.Η κοινωνική πολιτική των δήμων

Είναι σημαντικό ότι η πρωτοβουλία των 5 δημάρχων για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ως αφετηρία τον ρόλο των δήμων στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Η σταδιακή απομάκρυνση από το παραδοσιακό συγκεντρωτικό, ιεραρχικά διαρθρωμένο μοντέλο οργάνωσης της κοινωνικής διοίκησης, εν όψει των νέων κοινωνικών κινδύνων και αναγκών, των χρηματοδοτικών ελλειμμάτων αλλά και της μειωμένης αποτελεσματικότητας των κατακερματισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, αναδεικνύει νέες κοινωνικές λειτουργίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ανακατανομή των πεδίων παρέμβασης μεταξύ κράτους, αγοράς και κ... περισσότερα »

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών»

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών
Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας
 

την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 17:00
στον Παιδικό Σταθμό Ζωγράφου (πρώην ΙΒΣΑ)
Κρίνων 24, Ζωγράφου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


.Αποκαλυπτική σύγκριση

Η «αναμέτρηση» είναι άχαρη, μια και το αποτέλεσμα είναι προκαταβολικά γνωστό. Μόνο αφελείς ή εθελοτυφλούντες θα ήταν δυνατό να ισχυριστούν ότι υπάρχουν έστω και περιθώρια σύγκρισης ενός καλού βρετανικού τριτοβάθμιου ιδρύματος και ενός ελληνικού - ακόμη και αν πρόκειται για το εκπαιδευτικά επαρκέστατο Πολυτεχνείο.

Και είναι απλούστατο γιατί. Ενα καλό βρετανικό πανεπιστήμιο έχει ως αποκλειστικό μέλημά του τον φοιτητή - να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, και μέσα στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον. 

Πρυτανικές αρχές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό σε αυτόν και μόνο τον στόχο είναι προσηλωμένοι. Τα όποια δικά τους προβλήματα τα λύνουν το καλοκαίρι, που δεν λειτουργεί το ίδρυμα.

Στη χώρα μας ισχύει το αντίθετο. Οι φοιτητές δεν αποτελούν τον σκοπό αλλά το μέσο. Πρυτάνεις, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό προτάσσουν τα δικά τους προβλήματα και βασίζουν την επίλυσή τους στον εκβιασμό, τον οποίο ασκούν χρησιμοποιώντας ως ομήρους τους φοιτητές. Κλασικό παράδειγμα τα όσα ζούμε εδώ και αρκετές βδομάδες.

Και δυστυχώς τα στραβά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν σταματάνε εδώ. Είναι κι άλλοι που προηγούνται του απλού φοιτητή. Είναι οι κομματικές νεολαίες που στρατολογούν οπαδούς, οι οργανωμένες μειοψηφίες που διακόπτουν τη λειτουργία του ιδρύματος όποτε θελήσουν, τα εγκληματικά στοιχεία που απολαμβάνουν το πανεπιστημιακό άσυλο, ο οποιοσδήποτε διαθέτει το θράσος να προωθήσει, ασκώντας βία, την όποια επιλογή του.


Από τις εμπειρίες των δύο φοιτητών που παραθέτει σήμερα το «Εθνος» εκείνο που αβίαστα προκύπτει είναι ότι η φοίτηση στο αγγλικό πανεπιστήμιο αποτελεί μια μεθοδικά προγραμματισμένη και υποδειγματικά εκτελεσμένη διαδικασία. Στον τόπο μας μοιάζει με περιπέτεια, με ένα «ταξίδι στο άγνωστο» όπου ο απλός φοιτητής δεν μπορεί να ξέρει πού και γιατί θα τον βρει η επόμενη μέρα.

.«Ξαφνικός θάνατος» φορέων και ΔΕΚΟ για 11.000 απολύσεις

Η συμφωνία Αθήνας-τρόικας στο θέμα των απολύσεων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα φέρνει μαζί της ακόμα και «ξαφνικούς θανάτους» σε μικρούς φορείς και οργανισμούς, με τους απασχολούμενους να βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τη «νύφη» θα πληρώσει πρώτο το Ταμείο Οδοποιίας. 

