.Τρία στα τρία και μένουμε στη Σλοβενία!

Η Εθνική Ανδρών συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Eurobasket της Σλοβενίας και με την τρίτη της νίκη επί της Τουρκίας προκρίθηκε και μαθηματικά στη β' φάση της διοργάνωσης. Οι διεθνείς αν και δεν είχαν το Βασίλη Σπανούλη απέκλεισαν τους Τούρκους και επικράτησαν με το εμφατικό 61-84. Σε πολύ καλή μέρα οι Έλληνες με κορυφαίο το Μπουρούση και το Ζήση...

Ο Γιάννης Μπουρούσης σε ένα παιχνίδι όπου όλοι οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ήταν εξαιρετικός και βοήθησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάσει σε μία τεράστια και εμφατική νίκη κόντρα στην Τούρκους με 84-61.

Οι διεθνείς μας με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν την πρόκριση τους στη β' φάση της διοργάνωσης, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο τους, ενώ οι Τούρκοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αύριο (8/09) η εθνική αντιμετωπίζει την Ιταλία με φόντο την πρώτη θέση του Δ' ομίλου.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν επηρεάστηκε από τον πυρετό που είχε ανεβάσει και στην εκατοστή συμμετοχή του ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος κόντρα στην Τουρκία. Ο Έλληνας σέντερ κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες με τους Ερντέν, Ασίκ, ολοκληρώνοντας το ματς με 21 (4/5β., 7/8διπ., 1/2τρ.) πόντους και 4 ριμπάουντ σε 19 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Οι 11 ασίστ του Νίκου Ζήση... Ο Έλληνας γκαρντ (έκανε ρεκόρ καριέρας), όπως και ο Κώστας Σλούκας έπαιξε και για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, οργανώνοντας άριστα το παιχνίδι της εθνικής.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84.

Τουρκία (Τάνιεβιτς, 15/24β., 17/32διπ., 4/17τρ., 25ριμπ., 12ασ., 12λ., 4κλε.): Μπαλμπάϊ, Πρέλτζιτς 9(1), Γκιουλέρ 6(2), Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3(1), Γκονλούμ 8, Αρσλάν 9, Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.

Ελλάδα (Τρινκέρι, 10/18β., 22/37διπ., 10/15τρ., 30ριμπ., 21ασ., 12λ., 5κλ., 1κοψ.): Σλούκας 14(2), Μπουρούσης 21(1), Ζήσης 6, Περπέρογλου 12(2), Φώτσης 3(1), Παπανικολάου 11(1), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5(1), Μπράμος 6(2), Πρίντεζης.

.Περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Περίπτερα στον χώρο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, μετά την τελετή των εγκαινίων και την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα και από μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αρχικά την «Έκθεση Κειμηλίων Απελευθέρωσης» της περιόδου 1912 - '13, στο περίπτερο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, όπου ξεναγήθηκε από τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον περίμενε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και τού χάρισε το βιβλίο, με τίτλο «Εμείς οι Έλληνες», τού Ν. Μέρτζου.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το περίπτερο της Βικτώριας Αυστραλίας, όπου τον υποδέχτηκαν μέλη του κοινοβουλίου της Βικτώριας και τού δώρισαν έναν δίσκο με το έμβλημα της πολιτείας.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, τον ενημέρωσε για την παρουσία του υπουργείου στην 78η ΔΕΘ και τού έδειξε έντυπα με στοιχεία για την πρόοδο του ΕΣΠΑ και των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε την ξενάγησή του στη ΔΕΘ, με την επίσκεψή του στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

.«Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα από ό,τι ήδη συμφωνήθηκε»

Ένεση ελπίδας με εκτιμήσεις ότι βγαίνουμε σταδιακά από την κρίση ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε δείκτη κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους μεσοπρόθεσμα αλλά και ελάφρυνση της φορολογίας από το 2014. 

Παράλληλα στάθηκε με έμφαση στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος επισημαίνοντας ότι αυτός ο στόχος είναι η αρχή για την έξοδο από τη κρίση ,μια τοποθέτηση που πάντως ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια του πρωθυπουργού να κατευνάσει την κοινωνική ένταση και να προλάβει ένα θερμό κοινωνικά Φθινόπωρο. Ο Αντώνης Σαμάρας μίλησε για δύο άκρα τα... περισσότερα »

.Λουκέτο στα σχολεία μετά τον αγιασμό

Λουκέτο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζονται να βάλουν οι καθηγητές λίγες μέρες μετά τον αγιασμό. Ήδη οι εκπαιδευτικοί, μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, βρίσκονται σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση,,σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»,  εξετάζει και πάλι το σενάριο της άμεσης επιστράτευσης.

Η εικόνα που υπάρχει από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται με προτάσεις για πενθήμερες απεργίες. Έως χθες το απόγευμα είχαν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους 66 ΕΛΜΕ από τις συνολικά 88. 

Από αυτές, οι 60 υπερψήφισαν την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την 16η Σεπτεμβρίου. 

Αυτό σημαίνει πως εάν οριστικοποιηθεί η πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργίες, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα κλείσουν επ' αόριστον. 

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα 9 του μήνα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα. 

.Κρυφή συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου για εκλογές το 2014

Εκλογές το φθινόπωρο του 2014 ή το Μάιο της ίδιας χρονιάς ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συζήτησαν και συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». 

Η εφημερίδα γράφει πως το σενάριο για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2013 έχει αποκλειστεί οριστικά. 

Στελέχη του Μαξίμου, γράφει η εφημερίδα, επιμένουν στην εισήγησή τους στον πρωθυπουργό για εκλογές μέσα στο φετινό φθινόπωρο με βασικό επιχείρημα να ελέγξουν τις εξελίξεις, να μην χάσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μία κυβέρνηση με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί το τρίτο Μνημόνιο. 

Ο πρωθυπουργός φέρεται ωστόσο να απέρριψε οριστικά αυτές τις εισηγήσεις και να έχει συμφωνήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο τον εκλογικό σχεδιασμό της δικομματικής κυβέρνησης. 

Και οι δύο πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, αξιολογούν ως σημαντική την πιθανότητα του λεγόμενου «ατυχήματος» και πολλά θα κριθούν από το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα του φθινοπώρου. 

Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, έχει ανοίξει για τα καλά, λόγω του ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας και σε περίπτωση νέου πακέτου βοήθειας, θα υπάρξουν νέοι όροι και νέα μέτρα, το βάρος των οποίων δεν μπορεί να σηκώσει η παρούσα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία Σαμαρά βασίζεται σε μια σειρά από σταθερές και μεταβλητές. Σταθερές είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014.

Στις μεταβλητές λογίζεται το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, αλλά και η διαπραγμάτευση για νέο δάνειο, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.