.Εγκαίνια Έκθεσης «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού
σας προσκαλούν
στα εγκαίνια της έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής
με επιμορφώτρια την Αντωνία Καλύβα
και τίτλο : «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ»
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00
στον εκθεσιακό χώρο της Βίλας Βουγά, Γ. Ζωγράφου 17, 7η στάση Ν. Ζωγράφου
διάρκεια έκθεσης : 19 – 29 Ιουνίου 2013
ώρες λειτουργείας: Δευτ.-Παρ. 9:00-13:00 & 18:00-21:00,
Σάβ.-Κυρ. 10:00-13:00 & 18:00-21:
   Ο Πρόεδρος του Ν.Π.                          Ο Δήμαρχος

 ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Μπέη....ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Οι χοροί καλά κρατούν…ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Διήμερο Παραδοσιακών Χορών οργάνωσε με ιδαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Γουδή, με ελεύθερη είσοδο.
Τα τμήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών του N.Π. του Δήμου μας  ταξίδεψαν μουσικοχορευτικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου παρουσιάστηκαν χοροί από την Κρήτη έως τη Θράκη, με τη συμμετοχή του «Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελά», σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στις σκιές μας τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει, Καραγκιόζης να λαλήσει…».
Την Κυριακή 16 Ιουνίου παρουσιάστηκαν χοροί από την Ελλάδα καθώς και από περιοχές εκτός Ελλάδος, που άνθισε ο Ελληνισμός. Από τα Μέγαρα, τη Νάξο, την Κοζάνη, τη Θράκη, τη Ρόδο και την Ικαρία έως την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία. 
Η εκδήλωση της Κυριακής είχε τίτλο «Αραδιαστείτε στου χουρό, να ακούσετε τραγούδια…» και έδωσε το έναυσμα για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι που δε γνωρίζει χρόνο και σύνορα.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κος Κωνσταντίνος Καλλίρης, αφού συνεχάρει τους χορευτές και τους δασκάλους τους, για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν, σχολίασε ότι «τα επιμορφωτικά τμήματα, με το υψηλό τους επίπεδο, είναι η θετική εικόνα του Δήμου μας» και δεσμεύτηκε να στηρίξει τη δουλειά τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου

.Νέα συνάντηση των αρχηγών την Πέμπτη

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η τρίτη κατά σειρά, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 20.30, όπως ανακοινώθηκε απόψε, μετά το τέλος της δεύτερης συνάντησης, για το θέμα της ΕΡΤ και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

«Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, συμπληρώνοντας πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ». 

Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει από προχθές ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε ακόμα ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί αύριο για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να υπάρξει στη σύσκεψη της Πέμπτης συμφωνία που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα παρουσιάσει λεπτομερέστερα «τη φάση στην οποία βρισκόμαστε» σε αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στις 17:00, ώστε να επανέλθει στην αυριανή σύσκεψη των τριών αρχηγών «έχοντας ακούσει και τη θέση της ΚΟ».

Ειδικότερα, στη δήλωση που έκανε  ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι διεξήχθη μια «πολύωρη και πολύ δύσκολη» συζήτηση μεταξύ των τριών αρχηγών. Μια συζήτηση που, όπως τόνισε, «εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 20:30».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι σε αυτή τη συζήτηση «κρίνονται πολλά κρίσιμα θέματα ταυτόχρονα» και σε αυτό το σημείο διαβεβαίωσε «κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ότι η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης», για να προσθέσει πως «ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς».

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, να λειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι (η σύσκεψη) θα συνεχιστεί την Πέμπτη το βράδυ στις 8.30.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο».
 
Έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να κινείται με υπευθυνότητα, καθώς προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού, ώστε να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση. «Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας».
 
Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα, αυριανή, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η Κ.Ο και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

."Η σπατάλη στον χώρο της υγείας ζει και βασιλεύει"

Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087 ευρώ. Ή αντίστοιχα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό  διατίθεται προς 1.000 ευρώ. 

Τα παραπάνω δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα να συμβαίνουν, όπως ανέφερε σε ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ο οποίος προ εξαμήνου διαβίβασε στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά.

