.Ο Πολύδωρας προκαλεί τον Σαμαρά: «Αν με διαγράψει, με ελευθερώνει» - Εγώ δεν έχω υπάρξει κασέτα κανενός αρχηγού

Επιμένει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας στα όσα είπε για συνεργασία όλων των κομμάτων, ακόμη και της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι έχει αποδοκιμαστεί και από στελέχη του κόμματός του, πολλά από τα οποία ζητούν τη διαγραφή του.

Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας ουσιαστικά πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha. 

Στο ερώτημα αν φοβάται τη διαγραφή του απάντησε: «Δεν έχω φόβο, παρά μόνο φόβο Θεού. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω. Το ενδεχόμενο αυτό κρίνω ότι με ελευθερώνει».

Στην επισήμανση ότι ο ίδιος κινείται «εκτός κομματικής γραμμής», ο κ. Πολύδωρας σημείωσε: «Εχω συνυπάρξει με επτά αρχηγούς. Δεν ήμουν άνθρωπος κασέτα με κανέναν από αυτούς. Δεν έχω δει κανένα όνειρο να είμαι το γραμμόφωνο κανενός αρχηγού».

Ο κ. Πολύδωρας επανέλαβε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη «συνεργασία» όταν αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι απειλή για τη δημοκρατία».

Σημείωσε τέλος ότι το αίτημα για συνεργασία το απευθύνει ο ίδιος σε όσους από τους παλαιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στεγάζονται προσωρινά στη Χρυσή Αυγή.

.«Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β’»

Ψηφοθηρικού χαρακτήρα χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τη δήλωση Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, «γιατί θέλει να προωθήσει κάποιους φίλους του», όπως είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. 

«Όταν είπα εγώ ότι το έθνος οφείλει ευγνωμοσύνη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος από πολλές απόψεις ήταν απαράδεκτος για μένα και για πολλούς που σκέπτονται σαν εμένα, πολλοί ξεσηκώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ εναντίον μου. Σάλος, παραλίγο να με διώξουν. 

Είναι γεγονός ότι ο (Ανδρέας) Παπανδρέου με τη στάση του έχει συμβάλλει στην αύξηση του χρέους. Αλλά τουλάχιστον έδινε στον κόσμο να φάει. Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β’. Αυτός ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός…», πρόσθεσε ο Θ. Πάγκαλος.

Χαρακτήρισε τον Μ. Βορίδη «αμετροεπή» προσθέτοντας πως «αδικαιολόγητα έκανε αυτή τη γενικόλογη κρίση και δεν ξέρουμε εξάλλου τι εννοεί. Αν εννοεί ότι (ο Ανδρέας Παπανδρέου) πρόδωσε τα εθνικά συμφέροντα, προφανώς έχει μια άλλη αντίληψη για τα εθνικά συμφέροντα από αυτή που έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Όπως και το πρόβλημά του είναι οι διάφορες θέσεις που διαδοχικά έχει πάρει σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, τις οποίες δεν θέλω να θυμηθώ. 

Δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει επιπολαιότητες στη ζωή του και να αλλάζει. Θεωρώ ότι ο (Ανδρέας) Παπανδρέου δεν έκανε τομές στο πελατειακό κράτος, αλλά αν αυτό εννοεί ο κ. Βορίδης, είναι και αναιδέστατος πέραν των άλλων. Αυτός θα κρίνει το πελατειακό κράτος; Ο πολιτικός που λέει ότι ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα λέει ότι ο ελληνικός λαός κατέστρεψε τον εαυτό του. 

Κινδύνευε η Ελλάδα και ο Καραμανλής έτρωγε τις μπριζόλες του και πήγαινε για ύπνο! Έβλεπε βίντεο! Είναι πρωθυπουργός αυτός; Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να αμφισβητεί ότι αυτός κατέστρεψε τη χώρα. Διπλασιάστηκαν τα ελλείμματα, διπλασιάστηκε το χρέος και η κυβέρνηση ήταν εντελώς αδρανής», τόνισε. 

Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον Αντώνη Σαμαρά ο Θ. Πάγκαλος είπε: «δέχθηκε την κυβερνητική κρίση, επικράτησε στην κυβερνητική κρίση και τώρα δεν δέχεται ξανά τη διεφθαρμένη και επιζήμια ΕΡΤ για να υπακούσει στις πιέσεις. 

