.Σε εξέλιξη η ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανεργία των νέων

Ξεκίνησε πριν από λίγο η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου περίπου στις 19:00, ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Παρίσι, συνοδεύεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετείχε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο πρώτο μέρος της διάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, απάντησαν στην πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ και βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ των απόντων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στόχος της σημερινής διάσκεψης είναι ο συντονισμός των κρατών μελών για την όσο πιο αποτελεσματική, άμεση, απορρόφηση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και αυτό μέσα στην ερχόμενη διετία 2014- 2015. Κατά τις εκτιμήσεις της γαλλικής Προεδρίας τα κεφάλαια αυτό θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 40- 45 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 5,5 εκατ. ανέργους κάτω των 25 ετών, εκ των οποίων 3,5 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη είναι 24,1% με την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν τα πρωτεία, καθώς και οι δύο ξεπερνούν το όριο του 55% (Ελλάδα 57,3 Ισπανία 56,5).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.