.«Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς - Θέλουμε μια συμφωνία που θα μπορώ να φέρω στη Βουλή»

*«Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς» τόνισε, για να προσθέσει: «Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία, που θα μπορώ να τη φέρω στη Βουλή και να την υπερασπιστώ, λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας».* 

Αυτά δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι τεχνικού επιπέδου και όχι επί της ουσίας. 

Ο ίδιος απάντησε και στα όσα ακούστηκαν ότι δέχθηκε σφοδρή επίθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λέγοντας πως αυτά δεν ι...περισσότερα »

.Θέμα σε όλο τον κόσμο η προμήθεια 500 εκατ. για «σαπάκια»

Μέχρι τη Σιγκαπούρη έφτασε η είδηση για την προμήθεια 500 εκατ. δολαρίων για τα απαρχαιωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα». 

Η εφημερίδα Singapore News γράφει ότι η Ελλάδα παρά τον κίνδυνο χρεοκοπίας δίνει 500 εκατ. για αεροσκάφη του Ναυτικού και παραπέμπει στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Express που έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα και στην κριτική που έχει εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης για ένα τέτοιο αμυντικό deal μεσούσης της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Το πιο εκτενές ρεπορτάζ πάντως φιλοξενεί η εφημερίδ... περισσότερα »

.Η κρίση στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ... Υποσχέθηκε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και τώρα ...???

Υποσχέθηκε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και τώρα η ζωή του δείχνει με τον πιο δραματικό για τη χώρα και την οικονομία τρόπο ότι ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται. Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αποφασίσει ποιο από τα δύο καρπούζια θα πετάξει για να προχωρήσει… 

Το αδιέξοδο αυτή τη στιγμή, για τον ΣΥΡΙΖΑ της προεκλογικής στρατηγικής που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη» είναι απόλυτο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε δύσκολα θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί σ’ αυτούς τους τρεις μήνες διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα η στρατη... περισσότερα »

.Guardian: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα χρέη της

*Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει φλερτάρει κάμποσες φορές με τη χρεοκοπία. Ποτέ άλλοτε, όμως, δεν έχει φτάσει σε ένα χρονικό όριο όπως τώρα που έχει μπροστά της μόλις λίγες εβδομάδες για να υπογράψει μια νέα συμφωνία. Σε αντίθετη περίπτωση να βγει από το ευρώ και θα επιστρέψει στη δραχμή.* 

Ο Guardian, γράφει τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα ή τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα. Ειδικά μετά το δραματικό Eurogroup της Ρίγας όπου όλοι οι ομόλογοι του Γιάνη Βαρουφάκη έδειξαν αρκετά ενοχλημένοι με τη στάση της ελληνικής πλευράς. Η δήλωση του Μαλτέζου ΥΠΟΙΚ, Έντουαρντ Σ...περισσότερα »

.Αρθρο Σημίτη: Μήπως η κυβέρνηση θέλει το αδιέξοδο;

Παρέμβαση στις εξελίξεις από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με άρθρο του στην Καθημερινή. «Ζούμε με όρια και δεσμεύσεις που δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι με τις πρωτοβουλίες μας αλλά και φίλοι, εταίροι και αντίπαλοι που υπήρχαν και πάντα επηρεάζουν το οικονομικό, πολιτικό και γεωπολιτικό περιβάλλον μας», τονίζει.

 «Αλλαγή πολιτικής σημαίνει επέμβαση σε κοινωνικές δομές για να επιτύχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», σημειώνει. *Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:* Το σημερινό πρόβλημα της χώρας μπορεί να συνοψιστεί στη σύντομη διαπίστωση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένες επιδιώ... περισσότερα »

.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ... Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες του Brusells Group

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. 

Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. 

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο, όπου και συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. 

Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στενούς του συνεργάτες.

.«Σκόπιμο οικονομικό στραγγαλισμό» βλέπει ο Γ. Δραγασάκης

«Αποτέλεσμα διευθετήσεων του παρελθόντος» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρόβλημα ρευστότητας επισημαίνοντας πως η χώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τον Απρίλιο του 2014, με εξαίρεση 1 δισ. ευρώ, και το πρόβλημα επιτείνεται «από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα». 

«Εφαρμόζεται σκόπιμα μια τακτική οικονομικού στραγγαλισμού επειδή το αποτέλεσμα των εκλογών και οι επιλογές του ελληνικού λαού δεν ήταν αρεστές σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα», σημειώνει, ενώ υπογραμμίζει πως εάν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα από κοινού με τους θεσμ... περισσότερα »

.Βυθίστηκε στο πένθος το Νεπάλ.... Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί

Απερίγραπτη είναι η τραγωδία στο Νεπάλ όπου συνεχίζονται αγωνιωδώς οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζησάντων από τον ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 2.200. 

Οι διασώστες δίνουν μάχη ακόμα και με αξίνες μέσα στα συντρίμμια για να ανασύρουν ζωντανούς ενώ ο ισχυρότερος μετασεισμός που έχει καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή έφτανε τα 6.7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός μέχρι την Ινδία, ακινητοποιώντας το μετρό του Νέου Δελχί!

 Ασαφής είναι ακόμα η εικόνα στο Έβερεστ όπου ήδη έχουν ανασυρθεί 17 νεκροί και 61 ζωντανοί. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως ο ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.