. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης πληροφορούμενος την απώλεια του Δημήτρη Μπέη προέβη στην παρακάτω δήλωση


Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μπέη δημιουργεί αισθήματα θλίψης και οδύνης σε όλους μας. Ο Δημήτρης Μπέης υπήρξε πρωτοπόρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το έργο του παραμένει ισχυρή παρακαταθήκη τόσο για την πόλη μας όσο και για την πολιτική ζωή του τόπου.
Εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του και εύχομαι η τοπική αυτοδιοίκηση να αναδεικνύει πάντοτε προσωπικότητες όπως αυτή του Δημήτρη Μπέη.

.Την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα


Πιθανή είναι μια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, εφόσον έχει επέλθει τη Δευτέρα συμφωνία στο Euro Working Group. 

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες του Euro Working Group θα διακοπούν απόψε και θα επαναληφθούν τη Δευτέρα, δίνοντας ουσιαστικά μια χρονική διορία στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στα μέτρα του πακέτου (δημοσιονομικά και εργασιακά). 

Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ανέφεραν ότι «εάν η τρόικα ζητεί όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο, τότε όλα σε ένα άρθρο», μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάρις Κουκουλόπουλος), στον κ. Στουρνάρα τέθηκαν βασικά δύο ζητήματα, που αφορούν τα εργασιακά και τις συντάξεις.
Για τα εργασιακά, το ΠΑΣΟΚ ζητεί τη διατήρηση της επεκτασιμότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Δηλαδή, αυτή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν. Αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα αφορά και το επίδομα γάμου και τις τριετίες (σημειώνεται ότι η τρόικα απαιτεί ότι εάν μια επιχείρηση δεν έχει υπογράψει την ΕΓΣΣΕ, τότε καταργούνται τριετίες και επίδομα γάμου για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους).

Στο θέμα των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ προτείνει η μείωση των συντάξεων να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ/μήνα) κλιμακωτά. Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα, 

δηλαδή να διατηρηθούν τα δώρα (με το προσχέδιο του Μνημονίου, οι μειώσεις αρχίζουν από το 14% για τις κατώτατες συντάξεις, μειώνονται στο 10% για τις μεσαίες συντάξεις και αυξάνονται εκ νέου στο 17% για τις υψηλές συντάξεις, οπότε ένας χαμηλοσυνταξιούχος κάτω των 65 ετών, μπορεί να χάσει έως 30% αθροιστικά μαζί με την κατάργηση του ΕΚΑΣ).

.Ευρωπαϊκά αδιόρθωτος ο Ολυμπιακός


Στο παρκέ του ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης δεν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό αλλά εκείνος που διασύρθηκε από την Εφές στην Τουρκία. 

Έτσι η Ζαλγκίρις κατάφερε να τον ρίξει με άνεση στο καναβάτσο, να τον συντρίψει με σκορ 79-61 για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και να του βγάλει στην επιφάνεια τρομερά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση που δεν διόρθωσε μετά την βαριά ήττα στην Πόλη. 

Μία μόλις νίκη στα τρία πρώτα ματς της διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους» που την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Τσεντεβίτα και πλέον είναι υποχρεωμένοι (σ.σ με το διπλό της Κάχα στην Αρμάνι) να πάρουν εκτός έδρας νίκη είτε με τους Ιταλούς είτε στην Βιτόρια. 

Η ομάδα του Μπαρτζώκα εμφανίστηκε αγνώριστη στο Φάληρο σε σχέση με το ματς κόντρα στους «πράσινους» για το πρωτάθλημα. 

Με τραγική άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και επίθεση που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, είδε την Ζαλγκίρις να προσπερνά παίζοντας εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο και μάλιστα σε πολύ μικρό διάστημα έχασε και την επαφή με το σκορ με αποτέλεσμα να φτάσει σε αυτήν τη συντριβή από τους Λιθουανούς οι οποίοι έκαναν το τρία στα τρία. 

