.Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup: Πρώτα συμφωνία μετά η εκταμίευση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές. 

Στη σύντομη δήλωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται να αναγνωρίζουν ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος από την πλευρά της Ελλάδας στον τομέα των διαπραγματεύσεων, επισημαίνουν ωστόσο ότι απαιτείται δουλειά προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε συμφωνία. 
Παράλληλα στη λιτή ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο πλευρές... περισσότερα »

.Το κανάλι της Βουλής έδειχνε για δύο ώρες την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Παρούσα η Ζωή – Οργή στα κόμματα

Για προκλητικό εθνολαϊκισμό κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Αφορμή η απόφαση του καναλιού της Βουλής να δείξει επί δίωρο και απευθείας την παρέλαση στη κόκκινη πλατεία στη Μόσχα για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την νίκη στον Β παγκόσμιο πόλεμο. 

Το κανάλι μετέδωσε την παρέλαση επειδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του προέδρου Πούτιν. 

Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος ζητεί όλα τα κόστη από τις μετακινήσεις της κας Κωνσταντοπουλου και επισημάνει ότι πρέπει να καταλάβει πως είναι πρόεδρος όλης της Βουλής. Μάλιστα το site σύγχρονη... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα θέλει δημοψήφισμα ας το κάνει... Δεν αναμένεται συμφωνία στο Eurogroup

Ως μια... καλή ιδέα βλέπει το δημοψήφισμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Σε δήλωσή του προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες επεσήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς για να εκταμιευτούν χρήματα προς την Αθήνα. Δήλωσε επίσης ότι «αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό». 

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δεν αναμένει να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. Όπως είπε: «Δυστυχώς στο θέμα της Ελλάδας δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο συμπέρασμα. Συμφωνήσαμε στις η Ελλάδα ... περισσότερα »

.«Γραφική τηλεπερσόνα ο Γ. Ρωμανιάς»... Σκληρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σκληρή προσωπική επίθεση στον ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, για τις δηλώσεις του για το ασφαλιστικό, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Επειδή η γραφική τηλεπερσόνα κ. Ρωμανιάς (επαγγελματίας συνδικαλιστής της ΝΔ, πολιτευτής των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές) δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους με τις καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του ξεκαθαρίζουμε ότι: 

Ουδέποτε στις περιόδους που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ετέθη από ... περισσότερα »

.Δόθηκε η εντολή να πληρωθεί αύριο το ΔΝΤ

Πρόκειται για την δόση των 750 εκατ. ευρώ


Δόθηκε εντολή να πληρωθεί αύριο η δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

To υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή προκειμένου να πληρωθεί αύριο η δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

.Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος... «Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο Plan B»

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα διπλού νομίσματος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για «σενάριο Geuro» με παράλληλο νόμισμα.

 Όπως ανέφερε, το δημοσίευμα βασίζεται σε μια επίσκεψη που δέχτηκε ο πρωθυπουργός -συνοδεία του κ. Βαρουφάκη- του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ. 

Ο πρωθυπουργός δέχεται συχνά επισκέψεις και κάνει συζητήσεις με οικονομολόγους αλλά δεν σημαίνει ότι συμμερίζεταιί όλα τις απόψεις που ακούει, διευκρίνισε. Στην ενημέρωσ... περισσότερα »

.Το σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας θεωρείται πιθανό από το 53,9%

Στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (76,9%) «ψηφίζει» ευρώ, ενώ μόνο 1 στους 5 (19,2%) επιλέγει ρήξη με την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή. 

Σύμφωνα με έρευνα της Marc για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτώντο σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας θεωρείται πιθανό από το 53,9%, έναντι 42,8% που απαντά «όχι». Μεταξύ εκείνων που απαντούν «ναι» βρίσκεται και ποσοστό 41,4% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό όσων φοβούνται τη χρεοκοπία έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάρτιο (50,4%).

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ναυαγίου με τους εταίρους, το 51,1% ζητά να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της, το 22,8% δημοψήφισμμα, το 16,6% εκλογές, ενώ 9,5% δεν απαντά στο ερώτημα.

Σημειώνεται επίσης ότι το 58,3% δεν επιθυμεί την αντικατάσταση των ΑΝΕΛ από το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.