.Η Φάρμα του Αλέξη…

Ένα από τα αξιοπερίεργα και συνάμα μαγικά χαρακτηριστικά των έργων τουΤζωρτζ Όργουελ είναι το ότι είναι πάντα επίκαιρα. Προφητικός ο Όργουελ ή απλά κατάλαβε ένα καθεστώς βιώνοντάς το εκ των έσω;
 Το βιβλίο "Η φάρμα των ζώων" αναφέρεται πολύ περιληπτικά στην επανάσταση των ζώων ενός αγροκτήματος με σκοπό την απελευθέρωσή τους από τον σκληρό ανθρώπινο ζυγό. Σε αδρές γραμμές τα γουρούνια, τα εξυπνότερα, κατά την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων του αγροκτήματος, ζώα ποδηγέτησαν τους συντρόφους τους και ανέβηκαν τεχνηέντως στην εξουσία βασιζόμενα στην προπαγάνδα, τις γκεμπελικές μεθόδους και τη διαρκή επίκληση στο συναίσθημα των αιχμάλωτων έως τότε ζώων…

 Έπειτα από καιρό στην εξουσία τα γουρούνια άρχισαν να αδιαφορούν επιδεικτικά για το κοινό καλό και συμφέρον αποβλέποντας μονάχα στο δικό τους πλουτισμό σαγηνευμένα από τη γλύκα της εξουσίας και παρασυρμένα από την αλαζονεία και την αδηφαγία τους. Έτσι λοιπόν, οι συνθήκες έγιναν αρκετά δυσχερείς για τα υπόλοιπα ζώα, για να συντηρείται ο συβαριτισμός των αβροδίαιτων γουρουνιών και τα γουρούνια έγιναν πλέον όμοια με τον άνθρωπο και ακόμη πιο δόλια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το τέλος του βιβλίου, στο οποίο παρουσιάζεται μια αχαλίνωτη ζυθοποσία γουρουνιών και ανθρώπων και μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το πάρτι στο Μαξίμου με το πιάνο, τα λαϊκά άσματα και τα δροσερά Cocktails δια χειρός Καρανίκα.

Σύντροφοι, οικοδομείται εξόφθαλμα καθεστώς.
Βήμα πρώτο, ο έλεγχος των καναλιών. Υπάρχουν δημόσιες παραδοχές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη διαπλοκή με τα νέα κανάλια διεξάγοντας ένανκατάπτυστο και νομικά άκυρο διαγωνισμό, με απώτερο σκοπό να χειραγωγήσει το λαό, όπως ακριβώς έκαναν και τα γουρούνια στη "Φάρμα των ζώων".

Βήμα δεύτερο, έλεγχος της δικαιοσύνης. Παρεμβαίνουν συνεχώς στη Δικαιοσύνη επηρεάζοντας αποφάσεις, συναντιούνται με ανώτατους δικαστέςκαι υπόσχονται αυξήσεις μισθών, ελπίζοντας πως με τέτοιες θωπείες θα έχουν τη Δικαιοσύνη με το μέρος τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Θέμις, η θεά της Δικαιοσύνης απεικονίζεται με τα μάτια δεμένα κρατώντας στο δεξί της χέρι ένα σπαθί και στο αριστερό τη ζυγαριά της κρίσης. Χωρίς το σπαθί η Θέμις θα ήταν αδύναμη και χωρίς τη ζυγαριά αυθαίρετη, μόνο με το συνδυασμό σπαθιού και ζυγαριάς συμβολίζει τη Δικαιοσύνη.

 Ε λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το σπαθί και τη ζυγαριά στο χυτήριο και καλύτερανα μην μιλήσω για το ότι η Θέμιδα βρήκε το φως της...
Βήμα τρίτο... και φαρμακερό, η καταβαράθρωση της παιδείας. Είναι έκδηλη η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της νοοτροπίας της ήσσονος προσπάθειας και ο πόλεμος της αριστείας . Επιχειρούν μανιωδώς να υποτιμούν το επίπεδο της παιδείας και της μόρφωσης με τη μείωση του "Άριστα" στο πανεπιστήμιο, με τη μείωση ορών ορισμένων μαθημάτων και να διαμορφώσουν μέσα από τη μηχανή του κιμά την παιδεία που αυτοί θέλουν με συνεχείς αλλαγές στα σχολικά βιβλία. 

Το εξοργιστικό είναι πως οι αλλαγές δεν γίνονται από επαΐοντες, αλλά με απόλυτες υπουργικές αποφάσεις που τυγχάνει να είναι ανυπόστατες .
Στο σημείο αυτό πρέπει να ανατρέξουμε λίγα χρόνια πίσω στην εποχή μιας υπουργού Παιδείας, η οποία αποτελεί τέρας πολιτικού ήθους.

