.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σαςενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τηλειτουργία του και για το εκπαιδευτικό έτος 2013 – 2014 με μαθήματα ενισχυτικήςδιδασκαλίας, για τους οικονομικά ασθενείς μαθητές Α΄, Β΄ & Γ’ Λυκείου.
Έναρξημαθημάτων 07/10/2013, ημέρα Δευτέρα
Αιτήσειςδεχόμαστε στο χώρο του φροντιστηρίου 9:00 π.μ.-19:00 μ.μ. με καταληκτικήημερομηνία τις 18/09/2013, ημέρα Τετάρτη.
Παρακαλούμετους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας με την παροχήεθελοντικής διδασκαλίας να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας. Το Κοινωνικόφροντιστήριο έχει ανάγκη από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για μαθήματαγενικής παιδείας και κατεύθυνσης.
Τηλέφωναεπικοινωνίας : 210- 7486267 & 210- 7789652

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ"

.Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Ανδρέα Στεργίου δεν θα πρέπει κανείς να σκεφθεί ότι έγινε λόγω των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών, γιατί είναι πλέον γνωστo στο Ζωγραφιώτικο λαό η έντονη κοινωνική πολιτική που ασκεί η νέα αυτή Διοίκηση σε πολλούς κοινωνικούς τομείς, που σκοπό έχουν την όσο το δυνατόν ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών που επωμίζεται σήμερα κάθε οικογένεια που τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία. 

Με αυτό το σκεπτικό το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και πάλι από αρχές Οκτώβρη με την αξιέπαινη συνδρομή των εθελοντών καθηγητών που το πλαισιώνουν και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

.Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις

Την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, και την παραμονή και αξιοποίηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ατόμων με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και δυνατότητες συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμιση.
Επεσήμανε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν, να είναι ανοιχτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

.Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την έκτιση ποινής κατ' οίκον

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ' οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ' οίκον και με ηλεκτρονική παρακολούθηση του κρατούμενου, εφ΄όσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής ή (για περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης) τουλάχιστον 14 χρόνια. Σε περίπτωση που εκτίει πολλαπλές ποινές, το ελάχιστο όριο κάθειρξης εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι τα 17 χρόνια. 

Του ευεργετήματος εξαιρούνται οι κατάδικοι για κακουργήματα ιδιαίτερα ειδεχθή και επιβλαβή για τη δημόσια ασφάλεια - η μεγαλεμπορία ναρκωτικών, η εσχάτη προδοσία, η σύσταση συμμορίας και η τρομοκρατική δράση, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η παιδεραστία, η κατ' επάγγελμα ή συνήθεια παιδική πορνογραφία, η εκπόρνευση ανηλίκου, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία από πρόθεση (εφ' όσον στην περίπτωση αυτή δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά).

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ' οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.

.Αντ. Σαμαράς: Σπάστε την αδράνεια του συστήματος

Nα πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους για να ξεπεράσουν την κρίση, κάλεσε τους νέους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από εννέα χώρες της Μεσογείου. Ο κ. Σαμαράς τόνισε για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία και ζήτησε από  τους νέους να "σπάσουν την αδράνεια της συστήματος".

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής: «Ολόκληρη η περιοχή μας έχει αποσταθεροποιηθεί. Κάποιες στιγμές πολλοί φοβούνται -όλοι φοβόμαστε- ότι είναι έτοιμη να αναφλεγεί. 

Για διαφορετικούς λόγους, σε διαφορετικά σημεία της, έχουμε αληθινούς πολιτικούς σεισμούς να αποσταθεροποιούν κοινωνικές ισορροπίες ακόμα και πολιτεύματα», είπε ο πρωθυπουργός.

.Παράταση για την υποβολή του Ε9

Παρατείνονται οι προθεσμίες για το έντυπο Ε9, οι οποίες έληγαν την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, καθώς συνεχίζονταν και σήμερα τα προβλήματα με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

   Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών:

- Παρατείνεται έως και την 20η Σεπτεμβρίου, η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013.

- Παρατείνεται έως και τη 14η Οκτωβρίου, η προθεσμία ελέγχου, ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 2: Στοιχεία αγροτεμαχίων της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013.

.Μαζί θα πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας

Τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας θα κληθούν να πληρώσουν μαζί οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εμφανιστούν και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φετινού φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποσταλούν σε ένα ειδοποιητήριο για το φόρο.

Ο φόρος πολυτελείας επιβάλλεται αναδρομικά από το 2012 στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβιώσεως σε ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 κ.ε., σε ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών και πισίνων τυγχάνει προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013, αντί του 2014, που σημαίνει ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε φορολογούμενος το 2012.

