.Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ηγεσία και τα στελέχη της ΕΛΑΣ για την δράση τους σχετικά με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συνεχάρη ο τομέας Δημοσίας Τάξης του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Συγχαίρουμε την ηγεσία και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη σημερινή αποτελεσματική δράση τους στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η επιχειρησιακή δράση τους με τον γρήγορο εντοπισμό του τέταρτου φυγά που παραμένει ασύλληπτος.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον άνδρα της ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην ανωτέρω δράση.

Επισημαίνεται ότι, στη χώρα μας δεν παρουσιάζεται η ίδια εγκληματικότητα με τα αναπτυγμένα κράτη της Βόρειας Ευρώπης και Αμερικής. Τόσο οι ποσοτικοί, όσο και οι ποιοτικοί δείκτες της εγκληματικότητας στη χώρα μας, αλλά και η μετεξέλιξή τους στον τόπο και στον χρόνο, δεν παρουσιάζουν την επιβάρυνση άλλων κρατών. 

Παρά ταύτα η αποτελεσματική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και η κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών μέσω μιας άρτια σχεδιασμένης αντιεγκληματικής πολιτικής».

.Συμφωνία υπ. Ανάπτυξης με τους φορείς του κλάδου για τη μείωση του ΦΠΑ

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τη ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

Πρόκειται για την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο οι οργανώσεις των επιχειρήσεων θα απονέμουν στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σύστημα, ειδικό σήμα που θα βεβαιώνει ότι πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ. Θα υπάρχει επίσης ειδικό σήμα, διαφορετικού χρώματος που θα απονέμεται στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ. 

Είναι το σύστημα που εφαρμόστηκε το 2009 στη Γαλλία οπότε έγινε ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος θα συζητηθούν σε νέες συσκέψεις που θα γινουν τις επόμενες ημερες και θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους φορείς. 

Οι επιχειρήσεις που θα μετάσχουν στο σύστημα θα καλούνται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία και θα προσκομίζουν στις κατά τόπους οργανώσεις στοιχεία από την ταμειακή μηχανή που θα αποδεικνύουν το επίπεδο των τιμών με το σημερινό, υψηλό ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους με τον παλιό και το νέο ΦΠΑ.

.Τζ. Λιου: Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα

«Η Ελλάδα πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και διήνυσε μεγάλη απόσταση τους τελευταίους 12 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, σήμερα, στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

«Η εικόνα της χώρας μας άλλαξε. Kαι μέσα στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε πως η επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και η συνάντηση του με τoν πρόεδρο Ομπάμα, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών επικεντρώθηκε «στις προφανείς προκλήσεις της εποχής μας: την ανάπτυξη και την περιφερειακή σταθερότητα. Σταθερότητα που θεμελιώνεται στη δικαιοσύνη για να επιτύχουμε ανθεκτική και μακροχρόνια ειρήνη στην ταραχώδη περιοχή μας και ανάπτυξη, που θεμελιώνεται στη σταθερότητα και στην ανταγωνιστικότητα, για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας: θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες και ευημερία». 

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η αμερικανική πλευρά παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις εδώ και γνωρίζει πως «η Ελλάδα πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις και τις θυσίες των τελευταίων χρόνων, όπως και τις προκλήσεις που παραμένουν». 

Ο κ. Λιού δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε «βλέπω ότι η κυβέρνηση σας είναι κοντά στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας του προγράμματος και υλοποιεί δύσκολες δράσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η δυναμική για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Βεβαίως, η πορεία εξακολουθεί να έχει προκλήσεις». 

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές»

.Καθολική η συμπαράσταση στον Βιλανόβα

«Πάμε Τίτο, είμαστε όλοι μαζί σου σε αυτό τον αγώνα!»: αυτό ήταν το μήνυμα συμπαράστασης του Λιονέλ Μέσι, μέσω του προφίλ του στο Facebook, προς τον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Εκτός του Αργεντινού επιθετικού από το Ροζάριο, πολλοί παίκτες των «μπλαουγκράνα» έχουν επίσης στη σκέψη τους τον πρώην προπονητή τους, σε αυτή τη δύσκολη γι΄ αυτόν στιγμή.
 
