.Φθηνότερα κατά 15% τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο


Κατά περίπου 15% μειωμένα είναι τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, σε σύγκριση με αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως εκτιμά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την Έγκριση των Τιμολογίων Χρήσης του ΕΣΦΑ, τα οποία κατάρτισε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Τιμολόγησης και στο άρθρο 88 του ν. 4001/2011 (ΦΕΚ A' 179/22.8.2011), σε συνέχεια της έκδοσης από την Αρχή του Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), τον Ιούλιο του 2012.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 73/2009/ΕΚ και του άρθρου 88 του ν. 4001/2011, τα νέα τιμολόγια θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Υπενθυμίζεται, ότι η τιμολόγηση της χρήσης του ΕΣΦΑ, περιλαμβάνει πλέον διακριτές χρεώσεις για τη δέσμευση δυναμικότητας στις εισόδους και εξόδους του Συστήματος Μεταφοράς, ανεξαρτήτως της συμβατικής διαδρομής του αερίου (σύστημα entry-exit), με τον καθορισμό τριών ζωνών εισόδου και τριών ζωνών εξόδου στο ΕΣΦΑ.

. Ολοταχώς για εφεδρεία το φθινόπωρο


Να τρέξει εντός του 2012 το νέο μοντέλο της εφεδρείας ζητά η τρόικα, με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 ως 45.00 υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Οι διαδικασίες αξιολόγησης των υπαλλήλων θα ξεκινήσει από το τον Σεπτέμβριο.

Πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν οι υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πολλά προσόντα και υπηρετούν σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Στην ίδια μοίρα, όπως αναφέρει το Έθνος, θα βρεθούν και όσοι υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε εφεδρεία θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς για δύο ή τρία χρόνια.

Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν μέρος μόνο του βασικού μισθού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σκέψεις. Είτε να λαμβάνουν το 60%, είτε το 70% του βασικού μισθού, με επικρατέστερο ποσοστό το 60%.

.«Τα φάγαμε όλοι μαζί» σε e-book από τον Θ. Πάγκαλο


Τη φράση του «τα φάγαμε όλοι μαζί», επιχειρεί να τεκμηριώσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος μέσα από το ομότιτλο ηλεκτρονικό βιβλίο του που από σήμερα διατίθεται για «κατέβασμα» από το διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, πρόκειται για την τεκμηρίωση του «τα φάγαμε όλοι μαζί» που είχε δηλώσει στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010.  

.Διακοπές στη Χαλκιδική για τους... άνω των 55


Υπάρχουν διακοπές επτά ημερών από 280 ευρώ, με τα περισσότερα έξοδα -ακόμη και ψυχαγωγίας- καλυμμένα; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να είναι πάνω από 55 ετών! 

Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται το πρόγραμμα «Για τους ...πάνω από 55 ετών», που προωθείται από την περιοχή του Άθω στη Χαλκιδική και απευθύνεται σε τουρίστες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποσχόμενο προνομιακά πακέτα διακοπών, τα οποία περιλαμβάνουν δεκάδες δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες.

Τα κοστολογημένα τουριστικά πακέτα, που καταρτίζονται σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία-μέλη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής προ του Άθω, είναι πέντε, θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Απριλίου 

και αφορούν αντίστοιχα: τους δρόμους του κρασιού και των συμποσίων, τις φθινοπωρινές αποδράσεις στον Άθωνα, τα χειμερινά τοπία του Αριστοτελικού Βουνού, Χριστούγεννα στη σκιά του Άθωνα ή ανοιξιάτικους περίπατους στις παρυφές του.

.Προς αποκρατικοποίηση 23 λιμάνια


Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας,  Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης. 

.Σε ισχύ από το απόγευμα η ηλεκτρονική ενημέρωση για το ύψος των δόσεων του φόρου


Aπό το απόγευμα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν για τον Φόρο Εισοδήματος μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

Στο μεταξύ, σε βελτίωση των προσφορών εξόφλησης των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών προχώρησαν πρόσφατα πολλές τράπεζες.

