.Νύχτα αγωνίας: Ξαφνική μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα στο Βερολίνο

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο, η οποία αίφνης έγινε... πενταμερής. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι στο δείπνο που θα παρατεθεί στο περιθώριο της συνάντησης Μέρκελ, Γιούνκερ και Ολάντ προστίθενται άλλοι δύο πολύ δυνατοί παίκτες. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

 Η παρουσία του επικεφαλής της ΕΚΤ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ σημαίνει πως στο... μενού του δείπνου μπαίνει για τα καλά η Ελλάδα και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. «Συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο γίνονται στο Βερολίνο ώστε να καταλήξουν στη συ... περισσότερα »

.«Αντάρτικο» από την Κομμουνιστική Τάση: Καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την συμφωνία

*Αντάρτικο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επικείμενη συμφωνία και αιχμές του Ν. Παππά ότι μπορεί να υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.* 

Η κομμουνιστική τάση του κόμματος καλεί βουλευτές να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την ομοσπονδία και ζητά από την Αριστερή Πλατφόρμα και όσους διαφωνούν με το συμβιβασμό να λάβουν σαφή θέση υπέρ της καταψήφισης. 

*Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ:* «Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια! Η Κομμουνιστική Τάση απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες και ...περισσότερα »

.Τελεσίγραφο για συμφωνία από τους δανειστές;...

Αν επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες οι πληροφορίες ότι η Κομισιόν απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου κείμενο συμφωνίας ή MOU ή όπως αλλιώς το ξέρουμε εμείς «Μνημόνιο», τότε αναμένονται ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο προβλέπει μέτρα φορολογικού κυρίως χαρακτήρα ύψους 3,5 δις ευρώ για φέτος και μεταθέτει τα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών για το φθινόπωρο.

 Είναι μια μέση λύση στη λογική της συμφωνίας των δύο φάσεων ώστε να απεμπλακεί η κατάσταση και να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να μετατεθεί για αργότερα η πιο «καυτή...περισσότερα »

.Πολ Μέισον: Ο Τσίπρας ψάχνει συμφωνία που μπορεί να «πουλήσει» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη δική του ανάλυση στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Le Monde κάνει ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον, ο οποίος υποστηρίζει ότι σε περίπου επτά ημέρες θα γνωρίζουμε αν η Γερμανία πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι ένα κομμάτι γης που αξίζει να σωθεί. 

Γράφει ο Πολ Μέισον: «Οταν οι πρωθυπουργοί γράφουν άρθρα συνηθίζουν (όπως έκανε παλιά ο Τόνι Μπλερ) να τα... γεμίζουν με λέξεις σχεδιασμένες να θολώσουν το νόημα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας παλεύει για το πολιτικό του μέλλον. 

Την περασμένη εβδομάδα οι Ελληνες πίστευαν ότι τους προτάθηκε μια συμφωνία στην οποία με λίγες ακόμη υποχωρήσεις υπέρ της λ... περισσότερα »

.Παραιτήθηκε η Παναρίτη μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Παρελθόν αποτελεί από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η επιλογή της από το Γιάννη Βαρουφάκη.

 Η κ. Παναρίτη με δήλωσή της επισήμανε ότι δεν δέχεται να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, αλλά δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και να βοηθά την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης. Ακολουθεί η δήλωσή της:

 «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη... περισσότερα »

.Bloomberg: Σχέδιο συμφωνίας θα παρουσιάσουν οι πιστωτές... Θα περιλαμβάνει λήψη μέτρων της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ

Για κείμενο συμφωνίας, με στόχο να δοθεί τέλος στις διαφωνίες με τους εταίρους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο το κείμενο αναμένεται να παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές, ενώ γίνεται αναφορά στο «τελεσίγραφο» που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το Euro Working Group στην Ελλάδα ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί η οποιαδήποτε εκταμίευση από τα κοινοβούλια της ζώνης του ευρώ, εκτός εάν επιτευχθεί τεχνική συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου. Το Bloomberg μάλιστα επικαλείται ...περισσότερα »

.Εβδομάδα-φωτιά για συμφωνία με τους δανειστές... Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Κρίσιμη εβδομάδα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την κατάληξη σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, ξεκινά σήμερα, με τις διαβουλεύσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο να έχουν επιταχυνθεί. 

Το στίγμα ως προς την πολιτική βούληση όλων των πλευρών για την επίτευξη συμφωνίας δόθηκε εκ νέου στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη –τη δεύτερη εντός τριών ημερών– του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με πηγές της κυβέρνησης να επισημαίνουν ότι αυτή διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με... περισσότερα »

.Οι εμμονές των θεσμών δεν μας έχουν επιτρέψει να συμφωνήσουμε μέχρι σήμερα

Εάν δεν έχουμε ακόμη συμφωνία με τους θεσμούς, δεν είναι εξαιτίας της δικιάς μας αδιαλλαξίας, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

Στο άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι», που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα, ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ακόμη, ότι η απόφαση πλέον βρίσκεται στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης και πως από αυτήν δεν θα επηρεαστεί μόνο η Ελλάδα. 

«Πρέπει λοιπόν να πούμε τα πράγματα ως έχουν: αν δεν έχουμε ακόμη φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους μας, δεν είναι εξαιτίας της δικιάς μας αδιαλλαξίας,... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.