.Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Λαμπράκη

Η πρώτη αθλητική διοργάνωση στο Δήμο μας από τη νέα διοίκηση είναι ένας λαϊκός δρόμος 6 χιλιομέτρων-παράλληλα με άλλους δύο, 600 μέτρων και 1000 μέτρων για παιδιά-που είναι αφιερωμένος στον αγωνιστή της Ειρήνης και αθλητή Γρηγόρη Λαμπράκη την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. 

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει με τον τρόπο αυτό το στίγμα του για τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας Η συμμετοχή Οι αγώνες οργανώνονται Η πρώτη αθλητική διοργάνωση στο Δήμο μας από τη νέα διοίκηση είναι ένας λαϊκός δρόμος 6 χιλιομέτρων-παράλληλα με άλλους δύο, 600 μέτρων και 1000 μέτρων για παιδιά-που είναι αφιερ... περισσότερα »

.Συναντώνται, στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου

Σημαντική για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Λευκωσία, οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Ι.Κασουλίδης, Ευ.Βενιζέλος και Σ. Σούκρι αντίστοιχα. Η συνάντηση θα προετοιμάσει και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών Νίκου Αναστασιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Στρατηγού Σίσσι, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς. Πριν από την υπουργική συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί χωριστά τους κ.κ. Σούκρι και Βενιζέλο. Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρπαρός»  συνεχίζει τις προκλήσεις του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.  

Σύμφωνα μα αρμόδιες πηγές, χθες το «Μπαρπαρός» μαζί με τη φρεγάτα «Γκοκτσού» βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου εννέα και το απόγευμα στο οικόπεδο δύο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο εννέα.

.Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία

Σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου καλώντας την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και να μην επαναλάβει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, που συναντήθηκαν, σήμερα, στη Λευκωσία προκειμένου να προετοιμάσουν την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου έστειλαν παράλληλα μήνυμα ότι η συνεργασία τους δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας, ενώ εδράζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναβαθμίζει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνοντας μια φρεγάτα στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ και ένα υποβρύχιο του πολεμικού Ναυτικού στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ, Active Endevour. 

Η συμμετοχή της χώρας μας σε επιχειρήσεις στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων αναμένεται να απασχολήσει τις συνομιλίες, που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιανς Σόλτενμπεργκ, αύριο στην Αθήνα.

.Τετ α τετ Σαμαρά-Καραμανλή

Γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Στο επίκεντρο της δημόσιας συνάντησής τους βρέθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά και η προεδρική εκλογή. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών. Η πρώτη αυτή δημόσια συνάντηση, που γίνεται χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιας κομματικής εκδήλωσης, πραγματοποιε... περισσότερα »

.Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο κοντά στην Κύπρο

Η τουρκική προκλητικότητα και η προφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική και τόνισε: «Και βεβαίως υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο της θάλασσας». Για μας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική... περισσότερα »

.Τροχάδην για να μπαλώσουν τις τρύπες στα έσοδα

Αυστηρούς στόχους στις οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έθεσε για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014 η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, σε μια προσπάθεια να προσεγγιστούν την «ύστατη στιγμή» οι στόχοι του Μνημονίου. 

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως έως το τέλος του 2014 θα ολοκληρώσει 720 έλεγχους σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και θα εισπράξει τουλάχιστον το 50% των βεβαιωθέντων ποσών. Ακόμη, έχει δεσμευθεί για 680 μερικούς ελέγχους μεγάλων επιχειρήσεων από τους οποίους θα εισπράξει το 65% όλων των βεβαιωθέντων ποσ... περισσότερα »

.Οι ελπίδες στην Αμφίπολη στρέφονται σε... υπόγειο θάλαμο

Δεν υπάρχει νέος θάλαμος στο μνημείο της Αμφίπολης, όπως προέκυψε από τις χθεσινές ανακοινώσεις, γεγονός που καθιστά τον τρίτο θάλαμο στον οποίο τόσες ημέρες εκπονούνταν οι εργασίες αποχωμάτωσης τον τελικό. Η απουσία τέταρτου θυρώματος αλλάζει τα δεδομένα και εντείνει την αγωνία για τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα για το μνημείο του τύμβου Καστά. 

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες μέρες οι εργασίες της αρχαιολογικής σκαπάνης να ολοκληρωθούν εκτός και αν το μνημείο επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη. Δηλαδή έναν υπόγειο χώρο κάτω από τον τρίτο θάλαμο, ενδεχόμενο που δε... περισσότερα »

.Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για 1,4 εκατ. φορολογούμενους

Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, θα ανεβάσει στο Taxis εντός της ημέρας η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 
Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά τα στα οποία έχουν υπολογιστεί οι φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 

Σημειώνεται ότι ο τρόπος που υπολογίζει η εφορία το εισόδημα, στο οποίο μπαίνει ακόμη και η αποζημίωση απόλυσης, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν τις εκπτώσεις. Αναφορικά με τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ,... περισσότερα »

.Στο Taxis από την 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας 2015

Δείτε τι θα πληρώσετε Στο Taxis θα αναρτηθούν από την 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. 

Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. *Οχήματα με ταξινόμηση... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.