.Εθνοκάθαρση ή Γενοκτονία;

*Απόστολος Διαμαντής * 

Η επιμονή μερικών υπουργών να προβάλλουν, λίγες μέρες μόνον μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, τις ιδεολογικές τους θέσεις έναντι των κυβερνητικών, προκαλεί μεγάλη ένταση στο πολιτικό επίπεδο και δημιουργεί συνθήκες διχασμού. 

Σύριζα και κυβέρνηση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η κυβέρνηση είναι συμμαχική και όχι αυτοδύναμη. Και επίσης, η κυβέρνηση εκπροσωπεί το σύνολο του λαού και του έθνους και επομένως υποχρεούται να κινείται στα πλαίσια της γενικής βούλησης. Δεν νοείται λοιπόν υπουργός της κυβέρνησης να εκφράζει απόψεις που έρχονται σε σύγκρουση με αποφάσεις ... περισσότερα »

.Τί εθνικό ξεπούλημα ετοιμάζεται;

«Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο, και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι κάνανε ενώ βλέπανε ότι θα ερχόντουσαν τα κύματα των προσφύγων *μας κάνανε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. 

Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;* Και περνάνε κατά χιλιάδες άνθρωποι διωκόμενοι που φεύγουνε από την εμπόλεμη ζώνη με στόχο όχι να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να πάνε στην Κεντρική Ευρώπη». Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίο... περισσότερα »

.Σκηνικό εμπλοκής με αναβολή του Euroworking group

Δεν πρόκειται να συνεδριάσει απόψε το Euroworking Group, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση το βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης είχε στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, χρόνος που έχει τεθεί ως ορόσημο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ αλλά και την αξιολόγηση.

Oι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο έτσι ώστε μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας να έχουν βρεθεί οι λύσεις για τα ζητήματα-αγκάθια όπως πλειστηριασμοί και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και η συνεδρίαση δεν πρόκειται να γίνει απόψε, αλλά ενδεχομένως να υπάρξει λύση στο Eurogroup.

.Αποφάσεις για τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ στην Παιδεία και επίδομα θέρμανσης

Εντός της ημέρας ανακοινώνονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας, το ΦΠΑ στην Παιδεία και το επίδομα θέρμανσης, ενώ το παζάρι για τα κόκκινα δάνεια θα βρεθεί στο επίκεντρο στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, που θα προετοιμάσει τις αποφάσεις που θα λάβει την Δευτέρα το συμβούλιο Eurogroupγια την δόση των 2 δισ. για την Ελλάδα. 

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρα τα μέτρα που θα λειτουργήσουν σαν αντιστάθμισμα για την μη επιβολή του ΦΠΑ. Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει μεν ότι ο φόρος στην ιδιωτική εκπαίδευση ακυρώνεται, αλλά λ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.