.Dow Jones: Έκλεισε το deal ΕΤΕ-Eurobank


Ως τετελεσμένο γεγονός παρουσιάζει το Dow Jones Newswires τη συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και την Eurobank.

Όπως αναφέρει σε τελευταίο δημοσίευμά του η Εθνική πρόκειται να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Eurobank, και η συγχώνευση θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών.

Νωρίτερα το ίδιο πρακτορείο, επικαλούμενο στέλεχος μίας εκ των δύο μεγάλων τραπεζών, μετέδωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η Millenium Bank, λέγοντας πως ενδέχεται να συμπεριληφθεί και αυτή σε τυχόν συγχώνευση.

.«Τα λεφτά φτάνουν μέχρι το Νοέμβριο»


Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα ότι η χώρα δεν έχει χρήματα πέρα από το Νοέμβριο, χωρίς την επόμενη δόση της τρόικας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση χαλαρώνοντας τους όρους για τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στη Handelsblatt ότι «το κλειδί είναι η ρευστότητα. Γι’αυτό είναι τόσο σημαντική για μας η επόμενη δόση».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «τα χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά τα ταμεία είναι άδεια».

Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει αν δεχόταν να πάρει χαμηλότερους τόκους για τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί ή «αν δεχόταν rollover όταν θα ωριμάσουν τα συγκεκριμένα ομόλογα».

Το rollover αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων με νέα που θα έχουν λήξη μετά από τα υπάρχοντα, δηλαδή να δεχτεί η ΕΚΤ ομόλογα ίσης αξίας που θα λήγουν π.χ. το 2020 αντί του 2016.

Αυτό όμως αποκλείστηκε χθες από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς θα συνιστούσε απευθείας χρηματοδότηση χώρας, κάτι που απαγορεύει το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Σαμαράς επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα θα ενδιαφερόταν να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες στα πρότυπα της Ισπανίας, απ’ευθείας δηλαδή από το ESM, χωρίς οι ζημίες να γραφτούν στον ελληνικό προϋπολογισμό.

.Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής


Σκηνές «ροκ» εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, «είναι 25% Έλληνας».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έστρεψε τα πυρά του και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ: «Έχει προκαλέσει εμετό σε όλη την κοινωνία. 

Μιλάει στα τηλεπαράθυρα σε τηλεανακριτές. Να βρεθεί ένας πραγματικός ανακριτής να του πει σκάσε», ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου ο βουλευτής ανέφερε ότι «είναι 25% Έλληνας».

«Είναι ανάξια σχολιασμού η εκτόξευση φασιστικών λεκτικών σκουπιδιών από οπουδήποτε και αν προέρχονται και ο οχετός των ύβρεων. 

Ο οχετός των ύβρεων και συμπεριφορές παρακράτους, καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει η δημοκρατία θα νικήσει όσο και αν κάποιοι την πολεμούν» απάντησε ο Γιάννης Μανιάτης προκαλώντας την οργή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και ξεκίνησαν να φωνάζουν.

.Σύγκληση Προεδρείου Βουλής για Χρυσή Αυγή


Την άμεση σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ζητεί το  με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής», από τη συμπεριφορά των οποίων «τίθεται, πλέον, ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
Υπογραμμίζει ότι «οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της». 

.Τραγικές συνέπειες εξόδου από το ευρώ


Οι συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε τραγικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο το ευρώ.
Θα είχε επίσης αρνητικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, ενώ θα επηρέαζε και τις σχέσεις με τη Ρωσία. Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Euronews.
Ο κ. Παπανδρέου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το πρόβλημα της ευρωζώνης το προκάλεσε η Ελλάδα, αντέτεινε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με την κατάρρευση της Wall Street το 2008, μετά από σωρεία φορολογικών παραβάσεων τραπεζικών ομίλων. Αυτές οι παραβάσεις είχαν ως συνέπεια να αναδειχθούν και αδυναμίες του ευρώ.
Ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε την πρόταση του Ε. Βενιζέλου για την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Άλλωστε πρόκειται και για δική του θέση την οποία είχε προβάλει στη διάρκεια της θητείας του.
Ανέφερε επίσης ότι, κατά την εκτίμησή του, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο το οποίο θα είναι αποδεκτό από τους εταίρους και τους δανειστές μας. Και πρόσθεσε ότι «η πολιτική των περικοπών από μόνη της και επώδυνη είναι και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα».
Τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και πρόσθεσε ότι «σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες αν είχαν ληφθεί νωρίτερα, το 2010, το πρόβλημα της Ελλάδας και της ευρωζώνης σήμερα θα ήταν πολύ μικρότερο».

