.Από 4 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.
Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:

  • Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
  • Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
  • Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
  • Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
  • Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
  • Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
  • Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
  • Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
  • Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
  • Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
  • Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

.Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και αρμάτων μάχης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν παρίσταται αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

.Επιστρέφει από αύριο η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Από αύριο Τρίτη 29 Οκτωβρίου επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους της Αθήνας.

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας το μέτρο είχε ατονίσει. Το έργο στο εξής αναλαμβάνουν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι δεν θα φορούν στολή. Οι υπάλληλοι ανήκουν στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

Οι υπάλληλοι αυτοί, θα πρέπει να φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο. Θα έχουν στις αρμοδιότητες τους την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Η δημοτική Αρχή τονίζει ότι παραμένει το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία «για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης».

Πότε θα ισχύει;

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

.Παπούλιας: Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς

Σε δηλώσεις προχώρησε λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ο ελληνικός λαός έδωσε ότι έπρεπε να δώσει για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, και δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς. 

Θύμισε, επίσης, το αίμα που έδωσε η Ελλάδα στη μάχη εναντίον του φασισμού το 1940 και σημείωσε ότι σήμερα η Ευρώπη δεν πρέπει να το ξεχνάει. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής: 

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940. 

Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. 

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. 

Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.