.Οι Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Πέττα


.Απόκριες 2014....ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κυριακή 23/2/2014, ώρα 11:00 - Καρναβαλική παρέλαση
Έναρξη, Λεωφ. Γρηγορίου Αυξεντίου και Ούλωφ Πάλμε. Τερματισμός, Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
Ακολουθεί: Ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τους:
«Circus Dayz» (ακροβάτες, ξυλοπόδαροι…)
Μεγάλη νεανική συναυλία από το συγκρότημα «48 ώρες»

Τετάρτη 26/2/2014, ώρα 19:30 – «Αποκριά στην Αθήνα την παλιά»
Τραγούδια από την παλιά Αθήνα με τους αδελφούς Καραβιώτη, Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλ. Παναγούλη 17)

Καθαρά Δευτέρα 3/3/2014, ώρα 11:00 - Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.
Τραγούδι: Μαρία Σκουλά, βιολί: Νίκος Ευοιώτης (θα προσφερθούν σαρακοστιανά και κρασί)
Πάρκο Γουδί (46στρ.) ώρα 11:00

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 7713802

.Αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος, στο Βερολίνο

 «'Ενα "κούρεμα" χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελούσε ως τώρα θέμα, αλλά τώρα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαιώνει για πρώτη φορά υποθέσεις εργασίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ η Αριστερά προειδοποιεί για ενδεχόμενη επιβάρυνση των φορολογουμένων», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt", σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη», που αναφέρεται σε δήλωση της αντιπροέδου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

«Η (γερμανική) κυβέρνηση θέλει πάλι να πει ψέμματα στην κοινή γνώμη μέχρι το καλοκαίρι - μάλλον μέχρι μετά τις ευρωεκλογές» δηλώνει η κυρία Βάγκενκνεχτ στην εφημερίδα, αναφερόμενη στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής της Ομάδας στη Μπούντεσταγκ. 

Σε αυτή την απάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ «επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου, το οποίο επεξεργάζεται τα σενάρια για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση ή ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα μέχρι τώρα πάντα διαψεύδονταν.

Κατά τον κ. Κάμπετερ, πρόκειται για ένα «κείμενο εργασίας», το οποίο είχε συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως βάση συζήτησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

«Η εσωτερική διαδικασία διαμόρφωσης άποψης στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου. Το έγγραφο, όπως διευκρινίζεται, «δεν προσφέρεται ακόμη για τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών ή την πρόωρων αποτελεσμάτων».

.Πλεονασματικό το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

Πλεόνασμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ παρουσίασε το 2013 το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Ισοζύγιο κλείνει με πλεόνασμα, από το 1948 που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά, κατά κύριο λόγο, τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,4 δισ. ευρώ και ακολούθως την αύξηση των πλεονασμάτων των ισοζυγίων τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 3 δισ. ευρώ και υπηρεσιών κατά 1,7 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στη σημαντική μείωση των πληρωμών για εισαγωγές αγαθών κατά 4,5%, αλλά και στην άνοδο των εξαγωγικών εισπράξεων κατά 2,3%.

.Ο πρόεδρος Γκιουλ επικύρωσε τον νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ανακοίνωσε ότι επικύρωσε τον αμφιλεγόμενο νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου, για τον οποίο είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις τόσο η αντιπολίτευση όσο και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που προασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης.

Ο πρόεδρος εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ότι επικύρωσε τον νόμο αφού έλαβε από την κυβέρνηση τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων. 

«Είχα επίγνωση των προβλημάτων (του νομοσχεδίου) ιδίως σε δύο σημεία του» ανέφερε. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την Τρίτη στα κοινοβουλευτικά κόμματα να τροποποιηθεί το άρθρο που δίνει στην Κρατική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB) το δικαίωμα να μπλοκάρει ιστοτόπους χωρίς δικαστική απόφαση. Με βάση την πρόταση του πρωθυπουργού η ΤΙΒ θα πρέπει να ενημερώνει για τις αποφάσεις της ένα δικαστήριο το οποίο θα οφείλει να τις επικυρώνει ή να τις ακυρώνει μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Χάος στην Ουκρανία

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης το αιματοκύλισμα που συγκλονίζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι εμπόλεμη ζώνη ενώ η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη σύρραξη.

