.Μπέρδεμα...

Σχόλια Σταύρος Θεοδωράκης 

Στην παραλιακή ένα «μαγαζί» είναι στολισμένο με πορτραίτα ηρώων. Όταν λέω «μαγαζί» εννοώ κάτι ανάμεσα σε μπουζούκια και «μουσικό θέατρο», με σκαμπό αντί για καρέκλες. Τίμιο μαγαζί, φτηνό. Τη μια μπορεί να παίζει ο Ψαραντώνης και την άλλη η Πίτσα Παπαδοπούλου. Μπαίνεις λοιπόν και μπροστά σου ξετυλίγεται η ιστορία της Ελλάδας. Αλέκος Παναγούλης, Νίκος Καζαντζάκης. 
Ανάμεσά τους και άλλος ένας «ήρωας» που προς στιγμή δεν σου θυμίζει τίποτα. Πλησιάζεις και διαβάζεις: Σωκράτης Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που δημιούργησε το troktiko. Στον απέναντι τοίχο σε ... περισσότερα »

.Η πρόταση 4.0

Σχόλια Γιάνης Βαρουφάκης 

 Τρία χρόνια πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση της πρότασής μας για το πώς είναι δυνατόν να επιλυθεί η Κρίση του Ευρώ εδώ στο protagon – υπό τον σύντομο τίτλο «Πρόταση» στα ελληνικά και «Modest Proposal for Resolving the Euro Crisis» στα αγγλικά («Μια Μετριοπαθής Πρόταση για την Επίλυση της Κρίσης του Ευρώ»). 
Από τότε έχει προσαρμοστεί αρκετές φορές (βλ. π.χ. 2.0 εδώ, 3.0εδώ) καθώς η Κρίση εξελισσόταν και, σε αυτήν την έκδοση, έχει αποκτήσει άλλον έναν συν-συγγραφέα, τον συνάδελφο και φίλο James K. Galbraith. Καθώς κι έναν πρόλογο από τον τ. Πρωθυπουργό τ... περισσότερα »

.«Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση από όλα τα κόμματα εκτός Χρυσής Αυγής»

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων πλην Χ.Α., προτείνει ο βουλευτής Αττικής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλης Οικονόμου, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». 
Καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, αν θέλει να πετύχει τη διεύρυνσή της, και διαμηνύει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είναι σημαία ευκαιρίας για κανέναν. 

-Γιατί η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση μέχρι τη λήξη της θητείας της;* Η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική με την οποία εμείς δ... περισσότερα »

.Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από αύριο τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την απόφαση των γιατρών του Οργανισμού για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο από την πλευρά των γιατρών να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι γιατροί αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού από τον Οργανισμό, και διαμηνύουν ότι αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις , θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, 

θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».

Ο ιατρικός κόσμος, σημειώνει ο ΠΙΣ «αντιδρά στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου».

.Έγινε της ανατροπής στην Τούμπα

Με τον... αγαπημένο του τρόπο φέτος, δηλαδή με ανατροπή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Αρη στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τους φιλοξενούμενος να προηγούνται με τον Ουντότζι στο 59΄, αλλά τον «Δικέφαλο» να επιστρέφει σε ακόμη ένα ματς, χάρη στα γκολ των Λούκας (72΄), Αθανασιάδη (80΄) και Βούκιτς (90΄).

.Διαδηλώσεις στην Ουκρανία υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να  διακόψει τις συνομίλιες για μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και να στραφεί και πάλι προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004. 
Μάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργικού συμβουλίου. Λίγα μέτρα πιο κάτω περί τα 10.000 άτομα, σύμφωνα με το BBC, πραγματοποίησαν φιλο-κυβερνητική πορεία.

.Το περίγραμμα της επόμενης μέρας για τα πανεπιστήμια έδωσε ο υπουργός Παιδείας

Το περίγραμμα της επόμενης μέρας για τα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Ο κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού ενώ έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.
Το Υπουργείο Παιδείας θα προωθήσει παράλληλα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους. 

Κι αυτό επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.