.Προεκλογικός πυρετός...Στην τελική ευθεία τα κόμματα

Στην τελική ευθεία τα κόμματα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με πρώτα να κλείνουν τα Επικρατείας. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα έδωσε ο πρωθυπουργός απόψε από τη Χαλκίδα. 

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως είμαστε στην εποχή που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις αλλά θα πάμε -όπως είπε- ομαλά, τόνισε πως ο ίδιος εγγυάται 4 πράγματα: όχι μείωση συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015, και απόδοση του αργότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση και επαναφορά συντάξεων σε υπερήλικες, ομογενείς, Πόντιους και Βορειοηπειρώτες. Το Σάββατο η ΝΔ θα παρουσιάσει το πρόγρ... περισσότερα »

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον κίνδυνος, αλλά πρόκληση με στόχο την αλλαγή»

«Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος άρθρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που «φιλοξενεί» στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα. «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στροφή: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί, πλέον, απλή ελπίδα για τον ελληνικό λαό. 

Ενσαρκώνει την προσδοκία μιας αλλαγής πορείας πλεύσης για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία δεν πρόκειται να βγει από την κρίση, χωρίς μια βαθιά αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την αλλαγή. Διότι, αφού η Ελλάδα κατέληξε σε αδιέξοδο, η σημερινή Ευρώπη πρόκειται να έχει το ίδιο τέλος» γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή». 

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, σημειώνει: «Ο Σαμαράς δεν έχει τίποτα να προσφέρει, εκτός από την υποδούλωση στις διδαχές μιας επιζήμιας και αποτυχημένης λιτότητας, οι οποίες επέβαλαν στην Ελλάδα νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, που προστίθενται σε έξι χρόνια θυσιών».

.Για τις πιο κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα, έκαναν λόγο οι Ευ. Βενιζέλος - Γ. Φλωρίδης

Τον Γιώργο Φλωρίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα τους, «στη μάχη αυτών των τόσο κρίσιμων εκλογών για τη χώρα», σε κοινές δηλώσεις που είχαν αμέσως πριν τη συνάντηση που ακολούθησε, στη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο γνωριζόμαστε σχεδόν 40 χρόνια, έχει καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, πιστεύει στην ανάγκη ενός σύγχρονου λειτουργικού κράτους, ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, σε μία Ελ... περισσότερα »

.Επισημοποιείται η «μεταγραφή» της Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι -όπως όλα δείχνουν- στις προσεχείς εκλογές η Άντζελα Γκερέκου, η οποία μέχρι πρότινος πολιτευόταν με το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. 

Η υφυπουργός Πολιτισμού έχει φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με το Μέγαρο Μαξίμου, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλεγόταν ανελλιπώς από το 2004, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια της Κέρκυρας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας με τη Νέα Δημοκρατία είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ήρθε να υπε... περισσότερα »

..Νεκροί από πυρά στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι είναι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ήταν δύο και κρατούσαν Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών. 

Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι δύο αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση. Στο Παρίσι εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών τις επόμενες ώρες θα αυξηθεί. Στο σημείο σπεύδουν ισχυ... περισσότερα »

.Bild: Ανησυχία για κατάρρευση τραπεζών στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γερμανία καταστρώνει σχέδια για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, στα οποία περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από μια συρροή των καταθετών για να αποσύρουν τα χρήματά τους από τράπεζες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας «Bild», η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση φτιάχνει σενάρια για την περίπτωση που στην Ελλάδα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους. Σε δημοσίευμα σ... περισσότερα »

.Καταγράφεται για πρώτη φορά το κόμμα Παπανδρέου σε νέες δημοσκοπήσεις

Τρεις δημοσκοπήσεις με εκπλήξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι 3 νέες δημοσκοπήσεις θα καταγράψουν για πρώτη φορά και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, πώς αυτό επιδρά στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη στο Ποντίκι θα δημοσιευθεί έρευνα της ALCO, με σημαντικά ευρήματα για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας, την μάχη για την τρίτη θέση, τη μονομαχία του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων που δημιουργούν εκπλήξεις.

Σήμερα το βράδυ θα δουν το φως τη δημοσιότητας δύο ακόμα δημοσκοπήσεις (της Pulse) για το Action24 και της GPO για το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στο μεταξύ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο Θωμάς Γεράκης της Marc ανέφερε ότι: «Αν πάμε σε πεντακομματική Βουλή με 34,5 - 35% παίρνει ένα κόμμα αυτοδυναμία».

Σημείωσε ότι: «Για να είναι βέβαιο ένα κόμμα για αυτοδυναμία, πρέπει να έχει ποσοστό περίπου 37-38%" και πρόσθεσε πως: "Οι διαρροές της Ν.Δ προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλάσιες από τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ.». 

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Υπάρχει ένα σαφές πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

.Οι περιφέρειες που θα κρίνουν τις εκλογές

Στο μικροσκόπιο των επιτελών του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα βρίσκονται τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, το λεκανοπέδιο Αττικής, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη, που αποτελούν «κλειδιά» για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "*Έθνος*", στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα προηγείται στους περισσότερους νομούς της περιφέρειας. Στην Κρήτη το «εκλογικό παιχνίδι» αφορά το σύνολο της Κεντροαριστεράς. Πιο αναλυτικά χωρισμένη στα... δύο εμφανίζεται αυτή την ώρα η ελληνική επικράτεια, με βάση την πρόθ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.