.Αλλαγές στις Αντιδημαρχίες του Δήμου Zωγράφου...


Σε αλλαγές στην Διοίκηση του Δήμου  προχωράει ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης.
Στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε ο Παναγιώτης Χρηστιάς ο οποίος επαναεκλέχθηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε ψηφοφορία που έγινε.
Από τους Αντιδημάρχους μόνο η Μαρία Βαρσαμιδάκη παρέμεινε στην θέση της ως αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών.
Εκτός διοίκησης έμειναν οι Βουγιούκας Ανδρέας -Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Διονυσόπουλος Δημήτρης -Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Κουμανιώτη Κωνσταντίνα - Πρόεδρος ΜΑΞΙΑΔΗΖ.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γρίβας Γιώργος αναλαμβάνει πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ. 
Ο Παπακωνσταντίνου Άγης αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ενώ  ο Σούλης Παπαγιαννόπουλος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Η Αντιδημαρχία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συγχωνεύετε με την κοινωνικής αλληλεγγύης με αντιδημάρχους τους Στεργίου Ανδρέα και Καλογιαννάκη Μιχάλη. 
Πρόεδρος στο Ν.Π. Αθλητισμού και πολιτισμού αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Κόλλιας Θεόδωρος.
Στις δύο επιτροπές (ποιότητας Ζωής και οικονομικών) η παράταξη Κας Καφατσάκη  "Μαζί για την Πόλη μας" αποφάσισε να μην συμμετέχει σε καμία επιτροπή με τακτικό μέλος με το αιτιολογικό ότι μιας και δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης στις συγκεκριμένες επιτροπές, παραχωρεί τις δικές της θέσεις στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Μόνο η Κα Στρακαντούνα παρέμεινε και επαναεκλέχθηκε γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

.«Καλώς τους δεχθήκατε Δημήτρη, καλορίζικοι..»


Την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, να θέσει εκτός κόμματος τους βουλευτές, Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο λογαριασμό του στο twitter. 

«Εκτός ΚΟ ΔΗΜΑΡ,με απόφαση Κουβέλη,οι Βουδούρης-Μουτσινάς. Η πλήρης κάλυψη Βενιζέλου από τους 3,προκαλεί απώλειες: ψυχραιμίας και δημοκρατίας», έγραψε πριν από λίγο ο κ. Παπαδημούλης. 

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε «Καλώς τους δεχθήκατε Δημήτρη. Καλορίζικοι..».

.Βενιζέλος: "Πολιτικό ρεσάλτο" η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ


Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να προχωρήσει στην πρόταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

 Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αποτελεί «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση με την κίνησή του αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος». Τόνισε δε ότι «είναι λάθος επιλογή, έξι μήνες μετά τις εκλογές, να συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και μαζί μου». 

 Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων, προκειμένου να καταλάβουν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ότι κανένας δεν τους κοροϊδεύει.

.Κάλεσμα Κ. Παπούλια σε Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα


«Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας» δήλωσε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Βερολίνο και τόνισε ότι «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης» αλλά και ότι «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις «στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία», ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα «έχουν αλλάξει πολλά, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα». 

Αναφερόμενος δε, στις ευκαιρίες επενδύσεων, σημείωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, προσωπικά και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Οι δύο αξιωματούχοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau και η οποία, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αποδίδει φόρο τιμής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό». 

Για «μεγάλο δώρο» των Ελλήνων στη Γερμανία, καθώς πολλά από τα εκθέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά, έκανε λόγο ο κ. Γκάουκ. Και οι δύο Πρόεδροι ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Ελευθέριο Οικονόμου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της έκθεσης.
«Περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες του θαυμάσιου αυτού εκθεσιακού χώρου και αντικρίζοντας τα μοναδικής αξίας εκθέματα, γίνεσαι δέκτης της ακτινοβολίας του ελληνικού πνεύματος και του ολυμπιακού ιδεώδους του ευ αγωνίζεσθαι. 

Ταυτόχρονα, η έκθεση αυτή ωθεί τους επισκέπτες της να αναλογιστούν το ιστορικό βάθος και τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η θεμέλια λίθος του πολιτισμού αυτού έγκειται στο ανθρωποκεντρικό ιδεώδες, που αποτέλεσε τη βάση της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων. 

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός άνθισε και ήκμασε ακριβώς για αυτό τον λόγο. Μας δείχνει, λοιπόν, τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης, με την απαραίτητη βέβαια προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας. 

Κατέληξε, ευχαριστώντας τα 2,5 εκατομμύρια Γερμανών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και διαβεβαιώνοντας για την αγάπη και τη φιλοξενία, με την οποία θα γίνουν δεκτοί και φέτος. Κάλεσε δε, τον κ. Γκάουκ να επισκεφθεί την Ελλάδα και να τον ξεναγήσει ο ίδιος στην περιοχή της Ολυμπίας.

.Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ


Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συζητηθούν από κοινού στην Ολομέλεια της Βουλής οι δύο προτάσεις- η μία των κομμάτων της συγκυβέρνησης και η δεύτερη του ΣΥΡΙΖΑ- για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος με ταυτόχρονη ζημιά του δημοσίου, είχε κατατεθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής πρέπει να συζητηθεί εντός 15 ημερών από την ημέρα κατάθεσής της.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι ανέφεραν, πάντως, ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Βουλή να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν θα έχει ολοκληρωθεί (την ερχόμενη Παρασκευή) η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως έχει αρχικά προγραμματιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Διάσκεψη των Προέδρων, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, θα ορίσει την ημερομηνία συζήτησης για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής.

."Δεν υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης του επιδόματος θέρμανσης"


Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. 

Επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά και συνέστησε «άλλο έναν χρόνο υπομονή». Προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.


Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τόνισε: «Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν». 

Αναγνώρισε, ωστόσο, πως το επίδομα θέρμανσης «είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν». 

 Ο υπουργός υπογράμμισε πως είναι κρίσιμο να καταβληθούν οι φόροι και να επιτευχθούν οι στόχοι, λέγοντας: «Η επόμενη δόση δεν θα έλθει, αν χαλαρώσουμε. Εάν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, θα χάσουμε την αξιοπιστία που έχουμε αρχίσει να ανακτούμε. Έχουμε θέσει μείζονες στόχους, τους οποίους πρέπει να πετύχουμε».

Για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να πει οτιδήποτε, αλλά τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου προχωρούν στον έλεγχο υποθέσεων ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και προς τον σκοπό αυτόν έχουν σταλεί σημειώματα που αφορούν στα 54.000 εμβάσματα εξωτερικού.

.ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Σταδιακά και σε τέσσερις δόσεις θα γίνει η περικοπή των συντάξεων για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ από την 31η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Την Παρασκευή...
άλλωστε έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την απογραφή των συνταξιούχων του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συντάξεις αποδίδονται σε πραγματικούς δικαιούχους. 

Η λήξη της προθεσμίας βρήκε 45.000 δικαιούχους να μην έχουν δώσει το «παρών» στην απογραφή. Πάντως, ακόμη και τώρα όσοι δεν έχουν απογραφεί μπορούν να μεταβούν στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και να περαιώσουν τη διαδικασία. 

Σε διαφορετική περίπτωση, στο τέλος του μήνα δεν θα δουν τη σύνταξη να μπαίνει στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την απογραφή την ταυτότητά τους, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, το σημείωμα καταβολής συντάξεων του 3ου τριμήνου του 2012, αποδεικτικό απόδοσης του ΑΜΚΑ. 

Σύμφωνα με τα «Νέα», το νέο Μνημόνιο, πάντως, επιβάλλονται μειώσεις από 5% έως 20% από 1ης Ιανουαρίου 2013 στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ οι συνταξιούχοι εισέπραξαν τα Χριστούγεννα το τελευταίο δώρο

Οι μειώσεις αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς και από κάθε άλλη πηγή. 

Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 1/1/2013 ως εξής: 

- Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού.

- Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μεί- ωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ. 

- Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ γίνεται μείωση 10% στο σύνολο του ποσού. 

- Το ποσό της μείωσης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ. 

- Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ γίνεται μείωση 15% στο σύνολο του ποσού. 

- Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μεί- ωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ. n Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω γίνεται μείωση 20% στο σύνολο του ποσού. 

- Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ. Για τις μειώσεις λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των συντάξεων που καταβλήθηκαν έως τις 31/12/2012. 

Συνεπώς, για την κύρια σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς που αποφασίστηκε μετά το πρώτο Μνημόνιο, όπως και των μειώσεων που αποφασίστηκαν μετά το δεύτερο Μνημόνιο. 

Για την επικουρική σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς και των μειώσεων που επίσης προέκυψαν από το δεύτερο Μνημόνιο. 

Από τις μειώσεις, εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα(όπως οι ασθενείς που πάσχουν από παραπληγία, τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, με ποσοστό 67% και άνω, ατελή οστεογένεση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ακρωτηριασμό του ενός ή και των δύο άνω ή κάτω άκρων σε ποσοστό από 67% και άνω).

.ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι και επισήμως οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης...
γνωστοποίησε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Οπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις, αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Κουβέλη, η ηγεσία του κόμματος δεν είχε καμία σχετική συζήτηση με τους δύο βουλευτές, ενώ όπως εκτιμούν στην Αγίου Κωνσταντίνου, η στάση των κ. Βουδούρη και Μουτσινά οφείλεται στην πρόθεσή τους να στραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, την διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για να τεθεί ζήτημα της στροφής της ηγεσίας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις -αλλά και θέμα παραμονής στον κυβερνητικό συνασπισμό- ζήτησε ευθέως ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κουβέλη.

«Η ηγεσία έχει κάνει στροφή σε σχέση με τις δεσμεύσεις της. Να γίνει συνέδριο, για να αποφασίσουμε αν η απόφαση της ηγεσίας χαίρει της συμφωνίας του κόμματος. Θα θέσουμε θέμα στο συνέδριο παραμονής στην κυβέρνηση» επισήμανε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ανέφερε ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου κόμματος.

