.Ν. Αναστασιάδης: Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού φέρεται να είναι ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «φίλοι που ενδιαφέρονται για λύση του κυπριακού και οι οποίοι έχουν συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν», έχουν διαμηνύσει στη Λευκωσία ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας είναι αποφασισμένος να συμβάλει στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αλήθεια», ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι αναμένει να ακούσει από τον κ. Ερντογάν τις θέσεις που θα διατυπώσει κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου. «Εάν η επίσκεψη συνοδεύεται με δηλώσεις περί δημιουργίας δύο κρατών, ή συνεργασίας δύο κρατών δεν είναι το μήνυμα που αναμένουν οι ξένοι και εμείς» είπε ο κ. Αναστασιάδης. 

Πρέπει, πρόσθεσε, να γίνουν τέτοιες τοποθετήσεις, που να δημιουργούν βάσιμα την ελπίδα ότι επιτέλους εννοεί αυτά που διαμηνύει, ότι δηλαδή επιθυμεί λύση του Κυπριακού προβλήματος σύντομα.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για λύση του Κυπριακού.Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε επίσης ότι η Λευκωσία έχει βολιδοσκοπηθεί από τουρκικές εταιρείες για το θέμα του φυσικού αερίου. 

«Η απάντησή μας είναι ότι εάν και εφόσον συμβάλετε στη λύση του κυπριακού, δεν βλέπουμε γιατί να μην είστε ένας εκ των μελλοντικών αγοραστών του φυσικού αερίου της Κύπρου» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

.Επίδομα 400 ευρώ το μήνα στους «μη έχοντες»

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σχέδιο για χιλιάδες οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Πρόκειται για το πιλοτικό ξεκίνημα σε 13 δήμους, έναν σε κάθε περιφέρεια του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το σχέδιο που παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής» , θα εφαρμοστεί με το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να είναι σε άμεση σχέση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.

Για άτομα που είναι μόνα τους το επίδομα διαμορφώνεται στα 200 ευρώ το μήνα.

.Σαμαράς-Βενιζέλος προωθούν Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες που στοχεύουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρούν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη συνιστά την κατάληξη μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει τρεις άξονες: την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, τη συμφωνία της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.