.ΠΑΣΟΚ για πρόταση εξεταστικής:Tο Βατερλό του κ. Τσίπρα

«Με εντυπωσιακή καθυστέρηση σαράντα και πλέον ημερών και μετά από την ανοικτή και σκληρή πρόκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να καταθέσει επιτέλους την πρόταση του και να έρθει στη Βουλή για να λάβει την απάντηση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πανηγυρική υποχώρησή του σε σχέση με την συκοφαντική επίθεση που είχε επιχειρησει να οργανώσει. 

Είναι ένα κειμενο διαφυγής που δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει ως οδός διαφυγής για τον κ. Τσίπρα και το στενό του κύκλο!», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του μετά τ... περισσότερα »

.Αισιόδοξος ο Ευ. Βενιζέλος ότι θα κλείσουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

.Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η νέα επένδυση της Coca Cola

Η Αθήνα επελέγη από τη μητρική εταιρεία της Coca Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

Η Coca Cola δηλώνει επίσης τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. 

Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

.Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας

Το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεδρίασε απόψε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. 
Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. 

Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

.Οξύνεται η κόντρα για το θέμα των φαρμάκων

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τα φάρμακα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τη φαρμακευτική δαπάνη, και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό Υγείας, τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων και κάλεσε τον κ. Τσίπρα  να αποφασίσει: Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;» 

Πρόθυμος να πάει στην Κουμουνδούρου για να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα επί της τροπολογίας για τα φάρμακα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια.

Tο ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή του να μην ψηφίσει την τροπολογία.

Για την τροπολογία  η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, αναφέρει το ΚΚΕ.

.Υπερψηφίζει την τροπολογία για τα φάρμακα η ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας, ενώ απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία, και απουσιάζει -αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση».

Για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα, η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.  

Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να την καταψηφίσει. 

.Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της

«Κάναμε το καθήκον μας. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Όχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά». Αυτό διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου, τον επισκέφθηκαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική και, όπως υπογράμμισε, «αυτό θα έρθει μόνο αν η απάντηση που θα δοθεί στην πράξη, από τους διαμορφωτές των αποφάσεων είναι "περισσότερη και δικαιότερη Ευρώπη"». 

Απαντώντας ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και υπογράμμισε: «Θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μια καλύτερη Ευρώπη».

.Αδ. Γεωργιάδης: Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου

«Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη εδώ και μία εβδομάδα, τον ευχαριστώ που με δέχθηκε και για τις συμβουλές που μου έδωσε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας και τα οποία -όπως είπε- «σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να λυθούν».
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας για τα φάρμακα και -όπως ανέφερε- «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος. Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών».

«Αύριο στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός Υγείας,«θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

.Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος για χρέη στο Δημόσιο

Στη ΓΑΔΑ μετέβη το πρωί της Τρίτης ο τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος και συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυγτόφωρο προκειμένου να πάρει προθεσμία μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που του ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για χρέη ύψους 408.437,50 ευρώ.
Mιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε πως έχει κάνει ρύθμιση των χρεών του και πως προτίθεται να πληρώσει.
Ο Π. Κωστόπουλος, όπως ήταν φυσικό, δεν εμφανίστηκε σήμερα στις οθόνες και στο πλατό εμφανίστηκε μόνο η σύζυγός του

.Εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ

Εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ καθώς, όπως γίνεται γνωστό, σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, διαπιστώνονται προβλήματα στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ που θα έπρεπε να ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2014.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως «η εκτίμηση ότι τα εφάπαξ βοηθήματα που χορηγούν οι Τομείς Πρόνοιας θα μειωθούν με τον νέο τρόπο υπολογισμού, σε σχέση με τις σημερινές παροχές, δεν ευσταθεί, 
καθότι δεν είναι δυνατό να γίνει σήμερα τέτοιος υπολογισμός, αλλά ούτε και να εκτιμηθεί, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστά σήμερα για τους τομείς, 
τα οικονομικά και στατιστικά δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2014 και εφεξής τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον νέο τρόπο υπολογισμού». 