Ειδικότερα, οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποπληρώνουν τη πλειονότητα των οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές άτοκες δόσεις, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μετάθεση της πρώτης πληρωμής ως και 45 ημέρες αργότερα, 
την έκπτωση που προβλέπεται στις εφάπαξ καταβολές στην Εφορία, καθώς και επιπλέον κέρδος από τα προγράμματα επιβράβευσης μέσω των πιστωτικών καρτών.

.Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση


Με τη βοήθεια της Παναγίας θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα κι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο.

Ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι παίρνει δύναμη από τη Μεσσηνία, υπογράμμισε ότι, «η σημαία του αγώνα είναι για όλη την Ελλάδα ψηλά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση».

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν έχει αποφασιστεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας την επόμενη Τετάρτη.

.«Λ' Εσπρέσσο»: Μια βουτιά στην κρίση


«Θα είναι, ίσως τυχαίο, αλλά δεν ακούς πουθενά ούτε μια λέξη γερμανικά: ούτε στο κάστρο της Ρόδου, ούτε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ούτε στα βράχια της Σίφνου».

 Με τη διαπίστωση αυτή ξεκινά το άρθρο που αφιερώνει στην Ελλάδα, το ιταλικό περιοδικό «Λ' Εσπρέσσο».

  «Ακόμη και τις μέρες των διαμαρτυριών στις πλατείες, τα νησιά κι όλη η τουριστική περιοχή της Αθήνας ήταν ασφαλή. Η αίσθηση ανασφάλειας, όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάγωσε τις κρατήσεις και προκάλεσε πολλές ακυρώσεις. Μετά, ανακάμψαμε, αλλά η ζημιά είχε γίνει», υπογραμμίζει στο περιοδικό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

 Ο απεσταλμένος του ιταλικού περιοδικού προσθέτει ότι «ευτυχώς οι Ιταλοί παραμένουν πιστοί. Γι' αυτούς δεν ισχύει καμία κρίση: οικογένειες καταφθάνουν στα ήσυχα νησιά,  υπερκινητικοί νέοι στην κατάμεστη Μύκονο». 

 Το περιοδικό της Ρώμης αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχει κι ο νέος τουρισμός των Ρώσων, με αύξηση 20%, όπως και των Κινέζων, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει».

   «Ο τουρισμός θα βοηθήσει να ηρεμήσει λίγο το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν θα σώσει την Ελλάδα. Δεν νομίζω, πλέον, ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας σώσει», δηλώνει, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. 
 «Ζω με πιστώσεις και έχω πάψει να πληρώνω το σούπερ μάρκετ όπου ψωνίζω. Τα χρήματα είναι σαν το αίμα ή το νερό. Όταν δεν κυκλοφορεί, πεθαίνεις», προσθέτει ο συγγραφέας του «Ζ», σύμφωνα με τον οποίο «μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να εφαρμοσθεί, ίσως σε δύο χρόνια. Αλλά, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει βουλιάξει».

.Συρρικνώθηκε 6,2% το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο


Κατά 6,2% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το Β' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
 Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, "με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το 2ο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2011. 

Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2012 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου),
 καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών".
Κατά το Α' τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 6,5%, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η υποχώρηση είχε διαμορφωθεί σε 7,5%.

.ΤτΕ: Μειώθηκε στα 7,186 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα


Στα 7.186 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 έναντι ελλείμματος 15.022 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 25.990 εκατ. ευρώ, από 27.303 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, μειώθηκαν σε 32.609 εκατ. ευρώ, έναντι 40.862 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2011

.Tέλος Αυγούστου πιάνει δουλειά η νέα ηγεσία των αποκρατικοποιήσεων


Σε αναμονή της αντικατάστασης της Άννας Μπουμπενίκοβα, μετά την παραίτησή της από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ.
Σχετική ανακοίνωση με την υπόθεση της Σλοβάκας αξιωματούχου έχει εκδώσει και η ΕΕ, στην οποία αναφέρεται ότι «τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότειναν τρία από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσυσταθέντος Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. 

Από τους πολλούς υποψηφίους που προτάθηκαν από αρκετά κράτη- μέλη της Ευρωζώνης, η κ. Μπουμπενίκοβα επιλέχθηκε με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Τη συγκεκριμένη περίοδο κατείχε τη θέση της προέδρου του Ταμείου Εθνικής Περιουσίας της Σλοβακίας».