Ο Χάινς πέτυχε 15 πόντους αλλά έκανε πολλά λάθη που κόστισαν ενώ ο Σπανούλης βγήκε εκτός παιχνιδιού από την πολύ καλά προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα. «Αγιάτρευτη» πληγή για τους Πειραιώτες οι 16 πόντοι του Πόποβιτς, οι περισσότεροι από τους οποίος σε πολύ κρίσιμα σημεία. 

Δεν... κατέβηκε καν στο γήπεδο ο Ντόρσεϊ, που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απογοητευτικός και εκτός κλίματος αν και σήμερα δεν ήταν ο μοναδικός...

.ΠΑΣΟΚ: Μίνι αντάρτικο για μια τροπολογία


Η συμπερίληψη στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις της πρόνοιας να κυρώνεται κάθε αποκρατικοποίηση από τη Βουλή ήταν η απόφαση της τετράωρης συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν κατατέθηκε η τροπολογία που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών στις 6.30 το απόγευμα θα θέσει το θέμα και θα αναμείνει την απάντηση έως την προσεχή Τρίτη, όταν και συνεδριάσει εκ νέου το ΚΤΕ για την τελική στάση του. 

.Έσωσε τον ΠΑΟ ο Τοτσέ


Ο Παναθηναϊκός παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα κατάφερε και πήρεισοπαλία με σκορ 1-1 από τη Λάτσιο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 από το απίστευτο αυτογκόλ του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 25’, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους, που ήταν σαφώς καλύτεροι, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία. 

Μάλιστα το κατόρθωσαν με έναν παίκτη που έχει δεχθεί πολλή κριτική για την δυστοκία του. Τον Τοτσέ, ο οποίος στο 90’ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-1. 

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της Λάτσιο με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και τον αγώνα να διακόπτεται για περίπου δέκαλεπτά. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Μάριμπορ- Τότεναμ 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Φουρλάνος(68’ Κουίνσι), Ζέκα, Φορναρόλι, Σισοκό(79’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι(75’ Τοτσέ) 

ΛΑΤΣΙΟ: Μπιζάρι, Σιανί, Κονκό, Ντίας, Καβαντά, Λεντέσμα, Γκονζάλες, Ερνάνες(78’ Ονάτσι), Καντρέβα, Μάουρι(46’ Ζάρατε), Φλόκαρι.

.Αρνητική η ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με σκοπό τη συζήτηση για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη θέση του κόμματος μπροστά στησημερινή πραγματικότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνηση της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. 
Απευθυνόμενη στους Ευρωπαίους εταίρους, ζητά την απόσυρση των αξιώσεων της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.
«Αν τα μέτρα έρθουν σε ένα άρθρο δεν θα τα ψηφίσουμε», είχε τονίσει νωρίτερα σε άτυπη ενημέρωση, αφήνοντας δια αυτού του τρόπου ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να ψηφίσει «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο, με σκοπό να αποφευχθούν κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό σχήμα.
Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, τονίστηκε ότι το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά η θα πρέπει να αποσυρθεί, ή να έρθει προς ψήφιση σε δεύτερο χρόνο, η σε ξεχωριστό άρθρο. 
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αποτέλεσε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά και η θέση του κόμματος για το θέμα της ψήφισης των αλλαγών στα εργασιακά.

.Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις


Ενδοκομματικές αντιδράσεις προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, κάτι που οδήγησε σε σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του Κινήματος.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να συναντηθεί το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα μετέφερε το αίτημα για κατάθεση τροπολογίας στο εν λόγω νομοσχέδιο, 
σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται ότι στο τέλος της διαδικασίας η σύμβαση αποκρατικοποίησης θα εγκρίνεται από τη Βουλή.
   
Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος όρος περιλαμβάνεται και στην πρόταση τροπολογίας που στη  συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις 16 Οκτωβρίου είχε εγκριθεί ομόφωνα.
   
