.Πάμε για τρεις κάλπες το 2014


Το σενάριο της «τριπλής κάλπης» τον Ιούνιο του 2014, εξετάζουν πολύ σοβαρά στους σχεδιασμούς τους οι κυβερνητικοί εταίροι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός για τη στάση «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» που έχει επιλέξει η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ικανοποίηση επικρατεί για τη σταθεροποίηση, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Real Newsκορυφαίος υπουργός που συζήτησε πρόσφατα το θέμα με τον πρωθυπουργό ο εκλογικός κύκλος θα ανοίξει εκτός απροόπτου το 2014 καθώς τυχόν κάλπες το 2013 θα οδηγούσαν σε πολιτική αποσταθεροποίηση τη χώρα. 

Οι τρεις αρχηγοί έχουν ενημερωθεί αρμοδίως ότι τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο δεν θα τεθεί πιεστικά από τους εταίρους το θέμα λήψης νέων έκτακτων μέτρων, παρά τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αστοχίες του προϋπολογισμού αρκεί βεβαίως να προχωρήσουν αποφασιστικά οι αποκρατικοποιήσεις.

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εταίροι αρχίζουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τριπλής κάλπης τον Ιούνιο του 2014, ο οποίος δείχνει να είναι και ο απώτερος εκλογικός χρόνος. Τον Ιούνιο του επόμενου έτους άλλωστε μαζί με τις ευρωεκλογές είναι προγραμματισμένες και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μάλιστα, δείχνει να απορρίπτει πιεστική εισήγηση της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειαρχών να αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου Ραγκούση που προβλέπει την ταυτόχρονη πλέον διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών με τις ευρωεκλογές, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα να στηθούν διπλές κάλπες. Το θέμα ωστόσο, αναμένεται να επανέλθει.

.«Τις πολιτικές τις κρίνει η κοινωνία, δεν τιμωρούνται δικαστικά»


Θέση για τα σκάνδαλα, την λίστα Λαγκάρντ και την Δικαιοσύνη παίρνει σε μακροσκελές άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση του κράτους δικαίου.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδαΈθνος της Κυριακής τονίζει ότι «η λίστα Λαγκάρντ , τα στικάκια που κυκλοφόρησαν χωρίς κανείς να ασχολείται με το ουσιαστικό πρόβλημα , η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας».

«Η συνεχής ενασχόληση με σκάνδαλο, όπως συμβαίνει τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ, σημαίνει ότι η πολιτική είναι κενή περιεχομένου. Η εμπεριστατωμένη έρευνα αλλά και η κοινή λογική υποχωρούν. Κυριαρχεί η προχειρότητα στις αποδεικτικές διαδικασίες και η πίεση να καταδειχθούν ως αληθινά όλα τα φοβερά και τρομερά, τα οποία κατά καιρούς οι πολλαπλοί κατήγοροι και θηρευτές σκανδάλων ισχυρίζονται. 

Πολίτες και πολιτικοί δεν μπορούν να καλούνται να συμμετάσχουν χωρίς στοιχεία σε διαδικασίες κατάδοσης. Οι διαδικασίες αυτές δεν διαθέτουν τα τεκμήρια εγκυρότητας, ανεξαρτησίας και αμεροληψίας που εξασφαλίζουν οι νόμιμες διαδικασίες έρευνας αδικημάτων» αναφέρει στο άρθρο του ο Κ. Σημίτης. 

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι είναι άλλο πράγμα η απόδοση ευθυνών και άλλο η σκανδαλολογία και ζητά να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων για τους πολιτικούς.

«Στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από το νόμο ως εγκλήματα και μονο σε προβλεπόμενες από το νόμο δικαστικές διαδικασίες» , τονίζει ο Κώστας Σημίτης ο οποίος αναφέρεται και στην διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική των ελλειμμάτων και των παροχών προς τους πελάτες-ψηφοφόρους και της αδιαφορίας απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις».

Εκφράζει μάλιστα την άποψη ότι οι πολίτες πρέπει να είναι οι κριτές της πολιτικής. «Οφείλουμε να έχουμε συνείδηση τί είναι αναγκαίο για τη χώρα και να παίρνουμε θέση. Όταν αδιαφορούμε, όταν ψηφίζουμε σύμφωνα με υποσχέσεις, όταν επιλέγουμε διορισμούς στο Δημόσιο και εξυπηρετήσεις από πελατειακά δίκτυα αντί για πολιτικές, δεν μπορεί να επικαλούμαστε το όποιο λάθος των πολιτικών και να ζητούμε την "τιμωρία" τους».

