.Κακό ξεκίνημα για τους «πράσινους» στις υποχρεώσεις τους στο Europa League


Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Σλοβενία, όπου έχασε από τη Μάριμπορ στη φάση των ομίλων για το Europa League. 

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο στη μάχη των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. 

Στην πρεμιέρα του 10ου ομίλου της διοργάνωσης η Μάριμπορ νίκησε 3-0 τους «πράσινους» στο Λιούντσκι, χάρη στα τέρματα των Μπέριτς στο 25΄, Ιμπραΐμι στο 62΄ και Ταβάρες στο 88΄(πέναλτι).

Το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στην Τότεναμ και στη Λάτσιο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. 

.Nέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πρόκειται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.


Την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πρόκειται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται δήλωσαν, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Ο κ. Κουβέλης, δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει " κλείσει " τίποτα οριστικά. «Όσοι βιάστηκαν να αναφέρουν ότι έχει τελειώσει, έκαναν λάθος». Η τρόικα, συνέχισε ο κ. Κουβέλης, θα πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία και να καταλάβει ότι έχει αντοχές και όρια.

Από την πλευρά του, ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία σε μεγάλο μέρος του πακέτου μέτρων αλλά παραμένουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του κράτους.
Δηλώσεις έκανε και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει σενάριο παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής σε δύο διετίες.

Δείτε σε video τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ,

.Πρόταση εφαρμογής «πακέτου» σε δύο φάσεις


Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναμένεται να καταθέσει το βράδυ στην τρόικα, πρόταση για εφαρμογή των περικοπών δαπανών σε δύο φάσεις. Η πρόταση θα αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016. 
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη δεχθεί περικοπές ύψους 8 δισ. ευρώ σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. Εάν προστεθούν σε αυτά οι εξοικονομήσεις από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, τότε το πακέτο πλησιάζει τα 9 δισ. ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας θα προτείνει στην τρόικα η οριστικοποίηση των υπολειπόμενων 2,5 δισ. ευρώ να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, οπότε θα είναι πιο ξεκάθαρο και το μακροοικονομικό σενάριο. Εάν καταγραφεί η απαραίτητη πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος, θα μπορούσαν τα μέτρα αυτά ακόμη και να μην ληφθούν.
Με την φράση «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην κοινωνία» ο Φώτης Κουβέλης έδωσε νωρίτερα σήμερα, το στίγμα της σύσκεψης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος  υπογράμμισε ότι «όσο εγγυόμαστε την ψήφιση των μέτρων άλλο τόσο θα αγωνιστούμε ώστε το πακέτο αυτό να είναι το τελευταίο και να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα, που είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει» και επανέφερε το θέμα της κλιμάκωσης των μέτρων σε δύο διετίες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς κυβερνητικών στελεχών, υπονοώντας τον  υπουργό Οικονομικών. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το ότι δεν συνέστησε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι  η αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα αποφάσεις δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινωνίας.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε παράλληλα με το πακέτο των νέων μέτρων λιτότητας να παρουσιαστούν στην Βουλή «μέτρα αντίβαρα που αφορούν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Πρόταση για επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επέγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Την είδηση που αρχικά έδωσε η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή «υπακούει» στην απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.
Ξεκαθάρισαν πάντως ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση». Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, ο οποίος ξεκαθάρισε στη σύσκεψη οτι ούτε καν συζητά τέτοιες προτάσεις απορρίπτοντας τες ως άδικες και οριζόντιες.
Η συνάντηση των τριών αρχηγών θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα.
«Δύσκολη η διαπραγμάτευση, προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα για τα διαρθρωτικά μέτρα εκσυγχρονισμού του κράτους και να προστατεύσουμε τα χαμηλά στρώματα», είπε ο Γ. Στουρνάρας, 
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε, το πρωί, τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί,
 οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 - 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

.Προσωρινά "γλιτώσαμε" 425 εκατ. ευρώ


Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕ, βάση της οποίας είχε διαταχθεί η επιστροφή εντόκως από τους αγρότες του ποσού των 424 εκατ. ευρώ (το γνωστό πακέτο Χατζηγάκη), πέτυχε η ελληνική πλευρά. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ δικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε η Ελληνική Δημοκρατία 