«Σε συνέχεια καταγγελιών για διαφθορά, νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, οι αρχές της Σλοβακίας προχώρησαν στην απόλυση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Εθνικής Περιουσίας της χώρας. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, οι αρχές της Σλοβακίας δεν έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες ή οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία έρευνας σχετικά με την κ. Μπουμπενίκοβα, έως και σήμερα.

Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την παραίτηση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, σημειώνοντας ότι προσυπογράφει το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου, για τα τέλη Αυγούστου τοποθετούνται οι εξελίξεις για τον επίσημο διορισμό της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε ότι ζητήθηκε από τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι και την 24η Αυγούστου 2012, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης της νέας διοίκησης.
Ο κ. Μητρόπουλος με επιστολή του έχει δεχθεί να παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι τις 24 Αυγούστου, ώστε να διευκολύνει την εθνική προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων.

.Παρέμβαση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τον "ασφαλιστικό Τειρεσία"


Eπιστολή έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να μην υπάρξει αιφνιδιασμός του κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εν μέσω καλοκαιριού σε ό,τι αφορά στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας Αρχείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- «Ασφαλιστικός ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ».
Ειδικότερα, το Επιμελητήριο, σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) αναφέρει ότι ο κλάδος, εξαιτίας της μη αποσαφήνισης των προθέσεων της Εποπτικής Αρχής, σχετικά με το παραπάνω θέμα, είναι σε αναταραχή και υπενθυμίζει τη θέση του ότι:
"ο συγκεκριμένος Κανονισμός με τις διατάξεις που εμπεριέχει, υπεισέρχεται στις συνεργασιακές σχέσεις, υπέρ του ισχυρού, που κατέχει και τη δεσπόζουσα θέση, καταργεί νομικές κατακτήσεις, παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, καταργεί την ανεξαρτησία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, 

που θα είναι εις βάρος των συμφερόντων ασφαλισμένων- καταναλωτών, δημιουργεί εμπλοκές σε περιπτώσεις αποζημίωσης και βέβαια για κανέναν άλλο κλάδο, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

.Ασπιρίνη κατά του καρκίνου


Ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο είναι μικρότερος κατά 16% κατά μέσο όρο για όσους παίρνουν κάθε μέρα μία ασπιρίνη, όταν είναι ακόμα υγιείς, ενώ παράλληλα η καθημερινή λήψη ασπιρίνης φαίνεται πως επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους καρκινοπαθείς. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία έρχεται μεν να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, που είχαν κάνει ανάλογες διαπιστώσεις, όμως εκτιμά ότι η ωφέλεια της ασπιρίνης είναι τελικά μικρότερη από αυτήν (έως 37%) που είχαν βρει οι παλαιότερες έρευνες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Έρικ Τζέικομπς της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική «Γκάρντιαν», 

παρακολούθησαν την εξέλιξη της υγείας άνω των 100.000 ανδρών και γυναικών, χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρκίνου, που έπαιρναν καθημερινά μία χαμηλή δόση ασπιρίνης (75 μιλιγκράμ) για χρονικό διάστημα έως 11 ετών.

.Θέα από το βαγόνι προς Διακοπτό, Καλάβρυτα, Πήλιο, Αρχαία Ολυμπία


Τις τρεις τουριστικές γραμμές τρένων που λειτουργούν με επιτυχία, υπενθυμίζει στους εκδρομείς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή την κορύφωση των διακοπών του Αυγούστου.
Πρόκειται για το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τη μοναδική γραμμή του οδοντωτού στα Καλάβρυτα και το δρομολόγιο Κατάκολο-Ολυμπία, τα οποία κερδίζουν κάθε χρόνο τον θαυμασμό από ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν το τρένο για την περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Ελλάδας.
Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα.

 Η διαδρομή των 22 χλμ. που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ./ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ./ώρα στο οδοντωτό κομμάτι. Στη διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο.
Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας αξέχαστης διαδρομής. 

Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκ.) φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «μουτζούρη» -όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. 

Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα (και στις δύο κατευθύνσεις), 
για να συνεχίσει "ξεφυσώντας" και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χλμ. και χρόνου 90 λεπτών.

Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10 ευρώ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής.
 Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό.

.Ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη 5 ατόμων που δολοφόνησαν Ιρακινό


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι χθές τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα νεαρό αλλοδαπό, υπήκοο Ιράκ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι 5 άτομα, που επέβαιναν σε 4 μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

.Η βρετανική μουσική στο επίκεντρο της τελετής λήξης της 30ης Ολυμπιάδας


Με ένα μεγάλο πάρτι, που είχε ως επίκεντρο τη βρετανική μουσική, «έπεσε η αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και σηματοδότησε τη λήξη των Αγώνων, οι Βρετανοί «ανέστησαν» τον Τζον Λένον, τον οποίο είδαμε και ακούσαμε να τραγουδάει το «Imagine» σε βίντεο που επεξεργάστηκε ψηφιακά η Γιόκο Ονο ειδικά για την τελετή, ενώ παράλληλα η μορφή του σχηματίστηκε στο κέντρο του Σταδίου, τον Φρέντι Μέρκιουρι σε βίντεο από τη συναυλία των Queen στο Γουέμπλεϊ το 1986, αλλά και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον οποίο είδαμε να βγαίνει από την κορυφή του ομοιώματος του Μπιγκ Μπεν (τον υποδύθηκε ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ).

Στις... πραγματικά live εμφανίσεις, τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Εμελί Σαντέ, οι Madness, οι Pet Shop Boys, ο Ρέι Ντέιβις (στο πρώτο μέρος), ο Τζορτζ Μάικλ, οι Kaiser Chiefs, η Ανι Λένοξ, οι Bond, η Τζέσι Τζέι, οι Spice Girls (σε μία επανένωση ειδικά για την τελετή λήξης), ο Ερικ Αϊντλ (ιδρυτικό μέλος των Μόντι Πάιθον) 
και οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen. Στην τελετή εμφανίστηκαν και γνωστά μοντέλα, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, η Κέιτ Μος, η Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ και άλλες. Το φινάλε της τελετής φιλοξένησε τους Who, που ερμήνευσαν τέσσερα τραγούδια από τις δεκαετίες 1960 και 1970.

«Φτιάξατε ένα νέο κεφάλαιο στην Ολυμπιακή Ιστορία, που ξεκίνησε πριν 3.000 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία», είπε απευθυνόμενος στους αθλητές ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τη βρετανική κυβέρνηση και τους εθελοντές, 
ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν στο Λονδίνο. Απέφυγε πάντως τους κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τους Ολυμπιακούς, τους οποίους χρησιμοποίησε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Μετά το δεύτερο μουσικό μέρος του σόου, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του Ολυμπιακού ύμνου, αμέσως μετά η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στο Ζακ Ρογκ, 
ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε τον δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, παραδίδοντας έτσι τη «σκυτάλη» στην πόλη της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2016.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Λονδίνου), ο Βωμός όπου έκαιγε η Ολυμπιακή Φλόγα διαχωρίστηκε εκ νέου στα 204 κομμάτια από τα οποία είχε συντεθεί και ακριβώς τα μεσάνυχτα έσβησε, σηματοδοτώντας την οριστική λήξη των Αγώνων του Λονδίνου.

.Ομάδα μαχητικών ελικοπτέρων της Ουγκάντα εξαφανίστηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Κένυας


Σύμφωνα με ότι μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, μια ομάδα μαχητικών ελικοπτέρων που ανήκουν στην Ουγκάντα, εξαφανίστηκαν την Κυριακή πάνω από τον εναέριο χώρο της Κένυας και ενώ κατευθύνονταν στη Σομαλία, προκειμένου να ενισχύσουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο στρατός της Ουγκάντα, μια ομάδα μαχητικών ελικοπτέρων απογειώθηκε από τη βάση στην πόλη Έντεμπε, αλλά μόνο ένα προσγειώθηκε στην Κένυα, όπου και ήταν προγραμματισμένο να ανεφοδιαστούν με καύσιμα πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, τη Σομαλία. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.