.Η Tρόικα θέλει κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη πάνω από 500 ευρώ


H Tρόικα φτάνει στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου και
μπαίνουν στο στόχαστρό της οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο .
Συγκεκριμένα, η τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, αυτόματα η Εφορία να μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 Έτσι για παραδειγμα όσοι χρωστούν χαράτσι, τέλη κυκλοφορίας ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή τότε η Εφορία θα μπορεί να προχωράει σε αυτόματη ανάληψη του ποσού από τις καταθέσεις του οφειλέτη στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που απαιτεί η τρόικα φαίνεται να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και ανησυχία αφού εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέο κύμα φυγής κεφαλαίων.

Μεταξύ άλλων η τρόικα φαίνεται επίσης να απαιτεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να είναι έτοιμη η ρύθμιση για υποχρεωτική χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών σε όλες τις συναλλαγές , να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τους καταθέτες του εξωτερικού, να μπλοκάρει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 48 δόσεις και τέλος να είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο.

.ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ...

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ 
Όχι ότι ο Τζιτζικώστας είναι καμία σπάνια περίπτωση πολιτικού, μπροστά στον φαιδρό Ψωμιάδη, όμως, είναι έτη φωτός πιο σοβαρός και φυσικά πολύ πιονέος. Πολιτικά τελειώνει ο Πανίκας. Καιρός ήταν γιατί αποτελούσε...

μνημείο φαιδρότητας για τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο. Φάνηκε για μια ακόμη φορά με τον τρόπο που αντιμετώπισε το νέο περιφερειάρχη. Από τη μια τον εξύβριζε και από την άλλη, τον εκθείαζε. Καραγκιοζιλίκια..

.Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ στη σκακιέρα της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης


Τα πολιτικά του ρέστα για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές έως τον Απρίλιο είναι αποφασισμένος να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μη δώσει την ευκαιρία στην τρικομματική κυβέρνηση να κερδίσει κρίσιμο χρόνο που θα της επιτρέψει να ανασυγκροτηθεί ως μνημονιακό πολιτικό μπλοκ και να αντέξει στις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, τις οποίες προκαλεί η εφαρμογή της σκληρής οικονομικής πολιτικής της τρόικας.

Βασική εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι η μνημονιακή κυβέρνηση, είτε με το σημερινό της σχήμα, είτε με διάφορες εκδοχές της εάν αυτό απαιτηθεί, θέλει να αντέξει πάση θυσία έως την άνοιξη του 2014, όταν είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές αλλά και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδικοίηση ώστε να διοχετεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις δύο πρώτες κάλπες για να κερδίσουν τη λαϊκή αποδοχή στην τρίτη και σημαντικότερη, εκείνη της αναμέτρησης για την κυβερνητική εξουσία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου «φιλοευρωπαϊκού κόμματος» για να ηγηθεί όλης της Κεντροδεξιάς, ενώ στόχος του είναι να ξεπεράσει με την Άγκελα Μέρκελ τον σκόπελο και των γερμανικών εκλογών. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι ύστερα από τις εκλογές η κ. Μέρκελ θα συμφωνήσει σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, έστω και με δυσβάσταχτα ανταλλάγματα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζει τη διενέργεια εκλογών για την άνοιξη του 2013 κι αυτό γιατί από το πρώτο τρίμηνο η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος θα έχει σημαντικές αποκλίσεις και η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να οργανώσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, ιδίως σε χώρους και κλάδους που πλήττονται από την ανεργία, τις περικοπές και την ύφεση, ενώ θέλει να αμφισβητήσει και την ηθική υπόσταση των κυβερνώντων, θεωρώντας ότι η όποια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ενέργειες στελεχών των κομμάτων που διαχειρίστηκαν ως τώρα την εξουσία.

.Στο «όριο» οι Έλληνες γράφουν οι Γερμανοί


Η δεινή θέση των Ελλήνων εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης και η αδυναμία του κράτους να συλλέξει εκκρεμούντες φόρους κυριαρχούν στον γερμανικό τύπο. "Στο όριο της αντοχής τους οι Έλληνες, σε δραματική κατάσταση τα ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της ύφεσης, της μείωσης των εισοδημάτων τους και της αύξησης της φορολογίας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Φρανκ-φούρτερ Ρουντ σάου. 
Οι μικροιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ακόμα και για 300 ευρώ χρέος στην εφορία, σχολιάζει ο αρθρογράφος.«Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν» γράφει η Τάγκες - σπίεγκελ. 
Αν το κράτος καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή κατά 20% τουλάχιστον 10 δις ευρώ θα εισέρρεαν στα δημόσια ταμεία αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ για άμεσες αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ φέρεται να πιέζει η τρόικα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ζητά από την κυβέρνηση την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή, ο οποίος θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 19 ή του 21%. 
Στο μεταξύ εως το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, στο οποίο εξετάζεται να συμπεριληφθεί και διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

.Νέα ήττα για την ΑΕΚ / Ισόπαλοι 1-1 Πλατανιάς και Γιάννινα


Την έβδομη νίκη του σε οκτώ εντός έδρας αγώνες πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας 3-1 της ΑΕΚ για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Ντε Μπλάσις (36΄), Ναβάρο (65΄), Περόνε (71΄) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Ο "Δικέφαλος" που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, προηγήθηκε με τον Κουτρουμπή στο 20΄.

Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το 2013, Πλατανιάς Χανίων και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε αγώνα για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Αναστασάκο, για να ισοφαρίσει η ομάδα των Ιωαννίνων στο 20΄ με τον Κοροβέση. 

.Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απ. Τζιτζικώστας


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ.Τζιτζικώστας εξελέγη με 33 ψήφους εναντι 17 του συνυποψηφίου του Διονύση Ψωμιάδη (αδελφού του έκπτωτου περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη).
«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει σελίδα. Κρατάμε τα καλά και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. 

Ενωμένη όλη η ομάδα των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της περιφέρειας μας» δήλωσε  αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Περιφερειάρχης, ο οποίος θα εκτίσει το υπόλοιπο της θητείας που «άφησε στη μέση» με την παύση του ο προκάτοχος του, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

  
«Καλή επιτυχία στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενωμένοι είμαστε δίπλα του» δήλωσε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, συμπληρώνοντας όμως πως «κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Ψωμιάδη, ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Δηλώνει "παρών", ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας». 

«Προέχει η ενότητα της παράταξης», απάντησε ο κ. Ψωμιάδης ερωτηθείς για τις αιχμές που νωρίτερα, κατά τη διαδικασία εκλογής, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο Π. Ψωμιάδης είχε  κάνει λόγο  για «προδοσία» και «αχαριστία» από τη ΝΔ απέναντι του,  υπογραμμίζοντας πως το παρασκήνιο λειτούργησε υπερ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία».

Στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν απάντησε στις αιχμές Ψωμιάδη και τάχθηκε υπερ της ενότητας της παράταξης την οποία όπως ειπε «θέλει να υπηρετήσει».

.Γ. Παπακωνσταντίνου: "Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ"


 «Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» ανέφερε, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, σε στενό κύκλο συνομιλητών του.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρει κάτι παραπάνω, επιμένει πως η αλλοίωση δεν έγινε στα δικά του χέρια αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο δείχνοντας ουσιαστικά προς τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο.

Φέρεται δε, να υποστηρίζει: «Από τη στιγμή που έφυγα από το Υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής , ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε».

."Με τον Μόντι για την Ιταλία", το σύνθημα της κεντρώας λίστας


Mία στιλιζαρισμένη ιταλική σημαία με το σύνθημα «Με τον Μόντι, για την Ιταλία» είναι το σύμβολο της κεντρώας λίστας που παρουσίασε αργά χθες το απόγευμα o Ιταλός πρωθυπουργός.  Σημειώνεται ότι πρόγραμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, υιοθέτησε η κεντρώα λίστα. 

Στη γερουσία η λίστα των κεντρώων δυνάμεων θα είναι μια, με το προαναφερθέν σύνθημα. 

Στη Βουλή, το «ψηφοδέλτιο Μόντι» (με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών) θα είναι μέρος συνδυασμού που θα απαρτίζουν, επίσης, η λίστα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc και το κεντροδεξιό κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία», του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.

Ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός, τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική υπουργοποίησή του, ενώ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι «αν του προταθεί θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει και πάλι πρωθυπουργός»

."SOS" για τη δημόσια υγεία από την αιθαλομίχλη


 «Η υγεία των πολιτών δε μπορεί να διακυβεύεται από την οικονομική κρίση. Η ολιγωρία θα κοστίσει όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της αιθαλομίχλης, θεωρώντας πρωταρχικής σημασίας μέτρο την επιδοματική πολιτική του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, προκειμένου να περιοριστεί το τοξικό αυτό φαινόμενο καύση των βιοανθράκων.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια αναμονής για να βρεθεί λύση. Η επαγρύπνηση μπορεί να αποβεί σωτήρια - η ολιγωρία θα αποβεί μοιραία: Φτάνουν τόσοι καρκίνοι στη χώρα μας. 

Ας μην προκαλέσουμε κι άλλους λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί το κόστος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσούντων από τις βλάβες της αιθαλομίχλης είναι πολύ μεγαλύτερο από την επιδότηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΙΣΑ θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), για να συζητήσει με τον πρόεδρο του Παναγιώτη Ευσταθίου τη μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων που αφορούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα 

από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και παράλληλα τη δρομολόγηση μιας σειράς μέτρων πρόληψης προς τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.