.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Σε εξέλιξη βρίσκεται και με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου, το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια. Σύμφωνα...
με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους. Ένταση επικράτησε προς στιγμήν στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. 

Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος. Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

.ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ...


ΥΠΕΚΥΨΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
 
Απέσυρε πριν από ελάχιστα λεπτά ο Γιάννης Στουρνάρας, την επίμαχη διάταξη για την εξομείωση των υπαλλήλων της Βουλής με του Δημοσίους Υπαλλήλους, ... 
για να προχωρήσει απόψε η ψήφιση των μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε όμως ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, η διάταξη θα επανέλθει.

.Συναγερμός στην κυβέρνηση - Παραλίγο στον αέρα το Μνημόνιο


Στον “αέρα” κινδύνεψε να βρεθεί το νέο μνημόνιο πριν καν αρχίσει η συζήτηση, με αφορμή την ψηφοφορία περί της αντισυνταγματικότητας του. Ήδη σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση και οι βουλευτές μαζεύονται στη Βουλή.
Όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα όταν ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές που στηρίζουν την ένταση. 

Τότε σηκώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στην αίθουσα ήταν όλοι σχεδόν οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων των παραπάνω κομμάτων.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι το αίτημα απορρίπτεται και τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και φωνές από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές επέμεναν ότι το αίτημα πρέπει να γίνει δεκτό γιατί εκείνη την ώρα στην αίθουσα δεν υπήρχαν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
“Δεν καταννοώ τις φωνασκίες. Ηρεμήστε διακρίνω νευρικότητα” είπε ο Β. Μεϊμαράκης, όμως η ένταση συνεχίστηκε.

“Οι φωνές δείχνουν τον πολιτισμό του καθενός προσωπικά. Το προεδρείο δεν εκβιάζεται από όσους φωνάζουν” είπε εκνευρισμένος κ. Μεϊμαράκης και διέκοψε για μισή ώρα τη συνεδρίαση για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Ενδεικτικό του συναγερμού που επικράτησε είναι ότι βουλευτές που ήταν στον “αέρα” τηλεοπτικών εκπομπών αποχώρησαν για προλάβουν την ψηφοφορία στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Λίγο νωρίτερα τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε το νέο μνημόνιο και η διαδικασία με την οποία εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή. 

“Δεν τιμά κανέναν να κάνει κατάχρηση διατάξεων του κατεπείγοντος” είπε ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι αφού η κυβέρνηση προσδιόρισε την έννοια του κατεπείγοντος και έγινε δεκτό από την αρμόδια Επιτροπή, η συζήτηση θα γίνει με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

.Αποφασίζουν μία άλλη Ελλάδα


Σε ένα άρθρο με ένα ναι ή με ένα όχι ψηφίζεται απόψε στην ελληνική Βουλή το «Μνημόνιο 3», αυτό που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το «πολυνομοσχέδιο» θα πάρει τις απαιτούμενες ψήφους για να γίνει νόμος του κράτους αφήνοντας όμως βαθιά τραύματα στην κυβέρνηση συνεργασίας που πήρε το ρίσκο μιας διαπραγμάτευσης και μιας συμφωνίας με τους δανειστές που μοιάζει όλο και πιο ανισοβαρής.

Μετά την αποψινή ψηφοφορία τίποτα δεν θα είναι ίδιο ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία αλλά ούτε στο πολιτικό σκηνικό. Στη ΔΗΜΑΡ η πλειονότητα των στελεχών θέτει θέμα στρατηγικού προσανατολισμού και αμφισβητεί την τόσο στενή «συνάφεια» με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ένα πολυδιασπασμένο κόμμα και απομένει η ΝΔ ως ο σταθερός αλλά όχι επαρκής πόλος για την διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας. Μιας από τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία της χώρας.

Ήδη το πρώτο μεγάλο πρόβλημα μετά την ψήφιση των μέτρων είναι η απόφαση των δανειστών για την καταβολή της δόσης. Αν δανειστές και εταίροι στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου αμφισβητήσουν -παρά την ψήφιση των σκληρών μέτρων- την δυνατότητα της χώρας να πάρει ολόκληρη τη δόση ή να διαχειριστεί η ίδια τη δόση, η κυβέρνηση συνεργασίας πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει την συνοχή της και την κοινωνική οργή.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζει ήδη ένα ευρύ ανασχηματισμό με στόχο ένα κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής με την ελπίδα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορέσει να σταθεί έστω με απώλειες. 

Αλλιώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν χθες στην Βουλή κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οι εκλογές είναι αναπόφευκτες με ζητούμενο την πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα με την κοινωνία ήδη στα όρια της.

