.Και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…

*Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός* *

Η παραπληροφόρηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα όχι μόνον καλά κρατεί αλλά «δίνει και τα ρέστα του» προκειμένου να πείσει, εαυτό και τον λαό, ότι τα πράγματα αλλάζουν στην χειρότερη περίπτωση ή ότι έχουν αλλάξει στην καλύτερη στην πατρίδα μας! *Βαυκαλίζονται όμως οι εκπρόσωποι του αχρείου πολιτικού συστήματος που είναι οι καταστροφείς ενός ολόκληρου λαού αλλά συνάμα εμφανίζονται και ως ΟΙ σωτήρες του…. 

Έτσι όλο αυτό το διάστημα έχουν φλομώσει τον κόσμο στην «μπαρουφολογία», στις επιτυχίες για σύλληψη της φοροδιαφυγής, στον κακό δημόσιο και ευρύτερο δη... περισσότερα »

.Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκφράζει, παράλληλα, έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του Κινήματος Θάνος Μωραϊτης, με δήλωσή του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς για οφειλές στις Τράπεζες. 

Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, ανάλογες δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και του Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Μωραϊτης, στη δήλωσή του, αναφέρει: 

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης.

Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014».

Αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας. Παράλληλα τίθενται ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες του κ. Γεωργιάδη να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των νοσηλευόμενων και όσων προσφύγουν στα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας τους.

Ειδικότερα ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς.

Γι αυτό και πρέπει οι σχεδιασμοί του Υπουργείου να λαμβάνουν υπόψη την ελάφρυνση και όχι την προσθήκη επιπλέον βάρους στα ήδη βεβαρημένα Δημόσια Νοσοκομεία.

Και αυτό θα γίνει αν ο σχεδιασμός δεν λάβει υπόψη την ύπαρξη Χρόνιων Περιστατικών που τα υπό συγχώνευση Νοσοκομεία εξυπηρετούν, και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα που προκύπτει.

Τα Αστικά Κέντρα Υγείας τα οποία εξαγγέλλει ο Υπουργός, πρέπει να έχουν τουλάχιστον άμεση σύνδεση με τους γιατρούς που καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή, οι οποίοι πρέπει να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω εξετάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους, όπου υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για ραγδαία αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών Υγείας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού στα θέματα του προσωπικού των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

Επισημαίνουμε ότι έως τώρα γίνεται αναφορά σε διαθεσιμότητες 1618 ατόμων, δεν έχει υπολογισθεί όμως το πόσοι θα χρειασθούν για τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν στις υποδομές των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας. Οι υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενοι να αξιοποιηθούν για τις ελλείψεις όλων των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Τέλος θα πρέπει να καλυφθούν από το όλο πρόγραμμα κινητικότητας, οι θέσεις Διοικητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, ούτως ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε διοικητικές θέσεις να αποδεσμευθεί και να διατεθεί για την νοσηλεία των ασθενών, τομέα όπου παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις»

.«Άκου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπε...»

Ο γνωστός Στάθης των γελοιογραφιών ξαναχτύπησε με κείμενό του και αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν η Χρυσή Αυγή. Στο κείμενό του, αναφέρεται στους «αμόρφωτους», όπως τους χαρακτηρίζει, ανθρώπους που μπερδεύουν και λέξεις αλλά κάνουν και ορθογραφικά λάθη ενώ το παίζουν Έλληνες και πατριώτες, όπως επισημαίνει. 

Ακολουθεί το κείμενό του: Στη χθεσινή στήλη δημοσιεύθηκε σκίτσο με τη Σφίγγα. Ευρέθη αναγνώστης ο οποίος με έψεξε διότι, κατά τη γνώμη του, απέφυγα να ζωγραφίσω μαιάνδρους στο βάθρο του αγάλματος κι αντ’ αυτών σχεδίασα κάτι ζιγκ ζαγκ. Άκου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπ...περισσότερα »

.Αίγινα: Ανοίγει ο δρόμος για τον υποθαλάσσιο αγωγό

Ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο ζωής και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Αίγινας, καθώς το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το έντονο πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά τα καλοκαίρια, του νησιού εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο και τόνισε ότι «η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού».

.Νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εκδόθηκε σήμερα, με στόχο νέα μικρή μείωση στις τιμές τους, αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών.
Από την ανακοστολόγηση των πρωτοτύπων προκύπτει μικρή μείωση των τιμών στα περισσότερα από τα μισά ανακοστολογημένα φάρμακα.

