεων των εν λόγω αυτοκινήτων.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αναμένεται να ειδοποιηθούν μέσω της εταιρείας.

Δύο χρόνια πριν, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι κάποια από τα οχήματα της Τογιότα είχαν πρόβλημα με τα φρένα. Εξαιτίας της κακής δημοσιότητας εκείνη την εποχή, η εταιρεία λαμβάνει πλέον προληπτικά μέτρα ώστε να επιλύσει πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα οχήματά της.

.Μέτρα ύψους 5 δισ. θα αποφασίσουν οι τρεις αρχηγοί μετά τις 20 Αυγούστου


Στην οριστικοποίηση μέτρων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταλήξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μετά τις 20 Αυγούστου.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί είναι η μείωση των συντάξεων πάνω από 700 ευρώ, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η μείωση της δεύτερης σύνταξης, καθώς και η μείωση των εφάπαξ. Μάλιστα εξετάζεται η επιβολή εισφοράς σε όσους έλαβαν μεγαλύτερα εφάπαξ από ό,τι δικαιολογούσαν οι εισφορές τους.

Έχει προταθεί επίσης η αύξηση του ορίου ηλικίας για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από τα 60 στα 65 έτη και η επιβολή κλίμακας εισοδηματικών κριτηρίων για τα οικογενειακά επιδόματα.

.Άρματα μάχης και πεζοναύτες αποβίβασαν οι Ρώσοι στη Συρία

Άρματα μάχης ,τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 450 πεζοναύτες αποβίβασαν ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς.
Αυτές τις πληροφορίες μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Rus ITAR-TASS και επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες που βέβαια προέρχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη Μόσχα να επιχειρεί πάντα να υποβαθμίσσει την σημασία της παρουσίας τους. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά ,το τελευταίο διάστημα που επιβεβαιώνεται η αποβίβαση ρωσικών στρατευμάτων στο Ταρτούς.

.Επαφές Σαμαρά με Ευρωπαίους ηγέτες


Σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες θα έχει το αμέσως προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος και την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο προγραμματίστηκε για τις 24 Αυγούστου. 
Δύο ημέρες νωρίτερα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Μετά το Βερολίνο σειρά έχει το Παρίσι, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει ιδιαίτερα στη συνάντηση των δυο ανδρών, καθώς θεωρεί, πως υπάρχουν κοινές απόψεις σε σειρά θεμάτων για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί και την Φρανκφούρτη για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, χωρίς ακόμη να έχει συμφωνηθεί ημερομηνία.
Επίσης σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ενδέχεται να μεταβεί και στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

.«Ευχαριστώ για την τιμή»


Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην αποψινή τελετή λήξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας.
Μάλιστα, ο ίδιος, επιβεβαίωσε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook, σχολιάζοντας: «Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτή την τιμή».

.Αποζημιώσεις στους πληγέντες


Πυρόπληκτες θα χαρακτηριστούν οι περιοχές της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φωτιές μετατρεποντας σε στάχτη 40 χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης. 

Σύμφωνα με όσα δηλωσε από την Ουρανούπολη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων. 

Κατά προτεραιότητα θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι και στην συνέχεια οι αγρότες, μετά την ολόκήρωση της αποτίμησης των ζημιών στις καλλιέργειες. Τη Δευτέρα θα αρχίσει επίσης και η καταγραφή των ζημιών στην Αρκαδία. 
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έχει τονίσει ότι μεγάλο ποσοστό των πυρκαγιών προκλήθηκαν από εμπρησμούς.

.Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου


Για πρώτη φορά από το 1988 στη Σεούλ, η Ελλάδα έμεινε χωρίς μετάλλιο στον στίβο. Αλλωστε μόνο δύο παρουσίες είχε σε τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ και του Σπύρου Λεμπέση στον ακοντισμό. 

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στα δύο πανελλήνια ρεκόρ που πέτυχε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χλμ. και 50χλμ. βάδην, αλλά και στα 56.96 μέτρα που έριξε το ακόντιό της η Σοφία Υφαντίδου και που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στον ακοντισμό του επτάθλου, στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

.Δολοφόνησαν Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα, στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ.
Ο τραυματίας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας δήλωσε σχετικά:
«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. 

Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

.Ιταλός άνεργος αυτοπυρπολείται μπροστά από τη βουλή της Ρώμης


Ένας Ιταλός 54 ετών, αυτοπυρπολήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής μπροστά από το μέγαρο της βουλής της Ρώμης, στην πλατεία Μόντε Τσιτόριο της Αιώνας Πόλης. Περιλούσθηκε με εύφλεκτο υλικό, χρησιμοποίησε αναπτήρα για να πάρει φωτιά και άρχισε να τρέχει προς την είσοδο της βουλής, μέχρις ότου σωριάσθηκε στο έδαφος. 
Οι καραμπινιέροι παρενέβησαν άμεσα για να τον βοηθήσουν, με πυροσβεστήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν εργάτη που είχε απολυθεί πριν από δυο μήνες.
 Ο άτυχος Ιταλός φέρει εγκαύματα στο 54% του σώματός του, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Σαντ΄Εουτζένιο, στην περιοχή Έουρ της Ρώμης.

Μέσα σε σακίδιο που έφερε μαζί του, βρέθηκαν δυο μηνύματα: το ένα απευθύνεται στον γιό του και το άλλο για τον δικηγόρο του.
Η κατάστασή του θεωρείται από τους γιατρούς «ιδιαίτερα κρίσιμη».

.Με 1600 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σκοπεύει να ενισχύσει ο Πούτιν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας


1600 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σκοπεύει να αγοράσει η Ρωσία μέχρι το 2020, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. 

Η χώρα σχεδιάζει να διαθέσει 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 586 δισεκατομμύρια ευρώ) ώστε να εξοπλίσει περαιτέρω το στρατό της, ενώ τα 600 μαχητικά αεροσκάφη και 1000 ελικόπτερα αποτελούν μέρος αυτού του προγράμματος. 

"Θέλουμε να εξοπλίσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας", δήλωσε ο Πούτιν σε μια επίδειξη αεροσκαφών, όπου παρέστη για την επέτειο των 100 χρόνων της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. Συνέχισε λέγοντας ότι εκτός από τα νέα αεροπλάνα και ελικόπτερα, σκοπεύει να "εκσυγχρονίσει" και τα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.