με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έντοκη ανάκτηση 424 εκατ. ευρώ από τους αγρότες, έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα και ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής που άσκησε η Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πιθανολόγησε τη βασιμότητα των λόγων της προσφυγής, δέχτηκε ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής από 800.000 περίπου αγρότες θα δυσχεράνει σοβαρά τη διατήρηση της δημόσιας τάξης - 

δεδομένου ότι και οι αγρότες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και τα εξαιρετικά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί - και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής θα προκαλούσε σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία στην Ελληνική Δημοκρατία, στις παρούσες δύσκολες εξαιρετικές συνθήκες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης, η απόφαση αυτή αφενός, δίνει χρόνο στη χώρα , μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης για τη διευθέτηση του προβλήματος, 

κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και αφετέρου, το σκεπτικό που επικαλέστηκε το δικαστήριο αποδεχόμενο την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης, αποτελεί ίσως πρόκριμα για τη θετική έκβαση και της οριστικής εκδίκασης της υπόθεσης.

.Και η Οικονομική Αστυνομία στην πάταξη της "μαύρης εργασίας"


Η εμπλοκή της Οικονομικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκύπτουν από τα όρια των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει σύντομα, νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου η Οικονομική Αστυνομία να μπορεί επιλαμβάνεται, υποστηρικτικά, περιστατικών που αφορούν στον εντοπισμό παράνομης εργασίας.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτήρισε την ανασφάλιστη εργασία «οικονομικό έγκλημα» και αναγνώρισε ότι εκτός από τους παραβάτες ευθύνεται και η πολιτεία η οποία «πρέπει πρώτη να άρει τα κίνητρα που σπρώχνουν τους εργοδότες και τους εργαζόμενους σε πρακτικές μαύρης εργασίας». 

«Γι αυτό τον λόγο» συνέχισε ο κ. Βρούτσης, «ξεκινάμε αμέσως την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και τη μείωση όλων των διοικητικών βαρών με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις έτσι ώστε να μειώσουμε τα διοικητικά βάρη και να ενισχύσουμε την υγιή και νόμιμη επιχειρηματικότητα».

.Έλληνες διαιτητές σε αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ


Η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ύστερα από σχετική ενημέρωση της FIFA, Έλληνες διεθνείς διαιτητές ορίστηκαν να διευθύνουν αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, οι οποίες θα γίνουν εντός των ημερών γνωστές από την παγκόσμια ομοσπονδία. 

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα «σφυρίξει» αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ στις 12 Οκτωβρίου, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο και Λεωνίδα Βασιλειάδη, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης.

Στο μεταξύ, ο Κουκουλάκης θα διαιτητεύσει αναμέτρηση της 16ης Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με βοηθούς τους Δημήτρη Σαραϊδάρη, Μιχάλη Καρσιώτη και 4ο διαιτητή τον Σιδηρόπουλο.

.Στις 11 Νοεμβρίου ο 30ος Μαραθώνιος της Αθήνας


 Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν να γιορτάσουν τόσο την 30η επέτειο, όσο και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Παράλληλα φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της AIMS. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της UNESCO, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία, την προσφορά στην ειρήνη και την φιλία των λαών. 

«Αισιοδοξούμε για τη διοργάνωση ενός μεγαλύτερου αγώνα φέτος και -γιατί όχι- και ακόμη καλύτερου από πέρυσι», είπε  ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Σεβαστής και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εταίρους, παρά την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις τους, ήταν καλή όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά».

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, αφού μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και συνδυάζει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Ο αγώνας καταφέρνει να συγκεντρώνει στην Αθήνα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Για το Υπουργείο μας αποτελεί ένα σοβαρό τουριστικό μοχλό ανάπτυξης και για το λόγο αυτό βοηθούμε στην προβολή του σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. 

Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μίας τουριστικής διαδρομής της Αθήνας και της Αττικής, ώστε να αφήσουμε πίσω τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Μόνο μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα τα χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά θα τα καταφέρουμε».

.Το ΣΔΟΕ "ψάχνει" τα οικονομικά 32 πολιτικών


Στη Βουλή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έγγραφο, με το οποίο επιβεβαιώνει ότι τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το ΣΔΟΕ. 

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. 

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι, στο πλαίσιο της αποστολής του, το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους για το πόθεν έσχες, με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. 

Διευκρινίζει δε, ο κ. Στουρνάρας ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).

.Μ. Ανδρουλάκης: Δεν ψηφίζω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Από τα 65 στα 67, δεν το ψηφίζω. Υπάρχει κι ένα όριο κι εγώ εδώ σταματώ. Κάποτε βλέπαμε κόσμο να συνταξιοδοτείται στα 45 και στα 50. 