Επίσης, η  τιμολόγηση των νέων καινοτόμων φαρμάκων μπορεί να επιφέρει, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εξοικονόμηση στο θεραπευτικό κόστος, εφόσον σε αυτά περιλαμβάνονται ορισμένα σκευάσματα που αποδεδειγμένα μειώνουν το θεραπευτικό κόστος και άλλα τα οποία υποχρεωτικά εισάγονταν έως σήμερα μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) σε υψηλότερες τιμές.

."Μείωση 10,5% στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής"

Μείωση 10,5% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων μικρής λιανικής, το 2012, όπως προέκυψε από έρευνα της Icap Group.

Η διευθύντρια Οικονομικών και Κλαδικών Μελετών της ICAP Group, Σταματίνα Παντελαίου, σημειώνει, σχετικά με τις εξελίξεις και τη διάρθρωση της συγκεκριμένης αγοράς: «Σήμερα, εκτιμάται ότι λειτουργούν στη χώρα μας περίπου 33 χιλ. καταστήματα μικρής λιανικής. 

Επί του συνόλου των καταστημάτων, το 51% είναι παντοπωλεία, το 27% περίπτερα και το 22% καταστήματα ψιλικών. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταστημάτων βρίσκεται στον νομό Αττικής (22,5%), ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 8,3% και με μεγάλη διαφορά έπονται η Αχαΐα, το Ηράκλειο και η Εύβοια.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου μειώθηκε κατά 10,5%, το 2012/11, ενώ, για το 2013, προβλέπεται περαιτέρω μείωση της τάξης του 9,5%.

.Γ. Χάμπερμας: Ο δρόμος προς μία υπερεθνική δημοκρατία είναι κάθε άλλο παρά εύκολος

Σ' ένα κατάμεστο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το ακροατήριο να κρέμεται από τα χείλη του, ο μεγάλος «σταρ» του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, Γιούργκεν Χάμπερμας, μετέτρεψε την ομιλία του, το μεσημέρι, σε μια έκκληση υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να «αποκατασταθεί η ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική και τις αγορές». 

Στη σχεδόν μία ώρα που στεκόταν όρθιος στο βήμα αναπτύσσοντας τη σκέψη του, ο 84χρονος Γερμανός φιλόσοφος και διανοητής ανέλυσε με το γνωστό διεισδυτ...περισσότερα »

.Στα 2,707 εκατ. ανέρχονται οι συνταξιούχοι στη χώρα

Σε 2,707 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνταξιούχοι στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία για τον αριθμό και το ύψος των συντάξεων έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της τρίτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία:

- Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727.

- Ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943.

- Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.466.298,98 ευρώ.

- Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19, προ φόρων και κρατήσεων.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, «Η λειτουργία του "ΗΛΙΟΥ" βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα "ΑΡΙΑΔΝΗ" καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις».

.Ημέρα μνήμης στη Χιροσίμα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Χιροσίμα στην 68η επέτειο της πρώτης στην Ιστορία ρίψης ατομικής βόμβας, η οποία αφάνισε την πόλη αυτή της δυτικής Ιαπωνίας.

Επιζώντες, συγγενείς θυμάτων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αντιπροσωπείες ξένων χωρών τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 08.15, την ώρα που στις 6 Αυγούστου 1945 το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay έριξε τη βόμβα που μετέτρεψε τη Χιροσίμα σε πυρηνική κόλαση.

Εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου ή πέθαναν στη συνέχεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 1945 από τις συνέπειες της ακτινοβολίας.

.Μαύρισε ο «πνεύμονας» της Πάρνηθας

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση ανάμεσα στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Η οσμή από το καμμένο δάσος έχει σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή και όπως τόνισε ο κ. Ντούρος η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση του δάσους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία για να γίνει καταμέτρηση.

Αυτό, είπε, θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και ύστερα από την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Επισήμανε πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.

«Παρ? ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ, ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών και πρόσθεσε: «Η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά μας βάζουν σε υποψίες ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη καταστροφή στον δήμο μας».

Στα μέτωπα επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ και πέντε ιδιώτες με βυτιοφόρα. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κομοτηνή. 

Επίσης, συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα που κατέφθασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι, λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

.Ιω. Μιχελάκης: Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στο εξής δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαβεβαίωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας πως «κάθε οριζόντια περικοπή είναι άδικη».
Ο κ. Μιχελάκης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.

Τόνισε ότι πρέπει «να προχωρήσει η αξιολόγηση στους δήμους, δηλαδή να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές των δήμων και στο προσωπικό» και πρόσθεσε: «Έχουμε υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και άλλες που είναι υποστελεχωμένες στους ίδιους δήμους».