.Βομβαρδισμοί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας


Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς μετά τις βολές όλμου που δέχθηκε άλλη μία τουρκική κοινότητά στα νότια έδαφη της χώρας από τη συριακή πλευρά των συνόρων, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, ενώ  επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV .

Η νέα συριακή επίθεση έπληξε τη μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού περί τις 19.30, ώρα Ελλάδος, τονίζει το ΝΤV.

Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και την Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει τον θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.  

Σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, 

αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας»,
 και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «θα καταβάλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

.ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο για την επίσκεψη Μέρκελ


Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3.00 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη 1.00 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενόψει της επίσκεψης στην Ελλάδα, της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Ανγκελας Μέρκελ.
   
Τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους, «στην πολιτική που ακολουθείται από τον ηγετικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριτοβάθμιων σωματείων.
  
Για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

."Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα νέα μέτρα "


«Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί, τίποτε δεν έχει κλείσει, σε όλες τις ενότητες υπάρχει κενό» τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη μαραθώνια συνάντηση (πέντε και πλέον ώρες) του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

   Όμως, χρονικός στόχος της κυβέρνησης, όπως επισήμαναν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει η συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. 

Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει σε αυτή, διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. Και όπως, πρόσθεσε, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «από τη στιγμή που συζητάς και κάνεις ενότητες, πάει να πει ότι υπάρχει μία πρόοδος». 

Έτσι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για αύριο το πρωί, η οποία θα έχει ως βασικό αντικείμενο τον εγχώριο τραπεζικό τομέα (ανακεφαλαιοποίηση, συγχωνεύσεις, κ.λπ.).
 
Εξάλλου, τη βεβαιότητα ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18-19 Οκτωβρίου) δεν θα ληφθεί απόφαση σχετικά με  την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα εξέφρασαν πηγές της ευρωζώνης σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ειδικότερα ότι μετά τη συμφωνία στην Αθήνα, το περιεχόμενό της θα πρέπει να εξεταστεί από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, η οποία θα κληθεί να κάνει τις εισηγήσεις της προς το Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

."Οδυσσέας Ελύτης - Εκ γενετής Έλλην εν μέσω των αγρίων"


Η κρίση θέλει Ποίηση. Η κρίση θέλει Ελύτη. Η κρίση θέλει καταφυγή στο έργο του ηλιολάτρη ποιητή που διακηρύσσει:

 «Είπα καθαρός είμαι / πλυμένος με το απόσταγμα βερβένας/ 90 βαθμών εκ γενετής/ Έλλην εν μέσω των αγρίων».

 Η εκπαιδευτικός Δήμητρα Σοφιανού στην ποιητική της μελέτη «Οδυσσέας Ελύτης- εκ γενετής Έλλην εν μέσω των αγρίων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ιωλκός,
 έρχεται να δώσει στον Έλληνα, που δοκιμάζεται από τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια, ένα εγκόλπιο παρηγορίας, μια σύνοψη από ποιητικά αποστάγματα ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου.

Τα πρόσφατα οικονομικά και πολιτικά γεγονότα δημιούργησαν την ανάγκη να επιστρέψουμε στο έργο του, λέει η συγγραφέας-εκπαιδευτικός, που εργάσθηκε επί 32 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Πάρου. Και εξηγεί γιατί: 

Γιατί ο ποιητικός του λόγος είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Γιατί μέσα στη σύγχρονη καταστροφολογία, ο λόγος του φέρνει ελπίδα. Γιατί η ταπείνωση που νιώθουμε είναι άδικη και ο ποιητής την ανατρέπει. 

Γιατί η Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, γεννοβολά στοχαστές και ποιητές. Και επικαλείται τη ρήση του Ζακ Λικ Γκοντάρ που είπε ότι η ανθρωπότητα οφείλει πνευματικά δικαιώματα στους Έλληνες!

.Α. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά


Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι, εξαιτίας της στάσης του, έχει χάσει η χώρα τη δυναμική τής επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά και για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στον ξένο Τύπο που «εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά».

