.Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο την αντίδραση του Βερολίνου στην επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η συνομιλία διήρκεσε 50 λεπτά και οι δύο πλευρές την χαρακτήρισαν εποικοδομητική και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. 

.Άγρια σύγκρουση Γιούνκερ - Σόιμπλε για την Ελλάδα

Σε μια πρωτοφανή σύγκρουση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε οδηγεί η απόφαση του δεύτερου να απορρίψει άμεσα το ελληνικό αίτημα για παράταση.

 Όλα έδειχναν ότι το κείμενο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων, όμως η Γερμανία μπλοκάρει ακόμη μια φορά την ελληνική πλευρά. 

«Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρημα... περισσότερα »

.Οι Γερμανοί απορρίπτουν το ελληνικό αίτημα για παράταση

Η νέα ελληνική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup, λέει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, οδηγώντας στα άκρα τη διαπραγμάτευση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι το νέο ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί λύση. 

«Η πρόταση βασίζεται σε μια χρηματοδότηση - γέφυρα και δεν εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος», σημειώνει. Τονίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κρίνει θετικό το αίτημα, αλλά και ο Ζαν Κ. Γιούνκερ κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο. Συγκεκριμένα ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το...περισσότερα »

.Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ

Την επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον Γερούν Ντάισλεμπλουμ δίνει στη δημοσιότητα το Reuters. Ζητεί παράταση του Master Financial Assistance Facility Agreement για περίοδο 6 μηνών. Σε αυτήν επισημαίνει ότι οι αρχές της χώρας θα τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές. 

Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές, και δηλώνουν την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας προκειμένου να αποτραπούν τεχνικές επιπλοκές στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης την οποία αναγ... περισσότερα »

.Η Ελλάδα έστειλε το αίτημα παράτασης... Ποια είναι τα βασικά σημεία που έφτασαν στα χέρια του Ντάισελμπλουμ

Εστάλη το πρωί της Πέμπτης το αίτημα της Ελλάδας για παράταση. Το αίτημα εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Την επιστολή θα εξετάσουν τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup. 

Αν εγκριθεί τότε θα γίνει αύριο, Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Το αίτημα για εξάμηνη παράταση εστάλη στο Eurogroup, υπογραμμίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

 Η Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters ζήτησε την επέκταση του «master financial assistance facility agreement» από την ευρωζώνη κατά έξι μήνες, υπογράμμισε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εστάλη σ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.