.Από τον Οκτώβριο τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ 2010 και 2011


Από τον Οκτώβριο και έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον 1 εκατ. φορολογούμενοι θα πάρουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011, τα οποία θα είναι για πρώτη φορά ξεχωριστά ανά σύζυγο. Από τον συγκεκριμένο φόρο, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περί το 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, εντός του Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πύλη του εντύπου Ε9, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τις τυχόν μεταβολές για το 2012 στην ακίνητη περιουσία τους. Παράλληλα, το τρέχον διάστημα, η ΓΓΠΣ διαχωρίζει την ακίνητη περιουσία μεταξύ των συζύγων. 

Ενώ, θα καθορίσει και νέες ενδεικτικές τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των κτισμάτων και των εκτός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου την 1-1-2010 και την 1-1-2011 δεν ίσχυε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Με βάση τον συγκεκριμένο διαχωρισμό, τις δηλώσεις μεταβολών στο Ε9 και το περιουσιολόγιο που θα δημιουργηθεί, θα αποσταλούν έως το τέλος του έτους, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, τα ξεχωριστά ανά σύζυγο εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ των ετών 2010 και 2011.

.Κόβονται οι πιστώσεις στις ΜΚΟ


Με εντολή του πρωθυπουργού κόβονται οι πιστώσεις του 2012 προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Σωματεία, ενώ θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση τα κονδύλια για το 2013. 

Σχετική επιστολή απέστειλε προς όλους τους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

.Προκαταρκτική εξέταση για τους 425 τραπεζικούς που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση


Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. 

Την έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

.Πέθανε ο τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης σε ηλικία 80 ετών. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας.

Ο νεαρός Μιχάλης Καλογράνης όπως ήταν τα πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στη Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού. 

Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι, όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος. 

."Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων "


Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Τα νοσοκομεία της χώρας «αργοπεθαίνουν» ενώ το υπουργείο Υγείας μιλάει για κλείσιμο 661 κλινικών και συγχρόνως προσπαθεί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών με ετήσιες συμβάσεις εργασίας. Λένε ότι θα κλείσουν 661 κλινικές αλλά ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιες είναι αυτές οι κλινικές. 

Από την άλλη τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα  κυμαίνονται γύρω στις 2.300. Ανάλογες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου τα κενά πανελλαδικά είναι 20.000. Όσο για τις ελλείψεις σε υλικά είναι γνωστό ότι είναι τεράστιες. Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν σύριγγες και γάζες», αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ Βαρνάβας.

Τονίζει επίσης ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά με την πρόσληψη γιατρών με σύμβαση έργου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου απέτυχε γιατί κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. 

«Τώρα προσπαθούν να αναπληρώσουν τα  τεράστια κενά με την πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ Λυκουρέντζος, ο οποίος, όμως, απέφυγε να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες και για την έλλειψη μέσων ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», προσθέτει ο κ Βαρνάβας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι σήμερα στο 30% των νοσοκομείων οι γιατροί κάνουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό θα γενικευτεί από τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών από εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες και τις αργίες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.