Πρόκειται για ένα φορέα στον οποίο εργάζονται περίπου 150 άτομα και δεν έχει πλέον αντικείμενο μετά και την παραχώρηση του εθνικού δικτύου σε ιδιώτες. Στο κρίσιμο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης επιβεβαιώθηκε ότι το αρμόδιο υπουργείο... περισσότερα »

.«Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν νέες θυσίες»

Την άποψη ότι οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν νέες θυσίες καθώς και ότι αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να σημειωθεί επειγόντως πρόοδος στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Aπαντώντας σε ερωτήσεις των «ΝΕΩΝ» στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup - σε άλλο μήκος κύματος από το Βερολίνο, τουλάχιστο σε επίπεδο διατυπώσεων - τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

Πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος αλλά τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

.Απετράπη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν

Άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά, ο οποίος επιχείρησε να μπει στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, εξουδετέρωσαν οι άνδρες της ασφάλειας. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο 52χρονος ακινητοποιήθηκε από την ασφάλεια της πρωθυπουργίας και συνελήφθη. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο άνδρας επιχείρησε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό αλλά οι φρουροί πρόλαβαν να τον σταματήσουν αρπάζοντάς του τα χέρια. 

Το πρακτορείο Anadolu είχε νωρίτερα μεταδώσει πως ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σφαίρα στο πόδι αλλά αργότερα ανέφερε πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα μετά από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα. 

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό ενώ οι δρόμοι γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο παραμένουν αποκλεισμένοι. 

To Reuters μεταδίδει πάντως πως το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει πως ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στο κτήριο τη στιγμή της επίθεσης.  

.Σε νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί των ΑΕΙ

Σε νέα απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ομηρεία των φοιτητών.

Χθες η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων.

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία η απεργία κηρύχθηκε παράνομη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κάλεσε στο γραφείο της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και του είπε να να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. 

Στο τέλος της εβδομάδας οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο πανεπιστημίων θα εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους μια 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

.ΔΝΤ: Παραγωγικές οι συνομιλίες κυβέρνησης-τρόικας

Οι συνομιλίες των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τις ελληνικές αρχές, σημείωσαν «σημαντική πρόοδο», ήταν «παραγωγικές και εποικοδομητικές», και θα συνεχιστούν από τις έδρες τους για τα «εκκρεμούντα θέματα» και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στα πλαίσια της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στις αρχές Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, χωρίς να απαντήσει συγκεκριμένα σε ερώτηση γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κρατά τόσο πολύ. Πρέπει να αντιμετωπισθούν μια σειρά από ζητήματα» υποστήριξε.

 Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις έκανε λόγο για «μακρά διαπραγμάτευση» της τρόικας με τις ελληνικές αρχές.

 Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να χρηματοδοτηθεί τους επομένους μήνες από τις υπάρχουσες πηγές ρευστότητας».

.Νέα κοινοβουλευτική ομάδα απέκτησε η Βουλή

Ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, η συγκρότηση της όγδοης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές.

Ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.

Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

.«Η Ελλάδα τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό»

«Ποιος θα φανταζόταν ότι η Ελλάδα αυτήν τη χρονιά θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να εισπράξει περισσότερα από όσα δαπάνησε, εάν αφαιρέσει κανείς τις καταβολές των τόκων», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «πολλοί από την τρόικα δεν είχαν πιστέψει στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα παρόλα αυτά τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό».