Τώρα, πώς θα πούμε στον κόσμο ότι πρέπει από τα 65 να πάει στα 67;», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

«Αν δεν ανοίξει η συζήτηση κι αν δεν δημιουργηθεί αποθεματικό για το ασφαλιστικό, δεν μπορώ να υπογράψω τίποτε από αυτά που μου έφερε τώρα το ΠΑΣΟΚ. Ότι τώρα θα κάνουνε το ταμείο αλληλεγγύης με βάση το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο», προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

.Ομπάμα: Εξαιρετικές οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας


Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας είναι εξαιρετικές, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας των δυο χωρών σε όλους τους τομείς, υποδεχόμενος το νέο πρέσβη της χώρας μας στην Ουάσιγκτον.
Κατά την ειδική καθιερωμένη τελετή στο Λευκό Οίκο, ο νέος πρέσβης της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Χρίστος Π. Παναγόπουλος, επέδωσε σήμερα τα Διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
 
Στην προσφώνησή του, ο κ. Παναγόπουλος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας το "άριστο επίπεδο" των διμερών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. 

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στην Ν.Α. Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
 
Ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της μεγάλης και ισχυρής ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, ως διαρκούς παράγοντα φιλίας και ανθρώπινης γέφυρας μεταξύ των δύο λαών, όπως επισήμανε.
 
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που πλήττει με πρωτοφανή ένταση τη χώρα, ο Έλληνας πρέσβης είπε ότι δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια. 
Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον πρόεδρο Ομπάμα, προσωπικά, όσο και στον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών κα Κλίντον, για τη διαρκή στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, με τις βαρύτατες θυσίες από μέρους των Ελλήνων πολιτών.
 
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε ειδική μνεία στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ως "θεμέλιο λίθο" της αμερικανικής κοινοπολιτείας, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, 

ευχαρίστησε για το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα θετική αναφορά έκανε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Τέλος, τόνισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους του τομείς.

.Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά, από τους Γιατρούς του Κόσμου


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, συνεχίζουν να παρέχουν μέλη της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της Vodafone, ενώ παράλληλα εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα θα βρεθεί κοντά στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει:

- Δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση.
- Δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων.
- Προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας.
 - Εμβολιαστική κάλυψη.

Στα 10 χρόνια που υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα με την υποστήριξη της Vodafone, περισσότερα από 48.000 παιδιά ηλικίας 4- 12 ετών έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 νομούς της Ελλάδας. 

Το πρόγραμμα των τριών πρώτων επισκέψεων έχει διαμορφωθεί ως εξής: 22 και 23 Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ίλιον, 6 και 7 Οκτωβρίου στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσ/νίκης).

.Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Μέτρα για την περιστολή της φοροδιαφυγής στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να ξεκινήσει άμεσα διασταυρώσεις των εισοδημάτων 

που δηλώνουν στην εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις δόσεις που καταβάλουν κάθε χρόνο στις τράπεζες για την εξόφληση των δανείων που έχουν λάβει από αυτές..

Στο μεταξύ, διάφορα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζεται ακόμη και η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου και η επαναφορά ενός μοναδικού αυτοτελούς συντελεστή φορολόγησης σε συνδυασμό με την επαναφορά ενός είδους αντικειμενικών κριτηρίων καθώς διαπιστώθηκε ότι και εφέτος δήλωσαν ιδιαίτερα χαμηλά ποσά εισοδήματος που δεν δικαιολογούνται από τον τρόπο διαβίωσής τους.

.Eπιβεβαίωση πολυπλοκότητας του εγκεφάλου


Την τεράστια βιοχημική πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου επιβεβαιώνει ένας νέος «χάρτης», που καταγράφει αναλυτικά για πρώτη φορά τη δραστηριότητα των γονιδίων σε όλο τον εγκέφαλο, κάτι που ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων. Εξάλλου, η μελέτη, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι ανεξάρτητα από τις μυριάδες προσωπικότητες που υπάρχουν στον ανθρώπινο πληθυσμό, οι εγκέφαλοί μας φαίνεται πως έχουν την ίδια βασική μοριακή-γενετική δομή και αρχιτεκτονική.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου 'Αλεν για την Επιστήμη του Εγκεφάλου στο Σιάτλ, με επικεφαλής τον Μάικλ Χαβρίλιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", δημιούργησαν έναν έγχρωμο υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατο «χάρτη» γονιδιακής έκφρασης του ενήλικου εγκεφάλου. 

