.Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια

Γιατί μαμά πετάνε πέτρες αυτοί οι άνθρωποι στο πάρκο; - Μη σε νοιάζει κοριτσάκι μου, λιθοβολούν μια κυρία που έφυγε από τον άντρα της. Έχουν τον δικό τους πολιτισμό, μην τους παρεξηγείς. Αυτό είναι πολυπολιτισμικότητα. Να συνυπάρχουν διαφορετικοί κώδικες «αξιών» στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πολυκατοικία. 

Κι ο ένας να λειτουργεί παράλληλα με τον άλλον. Δεν είναι να πηγαίνεις για φαγητό πότε σε κινέζικο και πότε σε μεξικάνικο. Υπάρχει ένα μέρος στη γη που κάτι τέτοιο να συμβαίνει; ΠΟΥΘΕΝΑ! Υπήρξε; ΠΟΤΕ! Πολυφυλετικότητα, ναι. Δηλαδή να συμβιώνουν άνθρωποι διαφορετικής φυλετικής κ... περισσότερα »

.Τραγωδία δίχως τέλος

Για πολλοστή φορά η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη το ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Οι νεκροί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αυξάνονται καταιγιστικά, οι υποτυπώδεις υποδομές καταστρέφονται συστηματικά, οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε έναν ελάχιστο χώρο ασφυκτιούν πολλαπλά. 

Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι, παρά τις κάποιες διαδηλώσεις στις χώρες της Ευρώπης και τα ευχολόγια των διαφόρων κυβερνήσεων, είναι τραγικά μόνοι. Αφορμή της νέας αιματηρής τραγωδίας ήταν, φυσικά, η απαγωγή και η αποτρόπαια δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων από κάπ... περισσότερα »

.Η τρόικα φεύγει, νέο εξαετές μνημόνιο έρχεται

Τη διάλυση της τρόικας φαίνεται ότι εξετάζουν οι Βρυξέλλες, ωστόσο η λιτότητα και το μνημόνιο μένουν στην Ελλάδα για ακόμη 6 χρόνια και ο φθινόπωρο θα είναι καυτό. Μπορεί οι περισσότεροι να άκουσαν με ανακούφιση το γεγονός ότι η τρόικα ενδέχεται να διαλυθεί και να μην επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε 3 μήνες ωστόσο αυτό συνοδεύεται από ένα νέο πρόγραμμα έξι ετών

δηλαδή ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει ορόσημα τα οποία θα πρέπει να πετυχαίνει η Ελλάδα για να λαμβάνει σταδιακά μείωση του χρέους. Ως δίχτυ ασφαλείας, θα δοθεί στην Ελλάδα προαιρετική γραμμή πίστωσης από την ευρωζώνη,...περισσότερα »

.Διορθώσεις - μπαλώματα ψάχνουν για τον ΕΝΦΙΑ

Σοβαρά λάθη έκανε το υπουργείο οικονομικών στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ προκαλώντας πονοκέφαλο στους φορολογούμενους. Η προχειρότητα με την οποία εφαρμόστηκε ο νέος νόμος έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα στοιχεία σε 457 περιοχές της χώρας για τον υπολογισμό του φόρου στα οικόπεδα. Επίσης, δεν έχει «περάσει» η έκπτωση 60% στα ημιτελή ακίνητα! 

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το υπουργείο οικονομικών με ανακοίνωσή του παραδέχεται τα λάθη δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με το εάν θα πληρωθεί κανονικά η πρώτη δόση με τα υπέρογκα ποσά που προβλέπονται στα λανθασμένα εκκαθ... περισσότερα »

..Τέσσερις σκόπελοι σε 48 ώρες για το Μαξίμου

Τους τέσσερις τελευταίους μεγάλους σκοπέλους πριν το Δεκαπενταύγουστο καλείται να περάσει αλώβητος ο κυβερνητικός συνασπισμός μέσα στις επόμενες 48 ώρες στα θερινά τμήματα της Βουλής. 

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τα δάση, η τροπολογία για τη διαφημιστική αγορά και η τροπολογία για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον Τύπο είναι τέσσερα ζητήματα που προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις. 

Τα εν λόγω νομοσχέδια κρύβουν παγίδες, όχι μόνο λόγω της σφοδρής αντιπολιτευτικής διάθεσης που έχει καλλιεργήσει όλο το προηγού...περισσότερα »

.Με οριακή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Η ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση, εξελίχθηκε σε... ντέρμπι στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής. 

Πρόκειται για διατάξεις που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών (όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής) και τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, και για τις οποίες είχε αντιδράσει έντονα η αντιπολίτευση στο σύνολό της.

Αμφότερες οι διατάξεις πέρασαν τελικά με οριακή πλειοψηφία, με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση δέχεται πυρά όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές που τη στηρίζουν, εξαιτίας μίας σειράς ρυθμίσεων που 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη δηλώσει πως, στην περίπτωση που αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προβούν στην κατάργηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ και κυβερνητικοί βουλευτές αντιτίθενται σε ρυθμίσεις που προβλέπονται στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη.

Σε σχετική εκδήλωση ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας είχε τονίσει: «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να κάνουμε σαφές πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την κυβερνητική εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές».

.«Αντέχει» η εκεχειρία στη Γάζα

Από τις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας βρίσκεται σε εφαρμογή η τριήμερη ανακωχή που αποδέχτηκε το Ισραήλ και η Χαμάς, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την ολοκληρωτική απομάκρυνσή του από τη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας πως μόνο ένας μικρός αριθμός στρατιωτών και αρμάτων μάχης που θα παραμείνουν στα σύνορα για την περίπτωση που η παλαιστινιακή πλευρά θα αγνοήσει την συμφωνηθείσα εκεχειρία.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά πριν την κατάπαυση του πυρός, υπήρξαν εκατέρωθεν ρίψεις πυραύλων που όμως δεν προκάλεσαν θύματα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μετά την πάροδο των 72 ωρών και παρά το γεγονός πως «κατέστρεψε όλα τα τούνελ της Χαμάς».

Σύμφωνα με τους «Times of Israel» που επικαλείται τον ισραηλινό στρατό, στις 29 μέρες που διήρκεσαν οι μάχες, υπήρξαν 900 νεκροί «τρομοκράτες» της Χαμάς της ισλαμικής τζιχάντ και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι στόχοι που επλήγησαν ξεπέρασαν τους 4.800.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές από την Παλαιστίνη, οι νεκροί ξεπερνούν τους 1800, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι και ακόμα περισσότερα παιδιά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.