.Συνεδριάζει την Πέμπτη η Ολομέλεια του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Συνέρχεται αύριο, στις 18:00, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η επιτροπή αναστολών είναι 5μελής. Πρόεδρός της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί την Παρασκευή, 25 Ιουνίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιευθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

.Ευ. Βενιζέλος: Γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Διασωματειακού των Ενώσεων και Σωματείων στον χώρο του Τύπου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.
   
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον θεσμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε ότι δεν έχει έρθει καμία πρόταση «στο τραπέζι» και πως δεν ισχύει ό, τι γράφεται και ό, τι λέγεται. 

Σημείωσε δε ότι αναμένει «σοβαρές προτάσεις» για το ζήτημα της ΕΡΤ κατά τη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χτες το βράδυ.

   Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, κατά τις ίδιες πηγές, ότι οι απόψεις και οι θέσεις του Κινήματος για το ζήτημα της ΕΡΤ είναι γνωστές και σταθερές, ότι το ΠΑΣΟΚ συμπλέει σε αυτό το ζήτημα με τη ΔΗΜΑΡ και πως, αντίθετα, με τη ΝΔ η συνεννόηση είναι «δύσκολη».

.Στο Βερολίνο ο Μπαράκ Ομπάμα

Στις 10.50 ακριβώς η Cadillac, το «κτήνος» («the beast») με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στον κήπο του προεδρικού ανακτόρου Bellevue, στην ειδυλλιακή περιοχή Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό Βερολίνο. Εκεί τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, μαζί με μαθητές από σχολεία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η συνεργασία με την Ευρώπη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την ειρήνη και την ασφάλεια, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με την Άγγελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, αναφερόμενος στη σεναριολογία που θέλει την Ουάσιγκτον να στρέφει πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον της προς την Ασία.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η κα Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί εάν δεν ευημερεί το σύνολο της Ευρώπης, στην οποία, όπως είπε «θέλουμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας», αλλά τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της στο νέο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. 

«Θέλουμε ευημερία, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι μόνο ένα μέρος αυτής της πολιτικής», δήλωσε και ανέφερε με έμφαση ότι η Γερμανία δεν βλέπει το μέλλον της χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

.Κ. Παπούλιας: Οι μεταρρυθμίσεις, προϋπόθεση για οικονομική ανάπτυξη

 Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ελλάδα θέτουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε ομιλία του σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο Βελιγράδι.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν σήμερα θα κρίνουν το αποτέλεσμα του αύριο. Είναι καίριας σημασίας να προωθήσουμε το έργο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας ώστε η ανορθωτική πορεία να μην ανακοπεί από κάποιο γεγονός και κυλήσουμε πίσω" επεσήμανε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, ανέφερε ακόμη ότι η δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σερβία είναι σημαντική, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας.

 Οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία κυμαίνονται γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ και οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν 25.000 άτομα.

.Η κυβέρνηση κατεβάζει τον στρατό στη Βραζιλία για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας σε πέντε μεγάλες πόλεις για να ελέγξουν το κύμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου πολιτών με αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας θα σταλούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Μίνας Γκεράις, την Μπαΐα, την Σιαρά και την πρωτεύουσα Μπραζίλια. 

Όλες οι πόλεις αυτές θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Fifa.

.Τέλη Ιουνίου η επιστροφή της τρόικας

Για τα τέλη Ιουνίου (με πιθανότερη ημερομηνία, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, την 29η του μηνός), ανανεώθηκε το «ραντεβού» της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο και θα επανέλθουν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «όλα είναι ανοικτά».

Το διακύβευμα σε αυτόν τον έλεγχο - με δεδομένο ότι η δόση των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου είναι εξασφαλισμένη-, αποτελεί ένα «πακέτο» 8,1 δισ. ευρώ (4,1 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και 2,2 δισ. ευρώ από SNPs - καταβολή κερδών από ελληνικά ομόλογα).

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει κυρίως να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» του νέου δημοσιονομικού κενού για το 2013- 2014, που δημιουργείται από την «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Σύμφωνα με στελέχη της τρόικας, η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ μπορεί και να ανέλθει σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ από το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι δεν υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ. 

Για τον συγκεκριμένο λόγο, άλλωστε, ειδική επιτροπή της τρόικας έχει «εγκατασταθεί» στο υπουργείο Υγείας, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, να απορρίπτουν τη λήψη νέων μέτρων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.