.Κλειστές οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα

«Κλειστές λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014» προαναγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο. 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 17 Απριλίου 2014 στη Βουλή προς ψήφιση και οι παραγωγοί εκτιμούν ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απειλούνται 50.000 οικογένειες. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών συνάντησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, κι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ως καταστροφικές τις διατάξ...περισσότερα »

. Ως μισθωτοί θα φορολογούνται όσοι έχουν εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ

Ως μισθωτοί θα φορολογούνται άνεργοι, μικροκαταθέτες, φοιτητές και γενικότερα φορολογούμενοι με εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα προς ψήφιση στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την τροπολογία όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων κατά το οικονομικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφ όσον αυτοί δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα, τα εισοδήματα τους αυτά φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων.

Με την διάταξη αυτή οι εν λόγω φορολογούμενοι θα θεωρούνται μισθωτοί και θα γλιτώνουν τον φόρο που απέρρεε από την τεκμαρτή δαπάνη διαβιώσεως καθώς θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει σήμερα για μισθωτούς , συνταξιούχους και αγρότες με εισοδήματα έως 21.000 ευρώ.

.ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ

Νέος πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.

.Αισιόδοξος ότι το «Σχέδιο Β» θα ξεπεράσει το ποσοστό του 3%

Αισιόδοξος ότι το «Σχέδιο Β» θα ξεπεράσει το ποσοστό του 3% και θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του σχήματος Αλέκος Αλαβάνος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική τόσο στην πολιτική της κυβέρνησης και στο «success story», όσο και στη θέση της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης του μνημονίου μέσα στην ευρωζώνη».

Επιπλέον επανέλαβε προτάσεις που εκφράζει το κόμμα του, μεταξύ των οποίων είναι η παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές και η υιοθέτηση εθνικής νομισματικής πολιτικής (σ.σ. με έξοδο από την ευρωζώνη και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος).

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους υποψήφιους στη Θράκη, ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για ακραίες και κυνικές ψηφοθηρικές επιλογές χωρίς αρχές, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όταν μάλιστα στο φόντο παρουσιάζονται, όπως είπε, νέα ευρωπαϊκά φαινόμενα διαμελισμού, όπως η Ουκρανία.

«Είμαστε πριν από όλους ευρωπαίοι, όμως αρνούμαστε να μείνουμε μία ξεφτιλισμένη αποικία της Ευρώπης», τόνισε στο τέλος της ομιλίας του, για να συμπληρώσει πως πρέπει «να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας».

.Ομιλία Βενιζέλου στο Γκάζι

Το στοίχημα των επικείμενων ευρωεκλογών είναι κυβερνητική σταθερότητα, κρίσιμος παράγων της οποίας είναι η Ελιά αλλα και η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση της Ελιάς, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι.
Επιτέθηκε εκ νέου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των διακηρυγμένων συμμάχων του που ανήκουν στην εθνικιστική ακροδεξιά έχει αποτύχει από τα αποδυτήρια. Κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πίσω από την Ελιά αλλά μάχεται, είναι εδώ και παντού.
 Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι ζητούμε την ψήφο στην Ελιά για κυβερνητική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, προστασία της δημοκρατίας και ανασυγκρότηση της αριστεράς.

.Με Γλέζο στο ευρωψηφοδέλτιο

Με φόντο τη σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες απο το χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας, ο Αλέξης Τσίπρας απο τη μαρτυρική Βιάννο της Κρήτης, ανακοίνωσε την συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 

"Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων που ουδέποτε τέθηκε απο την ελληνική κυβέρνηση θα γίνει απο το Μανώλη Γλέζο στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου"δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας

.Πρόγραμμα Καμίνη για Δήμο

Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη μέσα στην θητεία του, διευθέτηση των χρήσεων γης, κατασκευή ενός κολυμβητηρίου και δέκα πλατειών, καθώς και κλείσιμο των καταστημάτων που επεκτείνουν παράνομα τα τραπεζοκαθίσματα τους, προβλέπει το πρόγραμμα του Δημάρχου Αθηναίων και εκ νέου υποψηφίου Γιώργου Καμίνη.
Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ο κ Καμίνης αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που είχε ο Δήμος όταν τον παρέλαβε λέγοντας ότι " πήρε 48 εκ έλλειμμα και τώρα έχει 13 εκ πλεόνασμα".
Παράλληλα, τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική, καθώς και στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων υπογραμμίζοντας ότι ήδη δεκάδες έργα υλοποιούνται στην Αθήνα με το πρόγραμμα Αθηνά ύψους 120 εκ ευρώ.

.ΔΝΤ: Μάιο η απόφαση για Ελλάδα

Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, όταν ερωτήθηκε για το πότε θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις καλωσόρισε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα, μετά και την χθεσινή επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 από την Eurostat, ενώ υπογράμμισε την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές.
Κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
«Καλοδεχούμενο και σημαντικό ορόσημο», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ την επιβεβαίωση του πλεονάσματος για το 2013, όσον αφορά, όπως είπε, την πρόοδο και την ανάκαμψη της Ελλάδας, ενώ έκανε μνεία στην πρόσφατη επιστροφή της χώρας στις αγορές, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σημαντικές προκλήσεις».
Σε ερώτηση για την χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ο κ. Ράις υποστήριξε ότι βρίσκεται σε «υψηλά επίπεδα» και ότι τα σχετικά δεδομένα δεν έχουν αλλάξει.
Στη συνέχεια, επανέλαβε τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για μείωση του χρέους της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αν η χώρα παραμείνει συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα είναι σε ετοιμότητα.
Σε άλλη ερώτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αν θα υπάρξει «νέα καθυστέρηση» σ' αυτό το ζήτημα, ο κ. Ράις υποστήριξε ότι «προχωρούμε (όλα τα μέρη) με ένα συντεταγμένο τρόπο».
Τέλος, επανέλαβε ότι συμφωνήθηκε να γίνει η συζήτηση για το χρέος στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υποστηριχθεί σε διεθνές επίπεδο η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας.
Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά την επόμενη, έκτη αξιολόγηση θα προσδιοριστεί η «πρόσθετη χρηματοδότηση», μέχρι τις αρχές του 2016.

.«Πράσινο» από Euro Working Group

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, από το Euro Working Group η εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ. Τα χρήματα επιχειρείται να φτάσουν -μετά από έγκριση του δ.σ. του EFSF- στην Αθήνα εντός του Απριλίου, ενώ το Μάιο θα συνεδριάσει το ΔΝΤ για την εκταμίευση δύο δόσεων συνολικής αξίας περίπου 3,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είχε τυπικά ληφθεί εδώ και αρκετές μέρες, καθώς σε έγγραφο του Eurogroup αναφέρεται ότι «Η Τρόικα έχει καταλήξει με την απόφαση που έλαβε στις 16 Απριλίου ότι η Ελλάδα πληροί όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.