 Σχολιάζοντας συνεντεύξεις του πρωθυπουργού σε ξένες εφημερίδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και τον λαό μας. Εξισώνει την Αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία.

 Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα- θρέμμα της δικής του πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης, οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξαιτίας της πολιτικής τής σκληρής λιτότητας που εφάρμοζε τότε. 

Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

.Ευ. Βενιζέλος: Πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Ευκαιρία να παρουσιάσει η πολιτική ηγεσία τη συνολική πραγματική κατάσταση της χώρας και να ζητήσει τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εξόδου από την κρίση, αποτελεί η επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

.Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από τον λαό της


Η Ελλάδα έχει φθάσει «στο όριο» όσων μπορεί να ζητήσει από το λαό της, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση περίπου ως «τα τέλη του Νοεμβρίου», αφού χωρίς νέα χρηματοδότηση, «κατόπιν τα ταμεία θα είναι άδεια», όπως είπε. 
Η Ελλάδα επιθυμεί να αποδεσμευτεί συντομότερα η επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 130 δισ. του δανείου.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε την ποιότητα της σχέσης του με την κα Μέρκελ και ερωτηθείς εάν θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα είπε ότι «αυτό θα είναι πολύ σημαντικό», προσθέτοντας ότι η Μέρκελ «είναι πάντοτε καλοδεχούμενη».

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει επικριθεί στην Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτήθηκαν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας. 


Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τα μέτρα αυτά, τα οποία κρίνει αναγκαία για την μείωση του χρέους. 
Πάντως, έχει εκφράσει τη «συμπάθειά» της προς τους απλούς Έλληνες πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

.Εντολή Πεπόνη για πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»


Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», γνωστή και ως «λίστα Φαλτσιάνι», ζητάει με παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ. Πεπόνης δίνει εντολή στους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων 

όπως φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα. Κατά τον οικονομικό εισαγγελέα η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» αφορά τα ονόματα 1991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

.Προς νέο τραπεζικό deal;


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο, μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, με «φόντο» τα σενάρια που εμφανίζουν τις δύο πλευρές ως πρωταγωνιστές ενός νέου τραπεζικού deal. Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας στις 5μμ συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και η διοίκηση της Eurobank, 
καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ενημερώνονται τα μέλη του δ.σ. για συνεδρίαση εντός της ημέρας, χωρίς ωστόσο ακόμη αυτή να έχει οριστικοποιηθεί. Και οι δύο τράπεζες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας. 
Ωστόσο στις αρχές της εβδομάδας η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Alpha Bank, γεγονός που εκτιμάται ότι επιτάχυνε τις εξελίξεις.
Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση των τραπεζών είναι τέτοια που οι συγχωνεύσεις είναι αναπόφευκτες και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι οι εναπομείναντες συνδυασμοί μεταξύ των τραπεζών είναι τόσο λίγοι που ένα deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank είναι σχεδόν αναπόφευκτο.
Η Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 9,17%. Η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη με τη μετοχή στα 1,15 ευρώ (+5,50%), με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να διαμορφώνεται σε 635,89 εκατ. ευρώ. 

Για τη μετοχή της ΕΤΕ, που βρέθηκε νωρίτερα στο +5,97%, η διαπραγμάτευση ανεστάλη με τη μετοχή στα 2,10 ευρώ (+4,48%), ενώ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώνεται σε 2 δισ. ευρώ.

Η είδηση ότι το deal έχει κλείσει πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από όπου και αναπαρήχθη σε άλλα μέσα στο διαδίκτυο. 

Ωστόσο, οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ως προς την ύπαρξη deal, αν και η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις και, μάλιστα, προχωρημένες.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας που ρωτήθηκε σχετικά από το Capital.gr αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές φήμες, συμπληρώνοντας ότι θα απαντήσει μόνο εφόσον το απαιτήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πληροφορίες και από τις δυο τράπεζες υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, όπως συνέβη και με άλλες περιπτώσεις, χωρίς να έχουν καταλήξει προς το παρόν. 

.Στην Αθήνα την Τρίτη η Άγγελα Μέρκελ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

.Στην "τσιμπίδα" της εφορίας όσοι έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό


Ραβασάκι από την εφορία θα λάβουν το επόμενο διάστημα 15.000 φορολογούμενοι που θα καλούνται να δικαιολογήσουν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά των καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 45% επί του ποσού της διαφοράς που προκύπτει σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων συνολικά 54.546 φορολογούμενων οι οποίες την τελευταία διετία έβγαλαν στις ξένες τράπεζες περισσότερα από 22 δισ. ευρώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες. 