Ο Κ. Σημίτης τονίζει επίσης ότι «ο λαϊκισμός που θέλει να δώσει στους αυτόκλητους πολίτες το δικαίωμα να δικάζουν ανοίγει το δρόμο στον φασισμό» ενώ η ανομία οδηγεί σε περισσότερη αυθαιρεσία και σε σωτήρες πρόθυμους να καθιερώσουν το δικό τους άδικο και καταπιεστικό σύστημα.

.Ξεπέρασαν τους 245 οι νεκροί στη Βραζιλία


Ξεπέρασαν τους 245 οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κλαμπ της πόλης Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.

Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, ακόμη απομακρύνονται οι σοροί των θυμάτων από το κλαμπ Kiss όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά.

Όπως εξήγησε, τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι.

Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.

Ακόμη δεν είναι απόλυτα σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων. 

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

.Στην Τούμπα η έκπληξη


Με γκολ του Κοντρέρας στο 86' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Κομοτηνή, καθώς νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3

Με εντυπωσιακό τρόπο συνέχισε ο Αστέρας Τρίπολης την πορεία του στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε 3-0 τον Πλατανιά μέσα στα Χανιά, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ σημείωσαν οι Σανκαρέ (12'), Ναβάρο (33') και Περόνε (35').

 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1

Στο γήπεδο της Τούμπας έγινε η μεγάλη έκπληξη της 19ης αγωνιστικής. Με γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι στο 45΄ η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και τον "γκρέμισε" από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου "αναπάυεται" πλέον ο Αστέρας Τρίπολης. 

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

Την πιο σημαντική νίκη του στη φετινή σεζόν πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ο Ζέκα στο 59΄ και ο Μπουμσόνγκ στο 78΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Φάμπρι, που ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς, δύο μακριά από τα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος, που μείωσε στο 90΄ με τον Καραμάνο, παραμένει τέταρτος με 32 βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0

Με δημιουργό τον Ντε Βινσέντι και σκόρερ τον Ίλιτς (24΄, 53΄), ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-0 τη Βέροια στο γήπεδο των «Ζωσμάδων».

.Διάρρηξη στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη


Θύμα διαρρηκτών έπεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Άγνωστοι παραβίασαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπαλκονόπορτα του ισογείου στη μονοκατοικία της κ. Κανέλλη στην Εκάλη την ώρα που η βουλευτής κοιμόταν μέσα και άρπαξαν, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 800 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και τα κλιειδιά του αυτοκινήτου της με το οποίο διέφυγαν.

Η κ. Κανέλλη αντελήφθη την κλοπή το πρωί που ξύπνησε και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.

«Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το κόμμα μας.

   Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς. Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

."Η τρόικα δεν μπορεί να είναι σωστή σε όλα"


Τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει, εκφράζει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν. Yπογραμμίζει ότι "η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη", ενώ παράλληλα ομολογεί ότι η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα.
 
Ο Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξή του στο "Βήμα", αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των Ευρωπαίων για "πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα".
 
Επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, έναν τομέα, όπως λέει, "όπου τα αποτελέσματα έχουν υστερήσει κατά πολύ σε σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις". 

Προσθέτει δε ότι "αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ως τα μέσα της χρονιάς" θα προταθεί στην κυβέρνηση "να απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες διεθνών αγορών, που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους τους Έλληνες".

  
Ανεφερόμενος στα τελευταία τρομοκρατικά περιστατικά στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν εκφράζει ανησυχία για τα "πρόσφατα περιστατικά αναταραχής", συγχέοντας την τρομοκρατία με τις κοινωνικές αντιδράσεις.

.Ευ. Βενιζέλος: «Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου»


«Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ενώ εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας.
«Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε οι εγγυητές της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας. Αυτό έχει μεγάλο κόστος, αλλά εμπεριέχει και την προσδοκία της ανταπόδοσης. Γι αυτό λέω ότι το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, αλλά και θα ανεβεί μαζί της» σημείωνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η χώρα αγωνίζεται να βγει από την κρίση, να πάρει μπρος, να αξιοποιήσει το πολύ καλό momentum που υπάρχει διεθνώς αυτή τη στιγμή». Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «όλες οι δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο καταστροφικό σενάριο είναι σε εγρήγορση».

 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως παραμένει αιχμάλωτος των τεράστιων προβλημάτων που έχει, τονίζοντας ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στα υπαρξιακά προβλήματα που έχει, καθώς και στο γεγονός ότι είναι αιχμάλωτος τεράστιων εσωτερικών αντιφάσεων».

 
Επίσης, ασκεί ιδιαίτερα κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της τρομοκρατίας επισημαίνοντας πως «κανείς δεν του προσάπτει σχέση με την τρομοκρατία», αλλά υπάρχει, όπως λέει, «μια αδυναμία αντιμετώπισης πεντακάθαρου λόγου όχι σε σχέση με την τρομοκρατία, αλλά σε σχέση με κάθε φαινόμενο βίας, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.