.Αυτοί είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Μπορεί κάποιοι να αμφισβητούν σήμερα τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, με βασικότερους τους Χρυσαυγίτες φυσικά, ωστόσο υπάρχει η έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για τους δολοφονηθέντες εκείνης της εποχής. 

Ο πλήρης κατάλογος των 24 που έδωσαν το αίμα τους για το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» στους δρόμους της Αθήνας εκείνη την ημέρα είτε γύρω είτε και πιο μακριά από το Πολυτεχνείο έχει ως εξής: 
1. *Σπυρίδων Κοντομάρης* του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρι...περισσότερα »

.Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Της πορείας ηγείται, όπως κάθε χρόνο, η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης, την οποία μεταφέρουν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την ώρα η κεφαλή της πορείας βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, και κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.
Ένα άλλο κομμάτι της πορείας βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας, ενώ προσυγκέντρωση πραγματοποιείται και στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, αλλά ωστόσο διακριτική.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, καθώς και η περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Επίσης, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

.Τελέστηκε το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου

Πάνω από το λιτό μνήμα των Διομήδη Κομνηνού, Μιχάλη Μυρογιάννη, Δημήτρη Θεοδωρά, που είχε καλυφθεί από κόκκινα γαρύφαλλα, τελέστηκε σήμερα το πρωί στου Ζωγράφου η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αθάνατοι φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στο τέλος της σεμνής. 

Παρόντες η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη επικεφαλής των δημοτικών συμβούλων του ΜΑΖΙ, η Μαρία Χριστάκη από την Περιφέρεια Αττικής, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος , ο πρώην δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, ο Ανδρέας Καραβίδας από τη Λαική Συσπείρωση, η Ρένα Νενεδάκη από το Κίνημα στην Πόλη, ο πρόεδρος του παραρτήμ... περισσότερα »

.«Έσβησε» στο Δημαρχείο ο Γιώργος Λεκανίδης

Έσβησε χτες το πρωί, μέσα στο Δημαρχείο ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Γιώργος Λεκανίδης. Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, αλλά και του προσωπικού του ΕΚΑΒ η καρδιά του 59χρονου, που σταμάτησε λίγο μετά τις 10 δεν επανήλθε.
Ο Γιώργος Λεκανίδης, μηχανολόγος μηχανικός, πατέρας τριών παιδιών, υπηρετούσε χρόνια στο Δήμο Ζωγράφου και ήταν γνώστης όλων των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης.
Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει τους συναδέλφους του και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην υπηρεσία του και την οικογένεια του.Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 3.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.