Οι φορολογούμενοι αυτοί από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους.

Έτσι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και έως το τέλος του Οκτωβρίου θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία προκειμένου να σπεύσουν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν ή να πληρώσουν το φόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των αποκλίσεων εισοδημάτων και καταθέσεων που έχουν προκύψει ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί τελικά φόρος 45% επί των διαφορών το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί ανέρχεται σε 2,250 δισ. ευρώ.

.Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών Εθνικής Τράπεζας - Eurobank


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, βάσει πληροφοριών που κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank με σκοπό τη συγχώνευσή τους. Οι πληροφορίες οδήγησαν το Χρηματιστήριο Αθηνών σε έντονη ανοδική κίνηση, πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, σε υψηλά οκτώ μηνών, με πρωταγωνιστές τις μετοχές των δύο τραπεζών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών, έως ότου οι διοικήσεις των δύο τραπεζών ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσής τους.

Πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής βρισκόταν στα 2,10 ευρώ με άνοδο 4,48%, ενώ είχαν διακινηθεί 2.210.310 μετοχές. 

Η μετοχή της Eurobank σημείωνε άνοδο 5,50%, στα 1,15 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 1.493.251 μετοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τράπεζες αναμένεται να απαντήσουν επίσημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός της ημέρας.

.Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση αλλοδαπών από το κέντρο της Αθήνας


Εκτεταμμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση αλλοδαπών από όλο το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», αλλά, μετά από καταγγελίες ότι, παρά τις καθημερινές εξορμήσεις, το κέντρο της πρωτεύουσας 

εξακολουθεί να είναι γεμάτο από παράνομους μετανάστες, οι έλεγχοι καλύπτουν όλη την περιοχή από την πλατεία Αμερικής και τον Αγιο Παντελεήμονα, μέχρι το Μοναστηράκι και τις άλλες περιοχές και θα διαρκέσει έως αργά το απόγευμα. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 250 προσαγωγές.

.Έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν 3.290 παραβάσεις σε βενζινάδικα


Στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση αναφοράς που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός, από το Νοέμβριο του 2011 εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και επικαιροποιημένοι, έντυποι οδηγοί ελεγκτικών επαληθεύσεων για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στους εμπλεκόμενους (εταιρείες εμπορίας, φορολογικές αποθήκες καυσίμων, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βυτιοφόρα, φορτηγά κλπ). 

Κατ΄ εφαρμογή των παραπάνω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του ΣΔΟΕ και του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγρράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την περίοδο 2012-2014, 

όπως ενημερώνει ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιήθηκαν 408 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν 186 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι, που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση).

.Στον εισαγγελέα δώδεκα άτομα για τα επεισόδια στο Πεντάγωνο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα δικαστήρια Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους δώδεκα συλληφθέντες συναδέλφους τους, οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δώδεκα, καθώς και δύο άτομα που αναζητούνται, κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι υπόλοιποι 94 προσαχθέντες, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Θόδωρος Κολοκυθάς, που ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 
όταν εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των μισθών τους τους τελευταίους έξι μήνες.

.Κηδεύεται σήμερα στο Βόλο ο Λ. Τζανής


Κηδεύεται σήμερα στο Βόλο ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτής Λεωνίδας Τζανής, ο οποίος χθες αυτοκτόνησε. 

Το όνομα του 57χρονου πρώην πολιτικού εμφανιζόταν στη λίστα των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Τζανής απείχε από την πολιτική και ασκούσε τη δικηγορία στο Βόλο.

Τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του Λεωνίδα Τζανή εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ.

.Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας


Νέα συνάντηση, αυτή την ώρα, έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. 
Η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καθημερινές συναντήσεις έως τουλάχιστον τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στόχος είναι να κλείσει η «τρύπα» των 2,5 και πλέον δις. ευρώ για το 2013, από το συνολικό πακέτο των 13,9 δις. ευρώ, 
με την τρόικα να εμμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που στο συγκεκριμένο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, τίθενται και οι επιπλέον περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ. 

Παράλληλα, οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να ζητούν ταχεία επίλυση εκκρεμοτήτων, βάσει του μνημονίου, όπως είναι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.