.Τριγμοί στην κυβέρνηση από το νέο «αντάρτικο» για την φορολόγηση στα ακίνητα

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο 24ωρα από την καταψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης  και ήδη καταγράφονται νέοι «τριγμοί» στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αιτία είναι το νέο «αντάρτικο» που στήνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το νέο φόρο στα ακίνητα.
Σήμερα το πρωί τα προειδοποιητικά «πυρά» τους εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Γκόγκας και ο Μ.Κασσής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.Γκόγκας υποστήριξε ότι «αν δεν γίνουν αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, το ν/σ του ενιαίου φόρου ακινήτων δεν πρόκειται να ψηφιστεί».

Από την πλευρά του ο κ.Κασσής, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξέφρασε την πρόθεση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

«Εγώ δεν εξουσιοδοτώ κανέναν, ούτε τον κ. Στουρνάρα, να φέρει αυτό το νομοσχέδιο ξανά στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Κασσής, ο οποίος χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο έκτρωμα.

«Οι ενστάσεις μας είχαν διατυπωθεί και όχι μόνο από μένα, αλλά από πάρα πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Κασσής, επαναλαμβάνοντας ότι στον ενιαίο φόρο ακινήτων πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα, να φορολογηθούν, δηλαδή, οι πολίτες, σύμφωνα με την περιουσία την οποία έχουν.

Επί της ουσίας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να ανατρέψει όλο το σημερινό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την φορολόγηση των ακινήτων.

Της κίνησης αυτής είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ενστάσεις και έντονες διαφωνίες από μεγάλη μερίδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έχουν προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, δεν θα περάσει ο νόμος από τη Βουλή

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.