.Αντ. Σαμαράς: Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ περιέγραψε και τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Στόχος μας είναι μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, μία Ευρώπη πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη που να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, 

μία Ευρώπη της ισορορροπίας και της αλληλεγγύης που σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάπτυξη. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τους διαχωρισμούς τύπου Βορράς - Νότος».

Δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη με συγκεκριμένα όπλα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς:
Πρώτον, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και είναι σημαντικό να πάρουμε τα χρήματα αυτά από την αρχή του χρόνου.

Δεύτερον, με τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις οποίες θα προκύψει η μείωση της ανεργίας. Κάλεσε δε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν τώρα που η χώρα έχει ανάγκη.

Τρίτον, ανάπτυξη μέσω εξαγωγών και επενδύσεων, μια εκ των οποίων προανήγγειλε αναφερόμενος σε ξένο επιχειρηματικό κολοσό.
Αυτά δείχνουν ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ που την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει την προεδρία. Στην Ευρώπη δεν έχουμε διαφορετικής κατηγορίας κράτη, η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος. Γνωρίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία».

.Έντονες επικρίσεις στην Τουρκία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς επικρίνει έντονα την Τουρκία για μακρόχρονες, σοβαρές και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαιτίας της συμπεριφοράς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης έναντι διαδηλωτών.

Σε έκθεση του που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο Επίτροπος Μούιζνιεκς, με βάση όσα διαπίστωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη χώρα (1η-5η Ιουλίου 2013), εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της ανάρμοστης - όπως την χαρακτηρίζει - συμπεριφοράς της τουρκικής αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

«Είναι καιρός η τουρκική αστυνομία να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της (Ευρωπαϊκής) Σύμβασης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

.Αμετακίνητος ο Έρογλου από τη θέση για «δύο κρατίδια», λέει ο Α. Μαυρογιάννης

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου κατέθεσε στη χθεσινή άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη δύο προσχέδια για την έκδοση κοινής διακήρυξης, τα οποία γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Το ένα αναφέρεται σε «δύο κυρίαρχα κρατίδια» και το άλλο σε έναρξη συνομιλιών χωρίς κοινή διακήρυξη.

Επιβεβαιώνοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι στα προσχέδια του κ. Έρογλου «δεν υπήρχε οτιδήποτε που να ικανοποιεί τις ανησυχίες της Ελληνοκυπριακής πλευράς αναφορικά με τη μία κυριαρχία, τη μία διεθνή προσωπικότητα και τη μια ιθαγένεια». 

Σύμφωνα με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, η απάντηση του προέδρου Αναστασιάδη «ήταν πως, αν δεν ξεκαθαρίσουμε τι ομοσπονδία θέλουμε, τότε τις όποιες διαφωνίες θα τις βρούμε ξανά μπροστά μας». Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι στην συνάντηση ο κ. Έρογλου υπήρξε αμετακίνητος από την ακραία θέση του για «δύο κυρίαρχα κρατίδια».

.Ι. Στουρνάρας: Περίπου στο 1 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό

Περίπου στο 1 δισ. ευρώ θα «κλείσει», στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας, το δημοσιονομικό κενό για το 2014, χωρίς τη λήψη «οριζόντιων μέτρων», όπως οι νέοι φόροι και οι περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega Channel «Ανατροπή», προσθέτοντας ότι η τρόικα, η οποία επανέρχεται στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου, «δεν έχει συμφωνήσει ακόμη ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αλλά τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά».

Ο κ.Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά από τις παρούσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αρχίσει η «μεγάλη συζήτηση» για το χρηματοδοτικό κενό και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. 

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, δεν θα χρειαστούν ούτε νέο δάνειο («δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο τώρα. Με το υπάρχον πρόγραμμα, υπάρχουν χρήματα έως το 2016», είπε), ούτε νέο μνημόνιο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.