.«Κοριός» της εφορίας σε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες

Τριπλό μπλόκο στη ροή μαύρου χρήματος μέσω των τραπεζικών λογαριασμών με το ηλεκτρονικό φακέλωμα καταθέσεων, δανείων και πιστωτικών καρτών για την εξπρές διαβίβαση των στοιχείων για υπόπτους για φοροδιαφυγή στις ελεγκτικές αρχές, προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, με τη ρύθμιση η εφορία συνδέεται on line με όλες τις τράπεζες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει στην οθόνη το ύψος και τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών, τα δάνεια για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων καθώς και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για φορολογουμένους για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ή ενδείξεις για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή. 

Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και εικονικού «πόθεν έσχες» για την αποφυγή καταβολής ή απόδοσης φόρων και τελών στο Δημόσιο.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

- Θα καταγράφονται αναλυτικά το ύψος και οι μεταβολές στους λογαριασμούς καταθέσεων σε αντιπαραβολή με το προφίλ του φορολογούμενου.

-Θα υπάρχουν στοιχεία για το χρόνο λήψης και το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και για τις δόσεις για την εξόφλησή τους.

- Η εφορία θα αποκτήσει πρόσβαση στις εντολές για πιστώσεις χρηματικών ποσών, καθώς και σε πιστωτικές και σε χρεωστικές κάρτες και θα αντιπαραβάλλει τα στοιχεία με το δηλωθέν εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου.

.Σχέδιο-σοκ των δανειστών για άρση της αναστολής πλειστηριασμών

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης και τα κλιμάκια της τρόικας συζητούν επί του θέματος και αναμένεται η σύνταξη του σχεδίου, βάσει του οποίου θα γίνει η άρση από 1η Ιανουαρίου του 2014. 

Όπως αναφέρει η Real News, οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει μέχρι το Σεπτέμβριο την άρση της απαγόρευσης. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περιγράφεται εμμέσως η αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς, μέσω σχεδίου, από το Σεπτέμβριο του 2013. 

Η άρση των πλειστηριασμών θα γίνεται ως εξής: Κάθε έξι μήνες θα μειώνεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό κατά 50.000 ευρώ. Έτσι, με την άρση τα πρώτα που θα πλειστηριασθούν θα έχουν αξία 200.000 ευρώ, μετά από έξι μήνες θα ακολουθήσει πακέτο με αντικειμενική αξία 150.000 κ.ο.κ. 

Στόχος, σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη, είναι να φτάσει ο πήχης στα ακίνητα σημερινής αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν και την κρίσιμη μάζα αυτών που δεν αποπληρώνονται. 

Από τους πλειστηριασμούς θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία μόνο για τους οικονομικά επιβαρυμένους δανειολήπτες, τους ασθενείς, τους ανέργους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της οικονομικής τους κατάστασης. 

Ως εναλλακτική πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι η άρση της αναστολής ως εξής: τα ακίνητα του 2009 να βγουν σε πλειστηριασμό το 2014, τα ακίνητα που χτύπησαν «κόκκινο» το 2010 να πλειστηριασθούν το 2015 και ούτω καθεξής.

.Αντ. Μανιτάκης: Μέχρι τον Δεκέμβριο οι αναγκαστικές αποχωρήσεις

Μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να γίνουν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στο "Mega".

Όπως σημείωσε, οι αναγκαστικές αποχωρήσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και των διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι οριζόντια.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό τους τον υπολόγισε σε περίπου 4.000. Μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις και έως τον Δεκέμβριο του 2013 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες. «Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μανιτάκης.

.Προβάδισμα 2,3% της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,3 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Realnews. 

Συγκεκριμένα: ΝΔ 27,9%, ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, ΠΑΣΟΚ 6,4%, ΑΝΕΛ 6,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,4%, ΔΗΜΑΡ 6,2%, ΚΚΕ 5,8%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,5%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,3%.  

Στην ικανότητα διακυβέρνησης το 38,5% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,6% δηλώνει ότι η ΝΔ είναι καταλληλότερη και το 21,1% αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντ Σαμαρά έναντι 23,7% που συγκεντρώνει ο Αλ. Τσίπρας και 31,2 % που αναφέρουν κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.  

."Χάσαμε χρόνο στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας"

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι "έχασαν χρόνο" στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας, αρνούμενοι να μειώσουν από το 2010 το βάρος του χρέους της, παραδέχτηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο.

"Πράγματι, δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα - χάσαμε πιθανώς χρόνο", σημείωσε ο Γάλλος οικονομολόγος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το "mea culpa" που ανακοίνωσε το ίδρυμά του. Το ΔΝΤ παραδέχθηκε πρόσφατα "σημαντικά λάθη" κατά το πρώτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πριν από τρία χρόνια.

"Φυσικά, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος στην αρχή, για να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει πιο εύκολα, αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο της εποχής εκείνης, οι συνθήκες δεν ήταν έτοιμες", τόνισε.

Το ΔΝΤ, είχε συστήσει τότε μια αναδιάρθρωση, δηλαδή μια μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι ήταν εντελώς αντίθετοι, φοβούμενοι τη μετάδοση των προβλημάτων και σε άλλες χώρες.

Η λύση αυτή τελικά εφαρμόστηκε ένα χρόνο αργότερα, όχι όμως με αποφασιστικό τρόπο, λέει ο Μπλανσάρ. "Το χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό", και αυτό έχει επιπτώσεις και σήμερα, οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

"Η επίδραση ενός βαρέως χρέους, επιβραδύνει την επιστροφή της Ελλάδας σε μια αποδεκτή ισορροπία", προειδοποίησε υπογραμμίζοντας ότι το κύριο δίδαγμα είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε πάντα την πραγματικότητα.

"Όταν μια χώρα έχει ένα βάρος από μη βιώσιμο χρέος, θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα και να μειώσει το βάρος του χρέους", εκτίμησε.

.Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ζ. Γιούνκερ

Στην Αθήνα φθάνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλωντ Γιούνκερ, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Γιούνκερ θα δώσει διάλεξη το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές». 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.

.Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα

Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.

Την εισήγηση προς την ΚΕ θα κάνει ο Γραμματέας Δ. Βίτσας , ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας. 

H KΕ θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου που αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση της ΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται αποφασισμένος να μην παρεκκλίνει στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ούτε να αναδιπλωθεί όσον αφορά την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσουν οι συνιστώσες. Υπό το πρίσμα αυτό, η σχετική συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον στο συνέδριο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.