«Αν δε ρίξουμε φως στην υπόθεση, τότε θα πέσει η κυβέρνηση, αν ήμουν Βενιζέλος εγώ θα πήγαινα ο ίδιος στην προκαταρκτική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης για την απόφαση του ιδίου και του κ. Μουτσινά να ζητήσουν την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προκαταρκτική κόντρα στην επίσημη θέση της Αγίας Κωνσταντίνου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυο απόψεις, η μια ότι η πολιτική Σαμαρά είναι μονόδρομος, και η άλλη ότι ακολουθούμε τη γνωστή αποτυχημένη πολιτική που είναι και άποψη πολλών συντρόφων» τόνισε.

Δε δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση». 

«Αθετούμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε το 25% στα όργανα, αλλά στη βάση του κόμματος είμαστε η πλειοψηφία που θεωρεί ότι η πολιτική είναι αδιέξοδη» είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος για να συμφωνηθεί η στροφή της ηγεσίας του ΔΗΜΑΡ.

.ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2013...


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ '' ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ''...
Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται ότι θα ανήκει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της οποίας η ισχύς θα εκλείψει στις 31 Μαρτίου του νέου έτους και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να μην υπογραφεί νέα σύμβαση...
Σύμφωνα με την Real News στην αγορά πλέον κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις και ο ελάχιστος κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον από το κράτος. 

Επίσης, σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου, οι εργοδότες, ακόμα κι αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν να επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζόμενους τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης. Αυτό σταδιακά θα σημάνει το τέλος των εργοδοτικών συνδικάτων και έτσι το 2013 φέρνει μαζί του τεράστιες ανατροπές στα εργασιακά. 

Οι ανατροπές στα εργασιακά 
  •  Τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα έχει το κράτος από την 1η Απριλίου.
  • Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται με 510 ευρώ, αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ αν είναι άνω των 25, θα αμείβονται με 586 ευρώ.
  • ''Παγώνουν'' οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10%.
  • Καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ.
  • Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας παύουν να είναι δεσμευτικές για τις επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί επίσης ότι έρχεται νέο ''ψαλίδι'' στα εφάπαξ για όσους θα συνταξιοδοτηθούν από 01/01/2014, αφού είναι θέμα χρόνου η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει ''νέα τεχνική βάση'' για τον υπολογισμό του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.

Παράλληλα, μπροστά στο φόβο της απόλυσης, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που '' έκαναν τα στραβά μάτια'' αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων που δεν έλαβαν.

.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ...


Αρχίζει και γίνεται γραφική η περίπτωση του Στρατούλη. Στην αρχή ξεκίνησε απλά ως ένας ακραίος του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη τάση μέσα στο κόμμα του. Μετά το συνέχισε εμφανιζόμενος ως ο τιμωρός του πολιτικού... 
συστήματος δημιουργώντας πονοκεφάλους στον Α. Τσίπρα. 

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται ως ο πλεον γραφικός, ο οποίος τσακώνεται με όποιον συνομιλητή και αν έχει απέναντί του. Σήμερα μάλιστα απέναντί του είχε ένας από τους πρώτους που δίδαξαν αυτή την τακτική. 

Τον Γιακουμάτο που επί πολλά χρόνια έπαιζε τον ίδιο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα όμως ηρέμησε. Και εμφανίστηκε πάλι, σε σχέση με τον Στρατούλη, ως η σοβαρή περίπτωση της πολιτικής! Πως αλλάζουν οι εποχές...

.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ FM" : ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟ 2013


Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάραςμιλώντας στο «Βήμα FM», επαναλαμβάνοντας... 
πως το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά. 

Ο ίδιος προανήγγειλε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

.ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ


Όχι στη φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ, λένε οι πράκτορες που αποφάσισαν απεργία για σήμερα ενώ από νωρίς το πρωί διαμαρτύρονται στα κεντρικά του Οργανισμού εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης. 

Η φορολόγηση με 10%...
απο το πρώτο ευρώ, λένε οι πράκτορες θα πλήξει τα έσοδα και του κράτους και τα δικά τους καθώς θα είναι ένα αντικίνητρο για τους πολίτες. Ζητούν, τέλος, να ισχύσει το μέτρο αλλά για κέρδη πάνω από τα 100 ευρώ.

.Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Χιονίζει από τα ξημερώματα στην Πάρνηθα και χρειάζονται αλυσίδες από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, ενώ προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα βόρεια του νομού της Αττικής ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να χιονίσει αύριο, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις από βόρειες κατευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μέχρι και αυτή την ώρα, επιχείρηση εντοπισμού ενός 58χρονου ορειβάτη, ο οποίος αγνοείται από χθες, στα Πιέρια Όρη. 

Την τελευταία φορά που επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο, βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. 
Όπως έγινε γνωστό, ο αγνοούμενος είναι έμπειρος ορειβάτης και είχε μαζί του όλο τον απαραίτητο χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό.

Τα σωστικά συνεργεία «χτενίζουν» την περιοχή κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της περιορισμένης ορατότητας, αλλά και του χιονιού που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.