.Καλοκαιρία ...τέλος


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά σήμερα το απόγευμα και κυρίως αύριο. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια στα ορεινά βάζουν τέλος στην παρατεταμένη καλοκαιρία.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους βόρειους ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, από σήμερα αργά το απόγευμα θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού από τη βόρεια Ελλάδα, με κατεύθυνση προς τη νότια. Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. 
Τη νύχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο. Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Η επιδείνωση του καιρού θα αφορά, επίσης, σε πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους που σήμερα το βράδυ θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο και αύριο τα εννέα. Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι και στην Αττική, ιδίως στις ανατολικές περιοχές.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή κυρίως αύριο με τις ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί να φτάνουν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από τα 1.700 μέτρα.

.Το Μνημόνιο 3 στη βουλή


Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, που θα ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Νωρίτερα, απορρίφθηκε με ψήφους 170 προς 47 η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει επί του πολυνομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, 
με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγείρουν σφοδρές αντιδράσεις για τη διαδικασία, και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από το κοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα, έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, δημιουργεί η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, που θεωρεί ότι συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο, 
ενώ και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές στους μισθούς των δικαστών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για προσφυγές στο μισθοδικείο.

.Για αντιποίηση αρχής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Για αντιποίηση αρχής και «αντιδημοκρατικό κατήφορο» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν ελέγχους σε αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr, όπου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε «λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».

Παραλληλίζει, στη συνέχεια, την κίνηση των βουλευτών με τη δράση της Χρυσής Αυγής αναφέροντας:

«Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.

Αλλά, όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr), επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας, με τον πιο επίσημο τρόπο, πολιτική κάλυψη σε αυτήν.

Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει "βορά" στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. 

Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους "μπαχαλάκηδες" για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!
Όσον αφορά τη "δικαιολογία" που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα "διαδηλωτών", αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. 

Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του "λαϊκά δικαστήρια" και τον ρόλο της Δικαιοσύνης?».

.Το δολάριο έπεσε έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση της νίκης Ομπάμα


Το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα σήμερα μετά την ανακοίνωση από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφουν μικρή άνοδο.

Γύρω στις 05:20 ώρα Γκρίνουιτς, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πέρασε και πάλι "στο πράσινο" καταγράφοντας μια αύξηση 0,7% αφού είχε σημειώσει νωρίτερα μικρή πτώση. 

Το ίδιο συνέβη και και με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,03% ενώ προηγουμένως βρισκόταν "στο κόκκινο".
'Οσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ.

Γύρω στις 14:00 στο Τόκιο (05:00 ώρα Γκρίνουιτς) η αντιστοιχία του ευρώ ήταν 1,2863 δολάρια έναντι 1,2815 που ήταν λίγες ώρες νωρίτερα. Όσον αφορά την αντιστοιχία του απέναντι στο ιαπωνικό νόμισμα αυτή επίσης μειώθηκε φθανοντας πρίπου τα 80,08.

.Ο Μιτ Ρόμνεϊ συνεχάρη τον Ομπάμα και παραδέχτηκε την ήττα του


Ο Μιτ Ρόμνεϊ είπε νωρίς σήμερα στους υποστηρικτές του ότι "μόλις τηλεφώνησα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να τον συγχαρώ για τη νίκη του". Ο ηττηθείς Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία δήλωσε ότι σε "μία εποχή μεγάλων προκλήσεων για την Αμερική...προσεύχομαι ο πρόεδρος να επιτύχει να καθοδηγήσει το έθνος μας".

"Πιστεύω στην Αμερική. Πιστεύω στον αμερικανικό λαό", είπε ο Ρόμνεϊ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στη Βοστώνη.
"Έβαλα υποψηφιότητα γιατί ανησυχώ για την Αμερική. Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά οι αρχές μας διαρκούν".

Ο ίδιος είπε ότι προσεύχεται για την επιτυχία του Ομπάμα και της χώρας αφού κατά την χθεσινή ημέρα των εκλογών είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι έχει προετοιμάσει μόνο νικητήρια ομιλία.

"Μακάρι να είχα μπορέσει να εκπληρώσω τις προσδοκίες σας να οδηγήσω τη χώρα σας σε μία νέα κατεύθυνση", είπε ο Ρόμνεϊ προτού ανέβει στη σκηνή μαζί του η σύζυγός του, Αν, η οικογένειά του και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν.

"Αλλά το έθνος επέλεξε άλλον ηγέτη κι έτσι η Αν και εγώ θα συνταχθώ μαζί σας για να προσευχηθούμε θερμά για εκείνον και για αυτό το μεγάλο έθνος".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.