Μιλώντας σε Συνέδριο για το Γερμανικό Εμπόριο, στο Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης πολιτικής για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης και ανέφερε ενδεικτικά τα παραδείγματα της Ιρλανδία, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Ειδικά για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «έχει τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσει σημαντικότατες αλλαγές» και συνέχισε: «Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, ότι κάποια πράγματα δεν είναι ακόμη έτσι όπως τα φανταζόμαστε από την γερμανική σκοπιά, 

αλλά η αλλαγή είναι σοβαρότατη και είμαι ικανοποιημένη που η Ελλάδα είχε μια καλή τουριστική περίοδο και έτσι μπόρεσε να αντέξει οικονομικά προκειμένου να συνεχίσει προς τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης».

.Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας

Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, με τη συνεδρίαση του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά κύριο λόγο, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα επανατοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ πολλοί από αυτούς θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο

.Ικανοποιητική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της τρόικας

Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, οι επικεφαλής της τρόικας, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ικανοποιητική πρόοδο» που σημειώθηκε στις έως τώρα διαπραγματεύσεις, όμως επισημαίνεται ότι «κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις κεντρικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα επίσης, με τους δανειστές, τα κλιμάκια «ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το σύνολο των ενεργειών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος της χώρας».

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία σε όλα σχεδόν τα «μέτωπα» (δημοσιονομικό κενό 2014, πλειστηριασμοί ακινήτων, διαθεσιμότητα, κ.ά.) και ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται ουσιαστικά μονομερώς από την κυβέρνηση, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρουν χθες ότι η τρόικα δέχεται, πάντως, πως τα μεγέθη του «δεν είναι εκτός πραγματικότητας, έχουν λογική».

.Πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπει ο προϋπολογισμός

Με την κατάθεση αύριο του τελικού σχεδίου του νέου προϋπολογισμού (στον οποίο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για εφέτος άνω των 700 εκατ. ευρώ, αντί των 344 εκατ. ευρώ στο προσχέδιο) και την αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, ολοκληρώνεται ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία στα ανοικτά μέτωπα και κυρίως στο δημοσιονομικό κενό για το 2014.

Πάντως, κατά τον ίδιο παράγοντα, μετά και τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, «το δημοσιονομικό κενό δεν είναι πια το βασικότερο πρόβλημα, καθώς η τρόικα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και δεν ζητεί μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων». 

Όσον αφορά δε στην επίτευξη τελικής συμφωνίας έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι «δεν είμαι 100% σίγουρος για συμφωνία, όμως έχουμε έρθει πιο κοντά».

Ειδικά για τον προϋπολογισμό, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε από την πλευρά του, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «αποδέχονται ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα κείμενο εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένα κείμενο που έχει λογική».

Χαρακτηριστικά, πάντως, ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά», αν και έσπευσε να επισημάνει ότι «επί της αυτής της κυβέρνησης, όμως, δεν έχει αλλάξει ποτέ».

.Έως το 2015 γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές

Γρήγορο ίντερνετ έως το 2015 αναμένεται να αποκτήσουν 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 40% της ελληνικής επικράτειας.

   Η προκήρυξη του έργου, «Rural Broadband», Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της ελληνικής επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών», θα γίνει αύριο το πρωί και έχει ως στόχο να φέρει την ευρυζωνικότητα στις δυσπρόσιτες περιοχές.

   Είναι συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ θα προκηρυχθεί σε τρεις ξεχωριστές εργολαβίες των 44,5 εκατ. ευρώ, 56,5 εκατ. ευρώ και 60 εκατ. ευρώ.

.93.000 κατασχέσεις λογαριασμών, 56 σπίτια την ημέρα στο σφυρί για χρέη προς το Δημόσιο!

Κρεσέντο της εφορίας με άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα! 
Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους. Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.
«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο. 
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Δ.Ο.Υ Β΄ Ηρακλείου με 1.052 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» τον Οκτώβριο και ακολουθούν η ΦΑΕΕ Πειραιά με 793, η Δ.Ο.Υ Κοζάνης με 592, η Δ.ΟΥ. Καλαμάτας με 588, η Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 504 κ.ά.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.