Οι επιστήμονες, που ξεκίνησαν το ερευνητικό πρόγραμμα το 2008, ανέλυσαν γονιδιακά τους εγκεφάλους τριών ανδρών-δωρητών, τους οποίους έκοψαν σε πολύ μικρά κομμάτια για να αναλύσουν το επίπεδο δραστηριότητας των περίπου 20.000 γονιδίων του ανθρώπινου γονιδιώματος.

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η πιο πολύπλοκη δομή που είναι γνωστή στην ανθρωπότητα και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη σύγχρονη βιολογία είναι η κατανόηση του τρόπου κατασκευής και οργάνωσής του. 

Για πρώτη φορά καταφέραμε μια επικάλυψη του ανθρώπινου γονιδιώματος με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό μας δίνει ουσιαστικά ένα είδος "στήλης της Ροζέτας" για την κατανόηση των συνδέσμων ανάμεσα στο γονιδίωμα και τον εγκέφαλο 

και, έτσι, μας ανοίγει ένα δρόμο για την αποκωδικοποίηση των τρόπων που οι γενετικές διαταραχές επιδρούν και δημιουργούν τις εγκεφαλικές νόσους», δήλωσε ο καθηγητής μοριακής νευροεπιστήμης Σιθ Γκραντ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο οποίος συμμετείχε στη δημιουργία του νέου «χάρτη».

.Κρίσιμα 24ωρα για να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ


Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων, ύψους 11.9 δισ. ευρώ, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενόψει και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, που είναι σε εξέλιξη , στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετέχουν επίσης οι Ι.Στουρνάρας, Ι. Βρούτσης, Χρ. Σταϊκούρα. 

Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος από το Μαξίμου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα, μέχρι να κλείσει οριστικά η συμφωνία και προσδιόρισε τη διαφορά που υπάρχει αυτή την στιγμή με την τρόικα στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στην πλέον κρίσιμη φάση εισέρχονται τα επόμενα 24ωρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη «γεφύρωση» του «χάσματος» των 2 δισ. ευρώ, καθώς τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, επιζητούν να έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ έως την ερχόμενη Κυριακή. 

.Ενταση στη Βουλή για την σημαία, με τους Χρυσαυγίτες να χτυπούν τα έδρανα


Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χτυπούν με μανία τα έδρανα όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε ότι δεν σέβονται 
την ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν της ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές κατηγορώντας τους ότι «κάνατε το ιερό μας σύμβολο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο».

Η συγκεκριμένη φράση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη, αρχικά του κ. Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος φώναζε και χτυπούσε τα έδρανα και στην συνέχεια του κ. Γιώργου Γερμενή και των υπόλοιπων χρυσαυγιτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος αναγκάστηκε να τους υπενθυμίζει σε έντονο ύφος πως «εδώ είναι Βουλή» χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει τους εξοργισμένους βουλευτές.

.Ο Τσίπρας κηρύσσει «Ανένδοτο» για την ανατροπή της κυβέρνησης!

«συνεχή αγώνα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης» θα καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του που συνέρχεται ενόψει της ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, όπως πληροφορείται το Real.gr, έχει στο επίκεντρο της συνεδρίασής της τέσσερα θέματα:
Πρώτον, την πολιτική συγκυρία σε Ελλάδα και Ευρώπη. 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει λόγο για «σκληρή συντηρητική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», η οποία «υλοποιεί σχέδιο καταστροφής» για την αναδιάρθρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. 

Θα επιτεθεί μάλιστα σε όσους αξιοποιούν -όπως θα πει – επικοινωνιακά τη Χρυσή Αυγή, προειδοποιώντας τους ότι θα τους βγει σε κακό.Δεύτερον, η διαπίστωση πως ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχής αγώνας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.
 Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, θα μιλήσει εκ νέου για τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς», ενώ θα κάνει λόγο – για πρώτη φορά – για «πολιτικό μέτωπο ανατροπής».
Τρίτον, θα προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιταχθεί και στα τρία στάδια των μέτρων, δηλαδή την εξαγγελία τους, τη συζήτηση και την ψήφισή τους στη Βουλή και, εφόσον ψηφιστούν, κατά της εφαρμογής τους.
Και τέταρτον, θα αναλύσει την πορεία προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.