.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του Κινήματος που είναι μέλη της κυβέρνησης θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Εξάλλου σήμερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προσχέδια Νόμου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο και η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι προωθούνται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις, τόσο ως προς τη στελέχωση των σχολείων, όσο και ως προς το θέμα των βιβλίων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. 

Ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις εθελούσιες μετατάξεις από τη Β? βάθμια στην Α? βάθμια Εκπαίδευση και να προχωρήσει η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών.

.Αρβελέρ: Όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελάω

Στις μεγάλες πληγές της χώρας, στην κρίση και την νοοτροπία του Έλληνα, στον εμφύλιο που συνεχίζει να μαστίζει τον τόπο και στον μεγάλο της φόβο,* που δεν είναι άλλος από την Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκε η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. *

«Όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελάω»* *Η βυζαντινολόγος, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών έδωσε το δικό της στίγμα σε σχέση με αυτό που αποκαλούμε σήμερα κρίση, λέγοντας: *«Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω ... περισσότερα »

.Άλλο Σαβιόλα κι άλλο 902

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Πουλήθηκε ο 902! Η είδηση δημοσιεύτηκε πρώτα στα ΝΕΑ και κάνει το γύρο του διαδικτύου, χωρίς μέχρι στιγμής να διαψευστεί από το ΚΚΕ. Στο σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα δεν αναφέρεται μόνο ότι η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 902 μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία (σε ποιον δεν λέγεται) αλλά απαριθμούνται και όλα τα νομικά κόλπα τα οποία χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΚΚΕ για να «νομιμοποιήσει» τη μεταβίβαση και να «χειριστεί» τους εργαζόμενους. Διότι, όπως αναφέρεται, ο άγνωστος επιχειρηματίας θέλει την εταιρεία «καθαρή», δηλαδή χωρίς το βάρος των εργαζομένων.
Πρόκειται για απίστευτη είδηση και απίστευτο ρεπορτάζ. Διότι:
Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!
Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμα τα «κόλπα» με το καθεστώς και την τύχη των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ, αλλά σίγουρα είναι βαθιά αντεργατικά. Και παρόμοια μέτρα, όπου κι αν είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ τα είχε καταδικάσει και ο 902 τα είχε στιγματίσει, ως αγριότητες ενός συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Είναι δυνατόν σήμερα τα ίδια μέτρα και την ίδια αγριότητα να επιβάλει το ΚΚΕ εν ονόματι οποιουδήποτε οικονομικού τιμήματος;
Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά είναι σίγουρα βαθιά αντιδημοκρατικό, μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε αριστερό κόμμα, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και κατά των μνημονίων, μέσα σε μια νύχτα να μετατραπούν σε προπαγανδιστές της κυβέρνησης και των μνημονίων, επειδή το κόμμα-ιδιοκτήτης εισέπραξε από τον καπιταλιστή-αγοραστή κάποια χρήματα. 
Αν για παράδειγμα ο φίλος του Σαμαρά εφοπλιστής Μαρινάκης αποφάσιζε, εκτός από τον Σαβιόλα, να αγοράσει και τον 902 (για παράδειγμα, είπαμε, όχι ότι ξέρουμε τίποτε…) αυτό θα σήμαινε ότι τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ θα βρίσκονταν στην επιρροή Σαμαρά. Είναι αυτό δημοκρατικό; Και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι άλλο 902 κι άλλο Σαβιόλα;
Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη, αλλά αυτή η πώληση είναι το άκρον άωτον του κυνισμού. Και του πολιτικού αμοραλισμού. Ως εκ τούτου ας είμαστε καθαροί: Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το ΚΚΕ της ταξικής καθαρότητας, της πολιτικής εντιμότητας, της επαναστατικής σταθερότητας να έχει εμπλακεί σε τέτοια συναλλαγή. 
Να πουλάει όχι τα ασημικά αλλά την ψυχή του -γιατί ψυχή του είναι οι εργαζόμενοι και η φωνή τους.
 Και να λησμονεί τη Δευτέρα αυτό που δήλωσε την Κυριακή στα Παραπολιτικά (στην εφημερίδα που ΔΕΝ είναι του κυρίου Μαρινάκη) ο Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα καιροσκοπικό, τυχοδιωκτικό, άλλα να λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.
Ας διαψεύσει λοιπόν το κόμμα την αθλιότητα που το θέλει συμμέτοχο σε μια πράξη ακραίας και ανήθικης συναλλαγής. Για να καταλάβουν όλοι επιτέλους αυτό που το ίδιο διακηρύσσει τόσα χρόνια, ότι το ΚΚE έχει καθαρά χέρια. Συνεπώς ότι άλλο Σαβιόλα κι άλλο 902…

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.