Ακόμη και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος επέστρεψε στο τιμόνι της Τσέλσι έχοντας βιώσει τη σφοδρή αντιπαλότητα με την Μπαρτσελόνα ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Βιλανόβα, ενώ την υποστήριξή του εξέφρασε επίσης ο νέος τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι.

.Επίορκοι αλλά με σύνταξη, αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο

 Δικαιούνται συντάξεως οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δικαίωσε εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε απολέσει  το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία. 

.5η θέση οι νέοι στο Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Νέων έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με 60-74 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στην διοργάνωση.....

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 13-12 υπέρ της Τουρκίας. 

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας, η οποία με επιμέρους σκορ 11-23, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά έντεκα πόντων (24-35). Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο του ματς. 

Οι Τούρκοι αύξησαν την πίεση τους προς το τέλος της τρίτης περιόδου και μείωσαν την διαφορά, αλλά η Εθνική βρήκε τις επιθετικές λύσεις και έφτασε στη νίκη με 60-74.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Γιάννης Παπαπέτρου με 21 πόντους και τον ακολούθησε ο Δημητρής Αγραβάνης με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 13-12, 24-35, 45-52, 60-74
Τουρκία: Αλτίν 6, Ερογλου 10, Καντάν 17, Τουρέν 5, Ντοκουγιάν 2, Τουντσέρ 8, Ερντογάν 4, Τεκίν 8

Ελλάδα: Μποχωρίδης 12, Λαρεντζάκης 8, Παπαπέτρου 21, Καραμαλέγκος, Μίτσιαλος, Αντετοκούνμπο 3, Αγραβάνης 17, Καμπερίδης 7, Γόντικας 6

.Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ. Στο 9,1% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα μισής μονάδας έχει η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής». Η αντιμετώπιση του ζητήματος της ΕΡΤ, η πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο στον Ελληνα πρωθυπουργό, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο φαίνεται ότι ενισχύουν την παρούσα κυβέρνηση, την ώρα που αδιαπραγμάτευτη φαντάζει για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στη λήψη ακόμα και δύσκολων αποφάσεων εξασφαλίζει το προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας το 9,1% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που αποδεικνύει την αναγνώριση των πολιτών απέναντι στο Κίνημα και τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή τους στη σταθερότητα της διακυβέρνησης και την αποφυγή μιας αβέβαιης – για την χώρα – εκλογικής αναμέτρησης που θα μπορούσε να προκαλέσει η κρίση στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28,9%
ΣΥΡΙΖΑ 28,4%
ΠΑΣΟΚ 9,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%
Χρυσή Αυγή 12,1%
Δημοκρατική Αριστερά 3,5%
ΚΚΕ 6,1%
Άλλο κόμμα 6,2%

Υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ τάσσεται το 65,2% των ερωτηθέντων, ενώ την επιστροφή στη δραχμή επιδοκιμάζει μόνο το 23,9%, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. 

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα σχετικά με τη διενέργεια απολύσεων στο δημόσιο τομέα, με την οποία συμφωνεί το 60,6%, ενώ κατά τάσσεται το 36% των ερωτηθέντων. 

Η «επιταγή» της ελληνικής κοινωνίας για εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα γίνεται ακόμη πιο αντιληπτή, αφού υπέρ των απολύσεων τάσσονται το 47,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 57,7 % των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 64,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το 68,7% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

.Υποψήφιοι προς απόλυση 70.000 υπάλληλοι του… «μαλακού ΑΣΕΠ»

Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά 

Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:
-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμούς που προκήρυξαν και διενήργησαν διάφοροι φορείς του δημοσίου (δήμοι πανεπιστήμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελέσματά του ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους 200.000 που προσλήφθηκαν τα τελευταία 19 χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.