Αυτό είναι πολύ καλή συμπεριφορά ηγέτη και είμαι εναντίον της αντίθετης συμπεριφοράς – που ευτυχώς κανείς δεν την προσέχει, γιατί είναι ασήμαντη. Όπως στο ΠΑΣΟΚ, που κάτι τύποι βγαίνουν κάθε λίγο και λένε ‘όχι, να μην κάνουμε άλλες θυσίες στο όνομα του λαού και να μην πάρουμε τα χρήματα από εκεί που έχουν και όχι από εκεί που δεν έχουν’. 

Οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού είναι παρόντες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία, γιατί είναι ασήμαντα πρόσωπα. Γιατί δεν έχει το θάρρος να πει ο νταής ο κ. Βορίδης ότι θεωρεί απαράδεκτο στην παράταξή του το όνομα του Καραμανλή…», κατέληξε

.«Γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ Εσωτερικού ο Λαζαρίδης»

«Ως γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ Εσωτερικού ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης εξέφρασε τον διαχρονικό μένος του απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του συνεργάτη του πρωθυπουργού. 

«Δεν μας ξαφνιάζει η στάση του κ. Λαζαρίδη. Όπως δεν μας εντυπωσιάζει η σιωπή του για τις δηλώσεις Αλμούνια και τις κυβερνητικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Τι αλλάζει με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

Μείωση στη φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητα, αύξηση στο φορολογικό συντελεστή αποζημιώσεων από απόλυση για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και ρυθμίσεις για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής που συντελείται μέσω Off Shore  προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας για τη Φορολογία Eισοδήματος.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δόθηκε στη δημοσιότητα και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ενώ σ΄ αυτόν δεν έχει περιληφθεί η υποχρέωση των φορολογούμενων να συλλέγουν αποδείξεις γεγονός που εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την κατάργηση της από το 2014 οπότε και ισχύσουν όλες οι ρυθμίσεις του νέου κώδικα.

Επίσης με το νέο Κώδικα δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να καθορίζει με απόφασή του τον τρόπο παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί του μηνιαίου εισοδήματος καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης 1,5% που έχουν σήμερα οι φορολογούμενοι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

.Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα με στόχο να επιτευχθεί μέχρι το Σάββατο συμφωνία

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την τρόικα επιδιώκει να επιτύχει η κυβέρνηση έως το Σάββατο, ώστε να υπάρχει μια βάση συζήτησης του αναθεωρημένου Μνημονίου και κατ' επέκταση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιουλίου. 

Αυτό επισήμανε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και παρουσία των επικεφαλής της τρόικας. «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και γράφονται τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρείται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα», ανέφερε ο ίδιος παράγοντας.   

Στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν έως τώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για έναν μηχανισμό περικοπής των δαπανών, οι οποίες υπερβαίνουν το μηνιαίο πλαφόν στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να διευκρινισθεί  εάν έχει καλυφθεί πλήρως, έστω και προς το παρόν, η δημοσιονομική «τρύπα» στο ταμείο.  

.Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση δεν είναι υπέρ ενός "στρατιωτικού πραξικοπήματος"

Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι υπέρ "ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος" και υπογράμμισε ότι το τελεσίγραφο που έθεσε ο στρατός στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι για την "ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού" δε σημαίνει ότι οι στρατιωτικοί θέλουν να διαδραματίσουν έναν πολιτικό ρόλο.

"Εμείς δεν υποστηρίζουμε κανένα στρατιωτικό πραξικόπημα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας (FSN), κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι "εμπιστεύεται το στρατό όσον αφορά τη δήλωσή του ότι οι στρατιωτικοί δε θέλουν να εμπλακούν με την πολιτική".

Εξάλλου, το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να ακούσει τα αιτήματα του αιγυπτιακού λαού και να συμμετάσχει σε ένα "σοβαρό εθνικό διάλογο" για την εκτόνωση της κρίσης.

Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι, τόνισε ακόμα ότι ο ρόλος του αιγυπτιακού στρατού είναι σημαντικός. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.