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε με βάση την απάντηση του κ. Στουρνάρα προς την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.

 Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση των βουλευτών αφορούσαν στα ερωτήματα αφενός γιατί δεν ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και, αφετέρου, γιατί δεν ελήφθη υπόψη από την ηγεσία του κόμματος η απόφαση για την τροπολογία που εγκρίθηκε ομόφωνα στον ΚΤΕ της 16ης Οκτωβρίου.

.Την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα μέτρα


Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
     
Όπως προκύπτει από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, το προγραμματισμένο νομοθετικό έργο έχει οριστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα κυρωθούν διακρατικές συμφωνίες.
     
Από Τετάρτη έως και την Παρασκευή η ημερήσια διάταξη παραμένει «ανοικτή», εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

.Αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες


Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα σε 158,7 δισ. ευρώ από 160,1 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία επικαλείται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι καταθέσεις ήταν σχετικά σταθερές μετά τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά είναι χαμηλότερες κατά περίπου ένα τρίτο από το υψηλό επίπεδο που έφθασαν τον Δεκέμβριο του 2009. 

.Βρούτσης: "Απολύτως καμιά αλλαγή για πάνω από το 85% των μισθωτών"


«Δεν μας διέψευσε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο διεξήχθη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τις εξελίξεις στα εργασιακά.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης και διευκρίνισε πως το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε έναν κύκλο διαβούλευσης, κάνοντας θετικά και μη αμφισβητούμενα από κανέναν βήματα. 

«Πλέον, μένει να δούμε αν υπάρχει κάτι θετικό ακόμη από τον κ. Τσακλόγου στο Euro-working group», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις θετικές εξελίξεις που επιτεύχθηκαν στα εργασιακά, κατά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρχει απολύτως καμιά αλλαγή για πάνω από το 85% των μισθωτών. Μόνο εργαζόμενοι με μεγάλα εισοδήματα θα υποστούν μειώσεις και αυτό πάνω από τα 16 χρόνια».

Επιπλέον, τόνισε ότι:
- Δεν θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός.
- Διασώσαμε τις τριετίες.
- Προασπίσαμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά τον νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού.

- Διασφαλίσαμε το ποσό απόλυσης κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο και ιδιαίτερα αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα.
- Αποφύγαμε διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση και αυτό είναι σημαντικό κέρδος. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατό να γίνει με διευθυντικό δικαίωμα, παρά αλλά μόνο με επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις.

- Καταργήσαμε τις διαδικασίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που προσέθεταν γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, αλλά διατηρήσαμε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων.
- Αυξήσαμε τον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, από τους τρεις στους τέσσερις μήνες.

.FT: "Ξένους εμπειρογνώμονες στην ελληνική δημόσια διοίκηση ζητά το Βερολίνο"


Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σήμερα.

Όπως σημειώνεται σε αυτό, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αντίγραφο του σχεδίου (σ.σ.: για τη συμφωνία όσον αφορά το νέο πρόγραμμα) είναι σε γνώση της εφημερίδας και ότι αυτό προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η Ελλάδα αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

«Είναι μία σκληρή αλλά ρεαλιστική πρόταση», δήλωσε ένα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, προσθέτουν οι Financial Times, το ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτικό για τα μέτρα αυτά.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι αν και ήταν κοντά, η τελική συμφωνία για την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 δεν είχε ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης.

.Συνεχείς οι διαβουλεύσεις με στόχο τη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων προκειμένου το τελικό πακέτο των μέτρων να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η θέση του κόμματος της ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή για το πακέτο μέτρων καθώς χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες.
Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο.

 Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

ερωτηθείς αν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές απάντησε "προς το παρόν όχι". Σημείωσε ωστόσο ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση.

Βρυξέλλες και Βερολίνο άφησαν χθες ανοιχτή την "πόρτα" για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσουν οτι έχει ήδη συμφωνηθεί η παράταση, όπως είχε πει νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.