.Δράση αγάπης και στήριξης από τον Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου, καλεί τους συμπολίτες μας σε μια δράση αγάπης και ελπίδας για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 9.00 έως 18.00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΓΟΥΔΗ
θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο happening, το οποίο θα περιλαμβάνει γκράφιτι και ζωντανή μουσική από τους νέους του Δήμου μας, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινότητα στην ιδέα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

.Κοινή στάση Στουρνάρα - Μανιτάκη στο θέμα του Δημοσίου


Στην διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα είναι άρτιες προχώρησε πριν λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου περίπου για 1 ώρα συμμετείχε στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Για επικοινωνιακούς λόγους και για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από τις σχέσεις των δυο ανδρών ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του 6ου ορόφου προκειμένου να αποχωρήσει.

«Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας», είπε ο κ. Μανιτάκης, ενώ ερωτηθείς για τη συνάντηση με την τρόικα ανέφερε ότι δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινήσεις οι οποίες και θα παρασχεθούν.

«Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων. Άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις», είπε.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνάντηση. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η οριστικοποίηση των σχεδίων για το νέο χαράτσι (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων), με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας


Συμμαχία των χωρών του νότου απέναντι στη γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, καλώντας τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητά του να συζητήσει, σχετικά με την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, τρόπους στήριξής της.
Σχετικά με τις δυνατότητες διαμόρφωσης μιάς τέτοιας συμμαχίας στις σημερινές συνθήκες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να σπάσει η πολιτική των βορείων χωρών και της Γερμανίας να απομονώνουν μία-μία τις χώρες του νότου για να επιβάλλουν την θέλησή τους. Ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να σπάσει η αντίληψη ότι η χώρα μας είναι ειδική περίπτωση.
 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που τον ενημέρωσε για το τελευταίο Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη συνεδρίαση αυτή οι χώρες του Βορρά διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά επιβλήθηκε η γνωστή λύση. 

Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να σπάσει η αυταπάτη των χωρών του νότου ότι αν τα έχουν καλά με την ισχυρό θα πάνε καλά τα πράγματα.
 
Στην ερώτηση με ποιόν θα κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, θα καταθέσει το πρόγραμμά του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το ακολουθήσουν δυνάμεις, διαφορετικά, πρόσθεσε, θα έχουν την ευθύνη μιας μεγάλης αστάθειας της χώρας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί του. 
Είπε χαρακτηριστικά ότι θα βρεθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα εθνική προσπάθεια και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με εντολή για σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη «για να σώσουμε την πατρίδα μας».

."Έπεσε" στην παράταση ο Παναθηναϊκός


Ο εξαιρετικός απόψε Παναθηναϊκός «άγγιξε» τον άθλο του 2011, αλλά τελικά ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες και «έπεσε» 72-70 από την Μπαρτσελόνα στην παράταση (64-64κ.α.), στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Οι «πράσινοι», πάντως, έχουν νέα ευκαιρία για το «break» την Πέμπτη (21:45) και πάλι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».
 
Κορυφαίοι των «πρασίνων», που «πλήρωσαν» την αστοχία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (46%), ήταν οι Λάσμε και Γκιστ, οι οποίοι σημείωσαν από 14 πόντους. 

Εξαιρετικός στο «μοίρασμα» απόψε ο Ούκιτς με 7 ασίστ, όπως και ο Διαμαντίδης, ο οποίος κράτησε στο δεύτερο ημίχρονο ζωντανό το όνειρο της ελληνικής ομάδας, καθώς με δικό του τρίποντο έστειλε τον αγώνα στην παράταση. 

Από την Μπαρτσελόνα των 9/28 (!) τριπόντων ξεχώρισαν οι «συνήθεις-ύποπτοι», Σάδα, Ναβάρο και Τόμιτς με 13, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.
  

."Δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στα ασφαλιστικά Ταμεία"


«Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

«Ως Κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. 

Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέα και των ασφαλισμένων του» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

."Δεν τέθηκε θέμα απολύσεων"


Δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησε την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών,
 σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη συνάντηση που διεξήχθη με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση 

όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 
ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.

