.«Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας»... Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας

Για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων μίλησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, εξηγώντας πως παίρνει το λόγο «όχι μόνο για λόγους τυπικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς». «Κάποιοι μας λένε “γιατί καταπιάνεστε με το παρελθόν, κοιτάξτε το μέλλον”. 

Μα ποια χώρα, ποιος λαός μπορεί να έχει μέλλον εάν δεν τιμά την ιστορία του και τους αγώνες του», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: 

«Ποιος λαός μπορεί να προχωρήσει μπροστά σβήνοντας τη συλλογική μνήμη και αφήνοντας ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του;» Κατόπιν, ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φασισ... περισσότερα »

.Δύο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και μια σπουδαία ιστιοπλόος νεκροί, σε σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή

Δυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες, και μια από τις πλέον διάσημες ιστιοπλόους στον κόσμο είναι μεταξύ των θυμάτων της σύγκρουσης των δυο ελικοπτέρων στην επαρχία Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή.

 Μεταξύ των νεκρών είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν. 

Νεκρή είναι επίσης η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η αποκαλούμενη «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού». Τα τρία θύματα όπως και άλλοι πέντε Γάλλοι πολίτες μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου Drop του γα...περισσότερα »

.Τα μέτρα που άνοιξαν το δρόμο για ροή χρήματος στην Ελλάδα

Στο... φουλ μπαίνουν μηχανές για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις και να λυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας. 

Υστερα από έντονο παρασκήνιο, άνοιξε ο δρόμος για την αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και την έναρξη των συζητήσεων από αύριο στις Βρυξέλλες κατ' αρχάς, για την εξειδίκευση και κοστολόγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η Αθήνα. Βάση των διαβουλεύσεων είναι οι Βρυξέλλες και στην Αθήνα θα φτάσουν μόνο τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. 
Αν όλα εφαρμοστούν σε συμφωνία, τότ... περισσότερα »

.Νέες προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ σε Ελλάδα

«Οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα εάν δεν καταλήξει σε αποδεκτές προτάσεις μεταρρυθμίσεων»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε εκ νέου στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δηλώσεις του στο περιθώριο του Ecofin. 

Όπως είπε, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα εάν δεν καταλήξει σε αποδεκτές προτάσεις μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι η χώρα δεν θα λάβει χρηματοδότηση εκτός εάν καταβάλει προσπάθεια.

.Η απειλή Ντράγκι που έκλεισε το deal με το Βαρουφάκη

Ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι ο άνθρωπος που έκλεισε τη συμφωνία για να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους τρεις θεσμούς που μέχρι πρόσφατα αποκαλούσαμε τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

Ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα σε δύο με τρεις εβδομάδες καταρρέει και πρέπει να αρχίσει άμεσα ο έλεγχος της οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη την Δευτέρα στ... περισσότερα »

.Τα επόμενα βήματα μετά το Eurogroup... Ορόσημο η 20η Απριλίου για το τελικό πακέτο συμφωνίας

Σε πρωτόγνωρους ρυθμούς καλείται να κινηθεί η Αθήνα σε συνεργασία με τους θεσμούς (δηλαδή την τρόικα) σε Βρυξέλλες και Αθήνα προκειμένου να εκταμιευθεί μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ. 

Ήδη η λίστα των μέτρων για να ανοίξει η ροή χρήματος προς την Ελλάδα εμπλουτίστηκε, όμως πρέπει να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών και εφαρμογή των μέτρων. 

Το μήνυμα ότι για να εκταμιευθεί έστω μέρος της δόσης που εκκρεμεί πρέπει να υπάρξει συμφωνία όχι για αποσπασματικά μέτρα, αλλά για ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων του τετραμήνου της παράτασης, έστειλαν εκ νέου οι εταίροι ... περισσότερα »

.Ποιες συναλλαγές περνάνε από το μικροσκόπιο της Εφορίας

Στα χέρια των φορολογικών αρχών είναι όλα τα στοιχεία για τις μεταφορές εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και τους τελευταίους μήνες, ακόμη και αν πρόκειται για ποσό που δεν διακινήθηκε μέσω μιας συναλλαγής, αλλά μέσω περισσότερων κινήσεων κατά το διάστημα του τελευταίου χρόνου. 

Το όριο των 100.000 ευρώ δεν ισχύει μόνο για περιπτώσεις πολυάριθμων συναλλαγών από μία τράπεζα. Αφορά και τις κινήσεις που έγιναν κατά τον προηγούμενο χρόνο από ένα δικαιούχο εφάπαξ ή τμηματικά και από διαφορετικές τράπεζες, αθροίζοντας τελικά το παραπάνω όριο. Τα στο... περισσότερα »

.Ρήξη ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα μετά το Eurogroup... Επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη

Μεγαλώνουν τα εσωτερικά μέτωπα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το χθεσινό Eurogroup όπου αποφασίστηκε η κυβέρνηση να μπει σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, δηλαδή την πρώην τρόικα και δέχθηκε να γίνει έλεγχος στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες για τα μέτρα. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του *iskra.gr* καλεί σε ανυπακοή και ρήξη παρά τα όσα έλεγε το Μέγαρο Μαξίμου για χαλάρωση της οικονομικής ασφυξίας μετά το Eurogroup. 

Οι διαφορές στην αντιμετώπιση του Eurogroup είναι τεράστιες. *Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι:* -Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.