 Η κα. Μαριέττα Γιαννάκου όταν ξεσηκώθηκε θύελλα εξαιτίας ενός σχολικού βιβλίου ιστορίας με την υπογραφή της ιστορικού Μαρίας Ρεπούση, αντί να διαλέξει το ευκολότερο, δηλαδή, να βγάλει μια εγκύκλιο και να πει ότι το βιβλίο καταργείται, αποσύρεται ή πολτοποιείται για να γλιτώσει τη φασαρία, είπε πως τα βιβλία τα γράφουν οι αρμόδιοι επιστήμονες και όχι οι υπουργοί. Αλίμονο αν τα έβγαζαν οι υπουργοί γράφοντάς τα κατά την κρίση, την ιδεολογία και τα κόμπλεξ τους.

 Ας συγκρίνουμε την πολιτική παιδαγωγική της Μαριέττας Γιαννάκου και του Νίκου Φίλη.
Ας αφήσουμε τα βήματα και ας συνειδητοποιήσουμε πως οι κυβερνώντες έχουν εκτραχηλιστεί. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συγκροτεί επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, αναιρώντας κατά αυτόν τον τρόπο την αναθεωρητική δυνατότητα της Βουλής, η οποία ορίζεται από το Σύνταγμα, απαρτιζόμενη από τον Κιμούλη (ηθοποιό-σκηνοθέτη) χωρίς κανέναν Συνταγματολόγο!

 Παίρνουν σπίτια, κόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν το οξυγόνο, ξεπουλάνε τη χώρα και γλεντούν στο Μαξίμου, ενώ ο κόσμος πεινάει.
Πόσο μου θυμίζει τη "Φάρμα των Ζώων" η όλη κατάσταση, μόνο που σήμερα έχουμε και το δικαίωμα της ψήφου... φανταστείτε σε τι πλάνη κα λήθαργο έχουμε πέσει.


Χρήστος Ωραιόπουλος

.Παρενοχλήσεις της νομιμότητας

Σε μια χώρα που το κυβερνών κόμμα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους και γεμίζει με αντιαισθητική χαρτούρα όλες τις κολώνες του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, περιμένει κανείς από τους θεολόγους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών που έστειλε το υπουργείο Παιδείας; 

Σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός υπόσχεται στους δικαστές το ρητώς αντισυνταγματικό και εκείνοι διαλαλούν περιχαρείς την υπόσχεση στους συναδέλφους τους και ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι «το υπουργείο δεν θα ανεχθεί φαινόμενα παρενόχλησης της νομιμότητας»;

Το κόμμα του κ. Νίκου Φίλη έχει βιάσει κατά συρροήν κάθε έννοια δικαίου και τώρα δηλώνει ότι θα πατάξει την παρενόχληση της νομιμότητας. Ξέχασαν τους επαίνους του κ. Τσίπρα στην «πόλη-σύμβολο» Κερατέα, όπου έγιναν απόπειρες δολοφονιών, εμπρησμοί μηχανημάτων, επιχειρήθηκε κατάληψη αστυνομικού τμήματος, έγινε εκσκαφή οδικών αρτηριών κ.λπ.; Ουδείς θυμάται ότι ο κ. Τάσος Κουράκης, αντιπρόεδρος της Βουλής που ψηφίζει τους νόμους, «επαίνεσε τη στάση των φοιτητών» που άρπαξαν από τον γιακά ένα πρύτανη και έχτισαν το γραφείο του;

«Είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας», είπε ο κ. Φίλης σε ημερίδα καθηγητών. Μπα; Και το ιερό δικαίωμα στην τσάμπα ανυπακοή που χρόνια δίδασκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θα το ασκούν οι θεολόγοι; Μόνο όσοι περνούσαν τσάμπα τα διόδια και τους ευλογούσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας; 

Αυτός δεν προέβλεπε και δεν ευχόταν ότι «ο δρόμος της ανυπακοής (σ.σ.: των τσαμπατζήδων) θα γίνει μαζικός, είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία των ειδήσεων»; Να σημειώσουμε εδώ τη σπάνια έκλαμψη διορατικότητας του πρωθυπουργού. «Πολύ σύντομα, ο κόσμος που σήμερα αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής», είπε τον Φεβρουάριο του 2011 και να που πέντε χρόνια αργότερα βγήκε αληθινός: Οι θεολόγοι σήκωσαν το μπαϊράκι της ανυπακοής...