Για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος ανέρχεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο διαβίωσης). Για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Ο νέος φόρος αφορά περίπου 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και το κράτος εκτιμά πως θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ περίπου.

Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας

.Μετρητά τέλος στις εφορίες

Με κάρτα ή με επιταγή θα πρέπει να πηγαίνουν οι πολίτες στις Εφορίες προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους, αφού μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων καταργούνται οι πληρωμές με μετρητά.

Στόχος είναι να μειωθούν οι ατελείωτες ουρές στα ταμεία των Εφοριών.

Πλέον όσο μικρή και αν είναι η πληρωμή στην εφορία θα πρέπει να γίνεται είτε με επιταγή, είτε με πιστωτική κάρτα. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να εξοφλούν στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ με τον ειδικό κωδικό που θα υπάρχει στις φορολογικές δηλώσεις.

Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή.

Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» (το οποίο εξέδιδαν οι εφορίες όταν καταθέταμε μετρητά) θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Και τότε όμως, η είσπραξη αυτή θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», αυτό ορίζει εγκύκλιος η σχετική εγκύκλιος, με τίτλο "εξυπηρέτηση των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά".

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αν η πληρωμή γίνει με επιταγές, αυτές οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται, «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».

.Τσίπρας: Τέλειωσε ο χρόνος της κυβέρνησης

Ως την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιόδου και την αρχή της ανατροπής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την αποψινή ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον πρώτο χρόνο! Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους. Ως εδώ, όμως, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. 

Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής! Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε «πωλητήριο» στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «Στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζοντας τη συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ. Ως εδώ λοιπόν. 

Δεν είναι η Ελλάδα προς πώληση, ούτε οι Έλληνες προς ενοικίαση». Επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από ότι τις περιμένει η κυβέρνηση και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική της ήττα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Γρηγορότερα απ' ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού. 

Όχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. 

Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά, όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας, κ. Σαμαρά. Θα είναι ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση. Θα είναι αυτό που εσείς φοβάστε και τα συμφέροντα που σας στηρίζουν τρέμουν».

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ είπε ότι ο κ. Σαμαράς επανέλαβε 136 φορές τη λέξη «θα» και σημείωσε: «Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, 136! Ίσως πρέπει να σκεφτείτε να μετονομάσετε τη ΔΕΘ, σε ΔΕ- ΘΑ προς τιμήν του».

.Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την παιδεία και τις αντιδράσεις των καθηγητών και των δασκάλων.

Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκινεί τις απεργίες και τις αντιδράσεις, αλλά και ότι επιχειρεί να υπάρξει κύμα καταλήψεων στα σχολεία.

«Μιλάμε για μια πολιτική η οποία πηγάζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως πρόσχημα την εκπαίδευση, αλλά ουσιαστικά είναι μια γενικευμένη αντιπαράθεση η οποία στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής θέσης.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «αναμενόμενα» όσα συμβαίνουν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εγκαταστήσει λαϊκές επιτροπές και «λαϊκούς κομισάριους».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από το απεργιακό τσουνάμι στην παιδεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τονίζει σε κάθε τόνο ότι «εμείς δεν κρύβουμε τα λόγια μας, πολιτικά στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών» και σημειώνει ότι το κόμμα στηρίζει, αλλά δεν υποκινεί. 

«Η κυβέρνηση, παρότι λέει ότι δεν θα κάνει επιστράτευση, θα βρει απέναντί της όχι μόνο τους απεργούς, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές και όλο το δυναμικό μας απέναντι σε όποια αντιδημοκρατική και χουντική κίνηση», ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης.

.«Μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών», πίσω από την επίθεση στο Πέραμα λέει το ΚΚΕ

«Φασίστες της Χρυσής Αυγής» καταγγέλλουν ΚΚΕ και ΚΝΕ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε συνεργείο του κόμματος, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. 

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη «δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή». 

Όπως καταγγέλλουν: 

«Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο.

Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη. 

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές. 

Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων.

Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού.

Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.

Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση - απάντηση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 το απόγευμα»

.102 εισαγγελικές παραγγελίες για έρευνες σκανδάλων και διαφθοράς σε δημόσιο και ΟΤΑ

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2013 είχαν εκδοθεί και διαβιβασθεί στις αρμόδιες αρχές 102 εισαγγελικές παραγγελίες σ΄όλη την επικράτεια για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση Αυτό αποκάλυψε , ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, ο οποίος λόγω του όγκου των καταγγελιών και την υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών , ζήτησε , με εγκύκλιό του προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρα, να «φιλτράρονται» οι ανώνυμες και οι ψευδώνυμες καταγγελίες για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος πριν δοθούν παραγ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.