.Ας αναλογιστούν, επιτέλους, και οι δανειστές τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό

Εχει καταστεί προφανές πια ότι αυτήν τη φορά η τράπουλα του διαπραγματευτικού πόκερ ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα είναι σημαδεμένη. Είναι τόσες και τέτοιες οι υπαναχωρήσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας από προσυμφωνηθείσες ρυθμίσεις και τόσο εξωφρενικά τα επιχειρήματα που προβάλλουν, ώστε είναι γενική η αίσθηση των υπουργών που επικοινωνούν μαζί τους ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελούν συγκεκριμένες εντολές.
Η εξήγηση που μοιραία δίνεται είναι ότι παράγοντες που είναι σε θέση να επηρεάζουν συμπεριφορές και να καθορίζουν εξελίξεις δεν επιθυμούν την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον κοινοτικό έλεγχο και γι' αυτό επιδιώκουν να επιβάλουν νέο δανεισμό και άρα και νέο μνημόνιο μέχρι το 2016. 

Γι' αυτό και αγνοούν ή ανατρέπουν τις ίδιες τις εκτιμήσεις τους, «ανακαλύπτουν» ξαφνικά δημοσιονομικά κενά και δρομολογούν εξελίξεις διαμετρικά αντίθετες από εκείνες που προβλέπονταν από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές μας.

Ωστόσο το μοναδικό συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει από τέτοιους σχεδιασμούς είναι ότι δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. 

Μπορεί επανειλημμένα να έχουν δηλώσει Ευρωπαίοι ηγέτες και θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων και άλλους φόρους, αλλά μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι αυτό το μοναδικό εμπόδιο για τα όποια σχέδιά τους.

Δεν είναι μόνο ότι έχει εξαντληθεί η αντοχή και η ανοχή των Ελλήνων. Είναι ότι δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχόταν να εισηγηθεί στο Κοινοβούλιο νέα οριζόντια μέτρα. Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που θα βρισκόταν τέτοια κυβέρνηση, είναι απολύτως βέβαιο ότι το Κοινοβούλιο θα την καταψήφιζε.


Πλανώνται κατά συνέπεια αν θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι τι είδους συμφωνία θα επιτύχουν. Και αυτό γιατί συμφωνία ήδη υπάρχει και από πλευράς μας έχει τηρηθεί. Μένει να τηρηθεί και από τη δική τους πλευρά. 

Αν αυτό δεν γίνει, τότε δεν θα επιτύχουν μια περισσότερο ή λιγότερο επιθυμητή γι' αυτούς συνέχιση της δανειακής συμφωνίας αλλά θα προκαλέσουν κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις και εκλογικές αναμετρήσεις. Με ανεξέλεγκτες και οπωσδήποτε καταστροφικές συνέπειες για έναν λαό που έχει βιώσει έξι χρόνια ύφεσης.

.Μπουτάρης: Είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους

Την έναρξη της προετοιμασίας για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐουξεκίνησε σήμερα με ανοιχτή συνέλευση η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε πως ο χαρακτήρας της παράταξης παραμένει κεντροαριστερός, λέγοντας μάλιστα πως είναι «πιο ΠΑΣΟΚος και από τους ΠΑΣΟΚους». 

Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως ο χαρακτήρας της παράταξης παραμένει κεντροαριστερός, λέγοντας πως «εγώ λέω ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους», αλλά παράλληλα διευκρίνισε πως προκειμένου να κάνει τις δουλειές του δήμου δεν διστ... περισσότερα »

.Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι απέτυχε στην Ελλάδα

To ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες ανέφερε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια. «Αισθάνονται άβολα γι΄ αυτό» είπε και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντ... περισσότερα »

.Αλλάζει από τη Δευτέρα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

 Αλλάζει από αύριο ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
 
 Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια με την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ. 
 
Από αύριο, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς. 

Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς. 
 
Στην απόφαση έντονα αντιδρά  ο ΙΣΑ και αναφέρει:«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα.

Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο, είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. 

Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης», προσθέτει ο  ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

.Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά του νέου προϋπολογισμού λιτότητας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Πορτογαλία κατά των νέων σοβαρών περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις στον δημόσιο τομέα της χώρας βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2014 και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας να απορρίψει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2014, το οποίο περιλαμβάνει τις περικοπές που χρειάζεται να γίνουν για να ανταποκριθεί η χώρα στους όρους του διεθνούς προγράμματος δανεισμού της.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ελπίζει ότι ο προϋπολογισμός αυτός, το προσχέδιο του οποίου κατατέθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδό της από το σχέδιο διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ και θα επιτρέψει την επιστροφή της στις αγορές.

Ωστόσο οι στόχοι αυτοί μπορεί να διακυβευθούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο έχει την εξουσία να εμποδίσει σημαντικές περικοπές των δαπανών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις στον δημόσιο τομέα.

.Θρίαμβος Πανθρακικού στη Λεωφόρο

Αήττητο ήταν και πάει… Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, στη Λεωφόρο με σκορ 2-1. 

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, με τον Φιγκερόα (67’) να ισοφαρίζει προσωρινά το γκολ του Ζεκίνια (18’), όμως να έρχεται ο Ρομέου (75’) και να χαρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Μάντζιου, η οποία είχε και δοκάρι με τον Κάσες. Ευθύνη και στα δύο γκολ, φέρει ο Καπίνο. 

Κινητικός, με κατοχή και κυκλοφορία ο Παναθηναϊκός, δεν είχε την τελική πάσα, ενώ όσες φορές την βρήκε… συνάντησε απέναντί του τον Σέρεμετ, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ καλός. Προσπέρασε τους «πράσινους» η ομάδα του Μάντζιου.

.«Όχι» από Βενιζέλο σε πρόσθετα μέτρα

«Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για το Λουξεμβούργο, όπου θα πάρει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Είναι προσβλητικό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, υπονομευτικό των προσπαθειών μας και βλαπτικό για την Ευρωζώνη συνολικά το σκηνικό που πάει να στηθεί με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: 

«Η Ελλάδα έχει ήδη διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση μετά από μια δημοσιονομική προσαρμογή μοναδική σε μέγεθος και ταχύτητα, με πολύ βαρύ τίμημα πολιτικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό. 
Όλα τώρα κρίνονται στην ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. 

Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το προφανές, κάνει κακό στην ευρωπαϊκή υπόθεση ενόψει και ευρωπαϊκών εκλογών. Η θέση μας είναι απλή, καθαρή, δίκαιη. Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. 

Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία. Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος η εθνική διαπραγματευτική γραμμή»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.