."Χρονιά στροφής στην αισιοδοξία" χαρακτηρίζει το 2013 ο Ευ. Βενιζέλος


Ως τη χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας από την ύφεση, την ανεργία και την αβεβαιότητα στην αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική προσαρμογή, χαρακτηρίζει το 2013 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σε άρθρο του στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους ως το «πιο σκοτεινό σημείο και το πρώτο χάραγμα» καθώς επισημαίνει πως είναι το εξάμηνο των πρόσθετων εισοδηματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ και του ακριβότερου πετρελαίου θέρμανσης. 

Από την άλλη όμως τονίζει πως θα είναι και το εξάμηνο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, της ταχύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και της επανέναρξης σημαντικών οδικών υποδομών.

.Εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία του Δ. Χριστόφια


Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση, από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή.  

Ένας ωστόσο πυροκροτητής, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, βρέθηκε ανάμεσα στα εκρηκτικά.

Τα εκρηκτικά βρέθηκαν, ύστερα από πληροφορία, που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί, και σύμφωνα με την οποία  ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, θεάθηκε να σταματά κοντά σε ένα δένδρο, και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό.

Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί τίποτε άλλο.

Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας ο πρόεδρος, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα, δεν θα μεταβεί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.

.Σταδιακή επιδείνωση του καιρού


Βροχές αλλά και χιόνια από το βράδυ στα ορεινά προβλέπονται, για σήμερα Σάββατο, στην Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά,ενώ ,ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.

Ήδη,από νωρίς το πρωί, στα Γρεβενά τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό πρός τη Σαμαρίνα,από το 27ο έως το 54ο χιλιόμετρο. Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας,από το 27ο έως το 45ο χιλιόμετρο,τααυτοκίνητα χρειάζονται, επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες, 

όπως και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών-Περιβολίου,μεταξύ 23ου και 43ου χιλιόμετρου και από Γρεβενά πρός το Μετσόβο, μεταξύ του 25ου και του 40ου χιλιόμετρου.Σε ό,τι αφορά στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τις δύο πόλεις, μέσω Βιτσίου.

.Αντ. Σαμαράς: Ξαναγεννιέται η ελπίδα στη χώρα και έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία στο εξωτερικό


Στις μάχες που θα πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα το 2013 αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Real News.    

«Μέχρι πριν λίγο καιρό η Ελλάδα εμφάνιζε σημάδια διάλυσης στο εσωτερικό ενώ δεν την εμπιστευόταν κανείς στο εξωτερικό» 
τονίζει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει καθώς μέσα στη χώρα αρχίζει να ξαναγεννιέται η ελπίδα, ενώ στο εξωτερικό η αξιοπιστία έχει αποκατασταθεί.  

"Πείσαμε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρέους. Εξασφαλίσαμε μοναδικούς στην ιστορία όρους δανεισμού. 

Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της και στους Έλληνες να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους", αναφέρει εξάλλου ο πρωθυπουργός, σε άρθρο που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής".

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι στις προτεραιότητές του είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας με επνεδύσεις και θέσεις εργασίας, η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η αποκατάσταση των αδικιών, με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους και με έμφαση στην υγεία, την παιδεία και στην απλούστερη δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογία.

 Εκφράζει δε τη βεβαιότητα, ότι "το 2013 θα είναι χρονιά άλματος προς το μέλλον, για την αναγέννηση της πατρίδας μας". 

.Σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για την λίστα Λαγκάρντ, συμφωνούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συμφωνούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά το σάλο που έχει προκαλείσει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Στον πρόεδρο της Βουλής έχει κατατεθεί ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αρχεία για συγγενείς του πρώην υπουργού οικονομικών, των οποίων τα ονόματα δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα.
Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ.
"
Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα", δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διερωτήθηκε "αν θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση" με στόχο την ενοχοποίησή του.

Για σκόπιμη συγκάλυψη της λίστας επί 20 μήνες και την περίοδο Παπακωνστανίνου και την περίοδο Βενιζέλου και με Καπελέρη και με Διώτη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι εμμένει στη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα στη δημοσιότητα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.