.Ν. Μπίστης: Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής

Βαρύτατες αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αφήνει ο Νίκος Μπίστης, σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνοντας λόγο για «παραλογισμό», σχετικά με τη στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ απέναντι στο θέμα της ΕΡΤ.

«Ο Κουβελης ολοκλήρωσε σημερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαρας. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χωρα σε περιπέτεια. 

Ξέρω οτι ορισμένοι θα ψάξετε τα " βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις.Ματαιοπονειτε. Οι Αγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημιτης το είπε αλλιώς: " ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση".

 Ο Βενιζέλος ηταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε οτι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. 

Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδερνει και όποια και αν ειναι η τελική της επιλογή( πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της καταληξης του Καρατζαφερη πλανάται πάνω της».

.Ορατή μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένος να συνεχίσει και να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από μία νύχτα δραματικών εξελίξεων στο κυβερνητικό μέτωπο και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα της ΕΡΤ, την οποία πυροδότησε η αμετακίνητη στάση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να προχωρήσει σε νέες εκλογές, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια,  ενώ προβάλλει πλέον ζωντανό το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφού ο Α. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δημόσια τηλεόραση.

Στις καταιγιστικές εξελίξεις ήρθε να προστεθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο επέμεινε στην αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Oικονομικών και του υφυπουργού Τύπου που έβαζε λουκέτο στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησαν εκτάκτως τη σύγκληση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Φ.Κουβέλης, ο οποίος αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την πρόταση του θέτοντας το δίλημμα επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή εκλογές.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η Δημοκρατική Αριστερά θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα αποσύρει τους υπουργούς δίνοντας όμως ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο Φ. Κουβέλης «χρέωσε» στον Α.Σαμαρά την κρίση τονίζοντας ότι με την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ με ΠΝΠ ουσιαστικά ήταν «επιλογή άρνησης» της συνλειτουργίας της κυβέρνησης.

Πιθανό είναι ο Αντώνης Σαμαράς να συγκαλέσει αύριο την ολομέλεια της Βουλής και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το σενάριο αυτό άρχισε να συζητείται έντονα, όταν ο Α. Σαμαράς κάλεσε στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.

Να μην κάνει το βήμα εξόδου από την κυβέρνηση κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κρίσιμη σύσκεψη. «Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση για την χώρα και την οικονομία. 

«Έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης», σημείωσε. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», αλλά και για «θεσμική ισοτιμία των κυβερνητικών εταίρων».

Πάντως, το τελευταίο σενάριο θέλει τον Β. Βενιζέλο να στηρίζει την κυβέρνηση ανεξάρτητα από την στήριξη ή μη της ΔΗ.ΜΑΡ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα θέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στη δήλωση του τόνισε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν θέλει εκλογές.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 153 ψήφους και θεωρητικά μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρενέβη στις πολιτικές εξελίξεις, προβαίνοντας ουσιαστικά σε προειδοποίηση, δια στόματος του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε ότι «εάν η αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως αναμένεται δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τέλος Ιουλίου 2014».

.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

Στην αναξιοπιστία και τα μπρος-πίσω του Φ. Κουβέλη σε σχέση με αυτά που δεσμεύθηκε χθες, αναφέρθηκε στο διάγγελμά του ο Α. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ΕΡΤ έκλεισε οριστικά με την σημερινή της μορφή. 

Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για εκλογές και δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Κανένας δεν θέλει εκλογές" αυτή την στιγμή κατέληξε ο Α. Σαμαράς και έκλεισε το ζήτημα προς το παρόν.

.ΤΡΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΡΕΝ...

Συναγερμό στις Βρυξέλλες προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup δεν είχε ακόμη γίνει γνωστό το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται στην Αθήνα...
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έμαθαν τα νέα στην... έξοδο. Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους να ζητηθούν αναλυτικές εξηγήσεις για την κατάσταση στην Αθήνα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατά την αυριανή σύνοδο των υπουργών στο Ecofin.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τις δραματικές εξελίξεις από το ναυάγιο στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο μεν Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ περίπλοκη κατάσταση

 ο επικεφαλής του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Επίτροπος Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Αλλά και από το ΔΝΤ η πρώτη αντίδραση ήρθε με την “επισήμανση” πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, τότε η χρηματοδότησή της θα διακοπεί.

.''NA ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ''...

Σε αποφυγή της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες καλεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις δραματικές τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο που φαίνεται πως προέκυψε στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...

Ο πρόεδρος της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά: πάση θυσία όχι στις εκλογές, πρόκειται για καταστροφικό παροξυσμό. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος είχε και προ ημερών επαναλάβει τη θέση αυτή, λέγοντας πως στην παρούσα φάση εκλογές θα καταστρέψουν τη χώρα και πως η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει και πάλι σε περιπέτειες.

.ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ. Ανακοινώθηκε επίσης ότι αύριο θα υπάρξει νέα ...
συνεδρίαση στις 11.00.

.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Ο Ε.Βενιζέλος ζητά αυτή τη στιγμή αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών...
Ενώ αναφέρεται στις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης.

.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο Real fm, o πρόεδροσ της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, ...
μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου...

.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. Ανέφερε ότι δεν επήλθε συμφωνία,συμπληρώνοντας ότι όποιος ρίξει ...
την κυβέρνηση δε θα μπορεί να βγει στο δρόμο.
Πρόσθεσε ότι δε φταίει η ΔΗΜΑΡ που δε βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος, ενώ επανέλαβε ότι το ''μαύρο'' στη ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή.

.ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες... 
, υπάρχει εμπλοκή.
Την ίδια ώρα θα συνεδριάζουν και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

.O EYAΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ...

...ΕΚΤΑΤΟ ...
"Θα τα πούμε σε λίγο", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις έφτασε στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους σε ερώτηση...
δημοσιογράφου αν υπάρχει βελτιωμένη πρόταση ή εμπλοκή.

.''ΠΑΓΩΝΟΥΝ'' ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ...

...ΔΕΚΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ...

Δεκτές έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του ΣτΕ, σε διάσκεψη τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί για το «πάγωμα» των έργων εκτροπής του Αχελώου.

Τις προσφυγές είχαν καταθέσει το Παγκόσμιο ...
Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς), η ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομίας, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τέλος οι Δήμοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.

Αντίθετα υπέρ της συνέχισης των έργων εκτροπής του Αχελώου ποταμού είχαν ταχθεί ενώπιον του ΣτΕ το ελληνικό Δημόσιο και οι ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των Νομών Τρικάλων και Λάρισας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Αχελώου απασχολεί το ΣτΕ για περίπου 22 χρόνια.

.H EΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ''...

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης» ανέφερε σήμερα ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας από το βήμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη...
Ο κ. Μπαρόζο απέδωσε τα εύσημά του στην Αθήνα τονίζοντας ότι «ανακτά την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Ερωτηθείς σχετικά με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο κ. Μπαρόζο είπε πως στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε να είναι επιτυχείς και εμείς τους υποστηρίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

.ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

...ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ...
Στις 22.15  θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου...
του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, μετά από εντολή του Φώτη Κουβέλη.

.ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ!

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΤΟΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...
Ολοκληρώθηκε προς το παρόν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιατί οι Βενιζέλος και Κουβέλης θέλουν να πάρουν και πάλι την έγκριση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων κάτι που σημαίνει... ότι δεν υπήρξε προς το παρόν σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών! Ενδεχομένως όμως να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ η οποία θα βγει μάλλον σήμερα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.