Ας σοβαρευτούμε όμως, αν και δύσκολο με το κατά Βαρουφάκη «αριστερό τσούρμο» που μας κυβερνά. Σε μια Δημοκρατία είναι απολύτως θεμιτό να έχουν κάποιοι πρόβλημα συνείδησης να διδάξουν το νέο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών. Οχι όμως εξόδοις των άλλων. Μπορούν κάλλιστα να ανοίξουν ένα κατηχητικό και να διδάσκουν ό,τι τραβάει η ψυχή και η συνείδησή τους. 

Στο σχολείο, που πληρώνουν οι φορολογούμενοι, θα διδάσκουν αυτά που το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει, η Βουλή αποφασίζει και το υπουργείο εκτελεί. Τελεία και παύλα. Αν κάποιος τώρα έχει συνειδησιακό πρόβλημα να διδάξει την ευκλείδειο γεωμετρία, κάνει ένα κύκλο σεμιναρίων για τη γεωμετρία Ρίμαν και μπορεί να κερδίσει δόξα. Αν πιστεύει όσα ο Εριχ Φον Ντένικεν έλεγε για εξωγήινη προέλευση της ζωής, μπορεί να εκδώσει ένα βιβλίο και να βγάλει και λεφτά. 

Αν καίγεται από την επιθυμία να πει ότι οι γραμμές στον ουρανό δεν είναι υδρατμοί από τα καυσαέρια των κινητήρων του αεροσκάφους, αλλά ότι μας ψεκάζουν, μπορεί κάλλιστα να το γράψει στο Διαδίκτυο –όπως έκανε εσχάτως η συγγραφέας κ. Χρυσηίδα Δημουλίδου– αλλά όχι να το διδάξει στα σχολεία.

Το μόνο που όλοι πρέπει να μάθουν είναι ότι οι τζάμπα επαναστάσεις –κόκκινες ή μαύρες– πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν.
 

.Αποκάλυψη Wikileaks: Ο Κλίντον παρενέβη στον Τσίπρα για να υπογράψει μνημόνιο το 2015

Τον Μπιλ Κλίντον «επιστράτευσε» ο Λευκός Οίκος το καλοκαίρι του 2015, ώστε να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους και να αποφευχθεί το Grexit.
Οπως αποκαλύπτει το Wikileaks, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε μέσω email στις 10 Ιουλίου (πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα και πριν τη δραματική Σύνοδο Κορυφής) με το γραφείο του Αμερικανού πρώην προέδρου, ρωτώντας τον αν μπορεί να μεσολαβήσει στο ζήτημα επίτευξης της ελληνικής συμφωνίας.
Ο Μπιλ Κλίντον απάντησε θετικά και ρώτησε αν θα πρέπει να υπάρξει πίεση και στην Αγκελα Μέρκελ.
«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον.
Η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»
Από τα στοιχεία πάντως, δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ - ΜΠΕ κυβερνητική πηγή για τη διαρροή μέσω των Wikileaks αναφορικά με τη συνομιλία Ομπάμα - Κλίντον, δήλωνε: «Επικοινωνία Τσίπρα -Κλίντον υπήρξε πριν από το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα».

.Βόμβα από τον «φίλο» Ολάντ: O Τσίπρας είχε ρωτήσει τον Πούτιν εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!


Βόμβα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο «φίλος» Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του με τίτλο «΄Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά». Σύμφωνα με μια από τις περιγραφές που κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, στα πλαίσια αφήγησης συνομιλίας του Ολάντ με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Πούτιν φέρεται να αναφέρει στον Ολάντ ότι ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ρώτησε (τον Πούτιν) εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία αποτελεί βόμβα για την κυβέρνηση καθώς καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία για το «plan B» ότι ήταν του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν αποτελούσε σχέδιο της επίσημης κυβέρνησης.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που περιγράφεται σε ένα βιβλίο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποδίδεται στον Φρανσουά Ολάντ και σε συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο τότε αποδεικνύεται ότι περισσότεροι του Γιάνη Βαρουφάκη είχαν «σχέδιο Β» για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά τον περασμένο Ιούλιο ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυβέρνηση είχε πράγματι εναλλακτικό σχέδιο. «Είχαμε ζητήσει μία εικόνα για το τι θα γινόταν σε περίπτωση του Grexit. Μετά την οδυνηρή συμφωνία όμως τα είχα πει και δημόσια αυτά. Όταν όμως έλαβα το περιεχόμενο της μελέτης, ένας από τους λόγους που συνέτειναν στην επιλογή μου, ήταν και αυτά που διάβασα», υποστήριξε και συνέχισε: Οι επιπτώσεις θα ήταν οδυνηρές για τους πιο αδύναμους. Όχι για αυτούς που έχουν τα λεφτά τους έξω, τους πλούσιους με φτωχές επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει πέρυσι το καλοκαίρι αν είχε δώσει εντολή για «plan B»: «Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές; Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας.

 Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.