.Ισπανία: Δεκαπέντε μέτρα-'σοκ' για την καταπολέμηση της ανεργίας


Στην εξαγγελία «δεκαπέντε μέτρων σοκ» για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, που θα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας ή την εφ? άπαξ καταβολή του συνόλου του για την δημιουργία μίας νέας επιχείρησης, προέβη σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, καθώς το φαινόμενο πλήττει πάνω από έναν στους δύο νέους ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών στη χώρα.

Από το πρόγραμμα, ύψους 3,485 δισεκ. ευρώ για την επόμενη τετραετία,  που θα χρηματοδοτηθεί κατά 32% από την ΕΕ, θα «επωφεληθούν πάνω από ένα εκατ. νέοι» σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε ο Ραχόι παρουσία δημοσιογράφων.

Πρώτιστη μέριμνα είναι «να παρασχεθεί επαγγελματική κατάρτιση σε νέους που δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε ευκαιρίες, διότι στερούνται επαρκούς εκπαίδευσης. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν 450.000 νέοι», υπογράμμισε.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης παροχή βοήθειας για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Επίσης προβλέπεται και μείωση των κρατήσεων το ανώτερο έως 800 ευρώ για ένα έτος και επί τρία χρόνια για όποιον προσλαμβάνει στην επιχείρησή του κάποιον νέο, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών.

.Ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα


Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΣ της Gazprom Αλεξέι Μίλερ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
   
Ο κ. Α. Μίλερ επανέλαβε το ενδιαφέρον του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η εταιρεία του συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
   
Στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.

.Κ. Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους


Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ξεκινήσουν και πάλι, ίσως και μέσα στον Απρίλιο, τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

 «Κάναμε μια συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους. Τώρα διαπραγματευόμαστε με τις Τράπεζες. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

.Πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ για ανάσχεση της ανεργίας παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος


«Το κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η αντιμετώπιση πρωτίστως της απόλυτης ανεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας στη δημοσιότητα το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος για «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας», το οποίο, όπως είπε, απεστάλη και στην τρόικα, όπως είχαν συμφωνήσει κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.

Αφού επισήμανε ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφορά συνολικά σε 700.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, αφορά στη στήριξη 500.000 θέσεων «που απειλούνται» καθώς επίσης και σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αυτεπιστασία και την κοινωνική εργασία, 20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας και 80.000 «για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους που πρέπει να μπουν με εφόδια στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, «που τον έχουμε μετρήσει ευρώ- ευρώ», είναι 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους τους ΕΣΠΑ, που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο, 400 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 150 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

«Αυτό είναι ένα σχήμα που συγκεντρώνει τα αναγκαία ποσά και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη της απασχόλησης και να δώσουμε σιγουριά στις οικογένειες, που έχουν ως πρώτη αγωνία την υπόθεση της ανεργίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.