.Οι λίστες των μέτρων Αθήνας και Βρυξελλών

Σημαντικές διαφορές καταγράφονται μεταξύ Αθήνας και δανειστών με βάση τη λίστα μέτρων που έχουν προτείνει οι δύο πλευρές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Υπάρχουν αποκλίσεις τόσο στο ύψος του λογαριασμού όσο και σε αυτούς που καλούνται να τον πληρώσουν. 

Η φορολογία και το Ασφαλιστικό αποτελούν τις δύο βασικές πηγές εσόδων και εξοικονόμησης πόρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Σε ορισμένα πεδία όπως ο ΦΠΑ συγκλίνουν, αλλά σε άλλα όπως το συνταξιοδοτικό καταγράφεται χαώδης διαφορά. Αν και η Αθήνα, με την τελευ... περισσότερα »

.«Δεν θα δοθεί νέα λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup»

Την πρόθεσή του να μην παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο».

Προσέθεσε βέβαια, πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα είναι «έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας»,  κάνοντας σαφές πως «οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων» με ξεκάθαρη και εύρωστη πρόταση.

.Πρωτοβουλία Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου

Η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. 

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί «ανά πάσα στιγμή» σε πρόσκληση από την πλευρά των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το «ναυάγιο» και η κυβέρνηση περίμενε χθες την εκδήλωση κάποιας πρωτοβουλίας, που θα έβαζε εκ νέου σε τροχιά τις συζητήσεις, όμως αυτή δεν ήρθε. 

Η Αθήνα μια πολιτική παρέμβαση για να αρθεί το αδιέξοδο, όμως αυτή δεν υπήρ... περισσότερα »

.Το μήνυμα Τσίπρα πίσω από την ενημέρωση αρχηγών και τη σφήνα Ντόρας

Να περάσει το μήνυμα ότι οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτές για όσους πραγματικά επιθυμούν ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο με τους πιστωτές επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με το μπαράζ επαφών με πολιτικούς αρχηγούς και... δελφίνους που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Με την πρωτοβουλία για ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις από το κυβερνητικό επιτελείο αποσκοπούν αφενός στην παρουσίαση μίας εικόνας συναίνεσης προς το εξωτερικό, ώστε να ενισχυθεί επικοινωνιακά η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με ένα συναιν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.