Μετά τη νύχτα αίματος ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς προειδοποίησε την αντιπολίτευση ότι εάν «δεν αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους, θα μιλήσει διαφορετικά». Την ίδια στιγμή δεύτερη «καρδιά» των ταραχών είναι η πόλη Λβιβ.

Οι αιματηρές συγκρούσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 25 άτομα, κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές ως αρχηγείο. Το κτίριο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και προς το παρόν είναι άγνωστο εάν μέσα σε αυτό εγκλωβίστηκαν και κάηκαν άνθρωποι.

Ανάμεσα στους 25 νεκρούς βρίσκονται εννέα με 10 αστυνομικούς και τρεις υπάλληλοι του κυβερνώντος κόμματος που σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές 

.Συνελήφθη ο Γ. Σπανός για λαθρεμπόριο καυσίμων

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου είναι ο Πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών «ΕΤΕΚΑ» και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 16 μέχρι στιγμής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα και επιχείρηση της Ασφάλειας.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο κρατικοί υπάλληλοι, ένας του υπουργείου Περιβάλλοντος και ένας του τελωνείου.

Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική.

.Στους 25 οι νεκροί στο Κίεβο

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους εννιά αστυνομικοί, στις συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο. Σύμφωνα με το υπουργείο, 241 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 79 αστυνομικοί και πέντε δημοσιογράφοι.

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία που προσπαθεί να εκκενώσει την πλατεία από αυτούς.

Ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε διάγγελμά του, επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «χωρίς εντολή από το λαό, αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί άνδρες επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία παραβιάζοντας το Σύνταγμα με βιαιότητες και δολοφονίες» και απειλώντας με διώξεις τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

.Νόμος-σκούπα για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

Με νομοσχέδιο-σκούπα η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιώσεις φορολογικών ρυθμίσεων που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος». Δραστικές είναι οι μειώσεις στα πρόστιμα για παράλειψη υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έκδοσης αποδείξεων ενώ βελτιώνεται το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Ο νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας και μεταξύ άλλων θα περιέχει διατάξεις για τη μείωση έως και 68% των υπέρογκων προστίμων της Εφορίας, την απαλλαγή από φόρο υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τα οποία οι πολίτες τα έχουν στην κατοχή τους πάνω από 25 χρόνια και τον συμψηφισμό χρεών ιδιωτών με όλους τους φορείς του Δημοσίου.

.Συλλήψεις για λαθρεμπόριο καυσίμων

Ο «κλέψας του κλέψαντος», ήταν ο «νόμος» της λειτουργίας του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου, που εξιχνιάστηκε μετά απο πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την προανάκριση και γνωστοποιήθηκαν από την Αστυνομία. 

Τα μέλη του κυκλώματος, μέσω της εταιρείας που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο, έκλεβαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που προοριζόταν για ανεφοδιασμό πλοίων, με την συνεργασία των οδηγών βυτιοφόρων. Οι οδηγοί έκλεβαν για τον εαυτό τους, ενώ εμπλέκεται στο κύκλωμα και μηχανικός πλοίου, που έστηνε δικό του «κόλπο», με μεγάλη ποσότη... περισσότερα »

.Βενιζέλος για την κατάσταση στην Ουκρανία

«Η βία δεν αποτελεί λύση, αλλά μόνο επιτείνει το αδιέξοδο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η διεθνής κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της βίας στο κέντρο του Κιέβου, τις τελευταίες ώρες» και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να απέχουν από τη χρήση βίας και να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ουκρανικός λαός οφείλει να αναλογιστεί ότι η επίτευξη μίας συμβιβαστικής λύσης αποτελεί μονόδρομο και ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που τον ενώνουν από αυτά που τον χωρίζουν» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

.Νέα απάτη 2,5 εκατ. στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος τριών μελών μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος σωματείου εθελοντών πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 2,5 εκ. ευρώ, από δήμους και την περιφέρεια χωρίς να προσφέρει ποτέ έργο. 
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του σωματείου βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, άδειες κυκλοφορίας και χωρίς ασφάλεια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.