.Υπόμνημα Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική


Υπόμνημα κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην προκαταρκτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
   Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα του κ. Παπανδρέου είναι ολιγοσέλιδο και το πνεύμα του περιεχομένου του περιστρέφεται γύρω από την πάγια εντολή, που αναφέρει ότι είχε δώσει σε όλους τους συνεργάτες του, προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.

.Στον πίνακα κοινοχρήστων θα αναρτώνται οι δαπάνες


Στον πίνακα με τη συγκεντρωτική κατάσταση οφειλών κάθε διαμερίσματος θα αναρτάται αντίγραφο κάθε δαπάνης που διενεργείται και για την οποία επιβαρύνονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών. Αυτό προβλέπει αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

Η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών κι εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κλπ) χωρίς την ύπαρξη των από το νόμο προβλεπομένων παραστατικών. Σε περίπτωση μη τήρησης της διάταξης, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

.H Βιέννη θα διαπραγματευθεί άρση τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους


Η Αυστρία θα διαπραγματευθεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους κατοίκους οι οποίοι είναι κάτοχοι λογαριασμού στο έδαφός της, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. "Θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις από κοινού με το Λουξεμβούργο. 

Ναι, θα διαπραγματευθούμε", δήλωσε ο καγκελάριος στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Οι συζητήσεις αφορούν την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων κατοίκων της ΕΕ που έχουν λογαριασμό στην Αυστρία. 

Ωστόσο το τραπεζικό απόρρητο, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, θα διαφυλαχθεί για τους Αυστριακούς, πρόσθεσε.

Χθες ο Φάιμαν είχε ήδη δηλώσει πως η Αυστρία είναι έτοιμη, μετά τις παραχωρήσεις του Λουξεμβούργου, να συζητήσει κι αυτή μια βελτίωση των ανταλλαγών τραπεζικών πληροφοριών ευρωπαίων κατοίκων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

.Αποπληθωρισμός μετά από 45 χρόνια στην Ελλάδα


Αρνητικός πληθωρισμός 0,2% καταγράφηκε σε ετήσια βάση τον Μάρτιο εφέτος (για πρώτη φορά μετά από περίπου 45 χρόνια και τον Μάιο 1968 που είχε μειωθεί κατά 0,3%), από αύξηση 0,1% τον Φεβρουάριο.

Και αυτό, παρά τη σημαντική επιβάρυνση κυρίως από τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης (26,9%) και σε τιμολόγια της ΔΕΗ (12,3%). 

Στα είδη που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στις νωπές πατάτες (27,9%), στα νωπά ψάρια (2,7%) και στα νωπά φρούτα (2,3%) και οι μικρότερες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά και αυγά (0,6%) και στα κρέατα (0,4%).

Ανατιμήσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα τσιγάρα (5,9%) και στην ένδυση- υπόδηση (2,1%), ενώ σημαντικά αυξήθηκε σε έναν χρόνο το κόστος των αεροπορικών δρομολογίων (23,7%). 

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στα φάρμακα (14,6%), στις οικιακές υπηρεσίες (8,4%), στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (5,7%), στα αυτοκίνητα (5,3%) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες (5,1%).

Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:
Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου 2013, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2012, προκύπτει μείωση 0,2% έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο γενικός δείκτης τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2013, παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

.Μεγάλο «αγκάθι» το Δημόσιο


Το μεγάλο «αγκάθι» εντοπίζεται στα θέματα της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του, στην Ιπποκράτους, με τους επικεφαλής της τρόικας και σημείωσε ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε το ζήτημα αυτό, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και της έννομης τάξης και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων δικαστηρίων».

«Βασικός μας στόχος είναι και πρέπει να είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα «δεν θα πάρουμε, δεν αντέχει η κοινωνία, η οικονομία και το πολιτικό σύστημα». Υπογράμμισε, στο ίδιο πλαίσιο, ότι όμως «θωρακίζουμε τη χώρα σε σχέση με πρόσθετα μέτρα, όταν δίνουμε δείγματα αξιοπιστίας στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα των μετακινήσεων είναι «στα χέρια» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, αλλά ότι αφορά την κυβέρνηση, τη χώρα, την κοινωνία και πως όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.