.Γ. Γκάουκ: Η Ρωσία έδωσε τέλος ντε φάκτο στη συνεργασία της με την Ευρώπη

Η Ρωσία έχει «τερματίσει de facto τη συνεργασία της» με την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα στο Γκντανσκ της Πολωνίας ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη «νέα ένοπλη σύγκρουση στα σύνορα της Ευρώπης», στην Ουκρανία. 

«Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας» με τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά υπό τον όρο ότι η Μόσχα θα αλλάξει την πολιτική της και θα επανέλθει στην επίδειξη «σεβασμού στα δικαιώματα των λαών», είπε ο Γκάουκ σε μια ομιλία του στην τελετή για την 75η επέτειο από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. ...περισσότερα »

.Εν μέσω έντασης τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»

Ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας "νέας αρχής", ως έκφραση του "αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας", εξέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είπε στην ομιλία του, την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης

 "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί. "Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα...περισσότερα »

.Προς άγραν πολιτικού χρόνου η κυβέρνηση στο Παρίσι

Με χαμήλωμα του πήχη στο εξωτερικό, επικοινωνιακά τεχνάσματα στο εσωτερικό, δεκάδες εκκρεμότητες και με το βλέμμα στη ΔΕΘ και το βαρύ πολιτικό κλίμα εις βάρος του αναχωρεί για το Παρίσι το μισό κυβερνητικό σχήμα για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

Την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο εδώ και ένα μήνα διαρρέει την πρόθεσή του για σκληρή διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές ενόψει της συνάντησης με το κλιμάκιο των δανειστών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, τα μηνύματα από την τρόικα μόνο θετικά δεν είναι. Και αυτό διότι στα αιτήματα για φοροελαφρύνσεις, ώστε τα αντίστοιχα «δώρ... περισσότερα »

.Το ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου, καθώς η αυξημένη ανησυχία για την κρίση στην Ουκρανία έφερε το ενιαίο νόμισμα σε αμυντική θέση εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την ερχόμενη Πέμπτη. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε στα 1,3119 δολάρια, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2013, ενώ στη συνέχεια διαμορφώθηκε στα 1,3125 δολάρια. 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσει «πλήρους κλίμακας πόλεμος», εάν ο ρωσικός στρατός συνεχίσει την προέλασή του για τη στήριξη των φιλορώσων ανταρτών, ενώ η Ευρώπη και οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις. 

Αναλυτές ανέφεραν ότι ο κίνδυνος από την ουκρανική σύγκρουση για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός αναμένεται να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην ΕΚΤ να προσφέρει περαιτέρω νομισματική στήριξη σε κάποιο χρονικό σημείο, αν όχι αυτή την εβδομάδα. 

Αν και το ευρώ θα μπορούσε να αποκομίσει κέρδη, εάν η ΕΚΤ δεν προχωρήσει σε αλλαγές την ερχόμενη Πέμπτη, η όποια ανακούφιση θα είναι πιθανότατα μικρής διάρκειας, δήλωσε ο υπεύθυνος για την αγορά συναλλάγματος της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Brown Brothers Harriman στο Τόκιο. 

Οι προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική στήριξη της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες θα διατηρηθούν πιθανότατα και θα βαρύνουν στο ευρώ, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας: «Η γερμανική οικονομία αρχίζει να δείχνει κάποιες ενδείξεις αδυναμίας και νομίζω ότι θα είναι μάλλον δύσκολο (για την ΕΚΤ) να άρει την τάση της για χαλάρωση της πολιτικής».

.Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά»

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή» που διοργάνωσε το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα της ομιλίας του προέδρου του κινήματος.

Πολλά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα με κυρίαρχο το «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά».

«Άκουσα το σύνθημα για να πέσει η δεξιά. Την Τετάρτη θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέλαβε όπως είπε στην ομιλία του, ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας «νέας αρχής», ως έκφραση του «αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας», την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις». 

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως «και αυτό θα πράξω», συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη φέτος συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς. 

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την εκδήλωση του ΙΑΠ, είπε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη, «εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων». 

«Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης».

.Ιστορικά στελέχη στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο

Ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Ζάππειο με την παρουσία ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης-αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης που ανοίγει τη σειρά επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. 

Στην εκδήλωση παρίσταται ο αρχηγός του κόμματος, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Παπανδρέου αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Αντρίκος Παπανδρέου και πλήθος κόσμου.

.Σε πρώτο πλάνο δικαστικές αποφάσεις και φοροελαφρύνσεις στο Παρίσι

Να γεφυρώσουν την απόσταση των εκτιμήσεων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2015 θα επιχειρήσουν αύριο στο Παρίσι οι επικεφαλής της τρόικας και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. 

Η κυβέρνηση τοποθετεί στα 911 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό του 2015 και στο 1,927 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό του 2016, όταν η τρόικα τοποθετεί στα 2 δισ. ευρώ το κενό του 2015 και στα 3,8 δισ. ευρώ το κενό του 2016. ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται ανήσυχοι με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους, τους δικαστές, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ ... περισσότερα 

.Στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική μας

Επιβλήθηκε 90-79 του Πουέρτο Ρίκο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ


Κόντρα σε Σενεγάλη και Φιλιππίνες ήταν χαλαρή η Εθνική ομάδα, αλλά κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ήταν… αγριεμένη!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με σκορ 90-79 των λατινοαμερικάνων και εξασφάλισε –και μαθητικά- την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Μαδρίτη.

Η τελική κατάταξη στο δεύτερο όμιλο δεν έχει κριθεί ακόμα και αυτό αναμένεται να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο στην αναμέτρηση της Τετάρτης (3/9) κόντρα στην Κροατία, με το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη να έχει ρεπό την Τρίτη (2/9).

Κορυφαίοι ήταν οι Ζήσης και Αντετοκούνμπο με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, με τον Καλάθη να σταματά στους 14 και τον Καϊμακόγλου να βοηθά πολύ με τους 9 πόντους και τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.